Matematik temelim hic yok aşırı stresliyim yks de ne yapacağım üstelik hiç anlamıyorum Matematikten öneriniz var mı? Ne zaman Matematik çalışmaya başlasam başıma ağrılar giriyor
Güncellemeler
+1 yıl
Bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi inanın çok zor durumdayım metal olarak bu sınav çok mu zor yaniii
Teşekkür ederim bire bir yaşayanlardan değilim ama sallandı buralarda hedefim meslek bazlı değil galiba derece istiyorum çok yüksek bir derece eskiden tıpı gerçekten isterdim ama şu an mesleklere karşı hevesim yok iyi sıralama yapınca gerisi geliyor zaten
Matematik fizik kimya falan hiç yok bende temelim yok yani onun dışında tarih dil bilgisi edebiyat coğrafya falan iyi ama benim istediğim bölüm sayısal ve eşit ağırlık bölümleri
Gerçekten böyle mi düşünüyorsun yoksa beni rahatlatmak için mi söyledin bilmiyorum ama çok sağol fakat cidden nedenini anlayamıyorum kendimi hiç veremiyorum matematiğe
İlk olarak ısınmanı 30 dk 1 saat arası çalış günlük fazlasını değil doğru kaynak ve hocayla yavaş yavaş temponu arttır sonra yavaş yavaş kademe atla kaynaklarda bir iki tık üstünü çöz ilk çözdüğün kaynağın geometriden hoşlanıyorsan aynı şeyleri onun için de yap korkuyorsan matematikte ilk turunu atmayı bekle ikinci turun farklı bir hoca ve kaynakla olacak biraz yavaş olacak ama eninde sonunda olacak yeni yıla kadar kendini iyi bir seviyeye taşırsın istikrarla sonra en kaliteli hocadan tekrar artı hemen ardına soru çözümü iki ayda biter bu marttan hazirana kadar deneme
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Doğru söylüyor ama gerçekten anlamıyorum ve sınava 10 ay var nasıl öğrenebilirim o kadar şeyi temel kaç ayda oluşur?
Girdin mi hiç sınava
Yok
Doping hafıza al diyen oldu sence?
Hayır alma
Matematik Koç'un olmamı ister misin
Herkes çok övüyor sosyal medyada mesela sıralamasını 300 binden 5 bine çeken varmış
Koçluk ücretleri çok pahalı yine de teşekkür ederim
Aldığınla kalacağını düşünüyorum çok bir şey katmayacaktır sana
Siz hiç girdiniz mi sınava?
Evet
Derceye mi girdiniz acaba?
Gerçekten sınava 10 ay var ve ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sözel bölümler aşırı zor değil beni sayısal mahvediyor.
Son aylar saldım depremdi seçimdi vs dikkatimi toplayamadım 180 k yaptım kalıp derece yapmaya hazırlanıyorum
Sayısalcı misiniz? Yoksa ea sözel mi?
Sayısalcıyım
Hedefiniz nedir?
Geçmiş olsun bu arada
Sınavin zorluk derecesi nedir peki?
Teşekkür ederim bire bir yaşayanlardan değilim ama sallandı buralarda hedefim meslek bazlı değil galiba derece istiyorum çok yüksek bir derece eskiden tıpı gerçekten isterdim ama şu an mesleklere karşı hevesim yok iyi sıralama yapınca gerisi geliyor zaten
Peki sence 10 ayda hiç temeli olmayan biri olarak ne yapabilirim tavsiyen önerin var mı inşallah hedefine ulaşırsın
Teşekkür ederim yanında sözünü dinleyeceğin bir destekçin bu sınavı kazandırır sana
Vallahi hiç destekçim yok ders anlamında mental olarak da kötüyüm matematik fizik bilmediğm için utanıyorum
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp ne var yani şu an için bilmiyorsan
Evet doğru ama insan utanıyor işte birde 10 ay var sence neler yapabilirim. zamanim da var bolca
Bulunduğun durumu anlat ne yapabiliyorsun
Matematik fizik kimya falan hiç yok bende temelim yok yani onun dışında tarih dil bilgisi edebiyat coğrafya falan iyi ama benim istediğim bölüm sayısal ve eşit ağırlık bölümleri
Matematiği anlat
Ne kadar sıfır
Yani işte baya baya temelim yok ama çarpım tablosunu biliyorum benim bildiğim şyeelr temel şeyler yani
4 işlemle ilgili problemin yoksa başlayabilirsin çalışmalara
Yok çok şükür ama benim sorumun şu gerçekten anlamıyorum ve 10 ayda nasıl yetiştireceğim
10 ayda zirveye taşırsın bu kadar büyütme bu durumu
Gerçekten böyle mi düşünüyorsun yoksa beni rahatlatmak için mi söyledin bilmiyorum ama çok sağol fakat cidden nedenini anlayamıyorum kendimi hiç veremiyorum matematiğe
Çevremde diyor yks yi gözünde büyütme diye bilemiyorum
Rahatlatmak değil amacım kendini niye vermediğini Ertan hocam güzelce açıklamış bir daha izle videoyu bakalım
Seni de yoruyorum farkındayım ama bu kadar çabalayıp da öğrenememek...
Öğreneceksin inanıyorum yanlış kaynak yanlış kanal yanlış bakış açısı bunlar sebep oluyordur çoğunlukla
Sen ne tavsiye ediyorsun peki
İlk olarak ısınmanı 30 dk 1 saat arası çalış günlük fazlasını değil doğru kaynak ve hocayla yavaş yavaş temponu arttır sonra yavaş yavaş kademe atla kaynaklarda bir iki tık üstünü çöz ilk çözdüğün kaynağın geometriden hoşlanıyorsan aynı şeyleri onun için de yap korkuyorsan matematikte ilk turunu atmayı bekle ikinci turun farklı bir hoca ve kaynakla olacak biraz yavaş olacak ama eninde sonunda olacak yeni yıla kadar kendini iyi bir seviyeye taşırsın istikrarla sonra en kaliteli hocadan tekrar artı hemen ardına soru çözümü iki ayda biter bu marttan hazirana kadar deneme
Ya başaramazsam bir şeyi çok zor ögrneiyorun hemen unutuyorum birde program yapmayı bilmiyorum zaman yönetimi konusunda
Matematik unutulmaz inan bana kuralları azdır mantığa oturur bu yüzden ezber bir ders değil
Kafanı rahat tutup az bir süreyle başlayıp kademe kademe arttırmalısın verdiğin süreyi
Söylediklerimi uygulayacağım sağol 🙏🙏🙏
Sen de sağol
Hemen gidip mert hocanın kamplarına katıliyorsun
Bir çok şey denedim ise yaramıyor canım olduğumu dusunemeye başladım
Temelden başlıyor oda
Teşekkür ederim inşallah ise yarar bu arada tecrübelerini paylaşabilirsiniz
Bende seninle aynı durumdaydım matematik için cabalamistim ama olmamıştı mecbur mezuna kalıp sozele geçmiştim
Şimdi ne yapıyorsun
Türkçe öğretmenliği yazdim
Kayıtta oldum iste bitti artık yks serüveni şükür