Herkeste bu ozellik var mi
yoksa
Kucukken annesi saciyla oynayarak uyutanlarda mi var bi tek

Herkeste bu ozellik var mi
yoksa
Kucukken annesi saciyla oynayarak uyutanlarda mi var bi tek

Başınızın veya saçınızın okşanması veya oynanması genellikle rahatlatıcı bir etkiye sahip olabilir. Bu tür dokunuşlar vücudu rahatlatır, stresi azaltır ve genel olarak huzur hissi sağlar. Bu rahatlama hissi, bazı insanlarda uykuya dalmayı kolaylaştırabilir. Dokunma ve rahatlatıcı hisler beyindeki endorfin üretimini artırabilir, bu da uykuya geçişi teşvik edebilir. Ancak herkes için aynı etkileri göstermeyebilir, çünkü kişisel tercihler ve vücut tepkileri farklılık gösterebilir.
Sebebini bilmiyorum ancak basım ağrımakli bir hal alınca annemin önüne oturup başımla oynamasini istiyorum öyle biraz rahatlıyorum acaba beyin de uyarici damarların olması oradaki kan akışını hızlandırıp rahatlamamizi sağlıyor olabilir mi emin değilim
uyumadan önce saç taranırsa rahat uykuya dalınıyormuş
saç le oynandığında uykunun gelme nedeni bu olabilir
cevap seçimi için teşekkürler
Terapi etkisi yapar da ondan
tamamda bunun sebebi ne onu soruyorum iste
İnsana özgüven ve huzur verir oyuzden uyku gelir mesela dizinde uyuduğu gibi.
Terapide herhangi bir sebep aranmaz. Beyin o anda negatif enerjiden arınır bu nedenle vücudun rahatlaması sağlayan salgı salınır. Tamamen bilinç dışı bir davranıştır bu olay.
Cevap
32Cevap
stres azalmasıdır
Dün gece sorunu okudum ama cevaplamadan saçımla oynamaya başladım ayarı kaçırmışım kalktım apar topar gideceğim yere zor yetiştim neden öğrettiniz ki bana bunu şimdi
benim saçımla oynayan olmadı hayat zalim duygularımızla oynamayı tercih etti insanlar... dertlendik bee belki bir gün kızım olursa eğer onun saçıyla oynarım inşallah
Sac diplerindeki sinirlerden dolayı, ve bunu yapan sevdiğiniz ise xaten en mutlu olduğunuz yerdesiniz olduğu için insanin rahatlıkla uykusu gelir,
Ama ben yaşamadım, ya firsat olduda sacimi oksamadi, insal6nasip olur
Saç diplerindeki sinir uçlarından dolayı rahatlama hissi veriyor. Aynı haz saçlar hafif çekildiğinde de alınıyor genelde
Bence biri, bu resimdeki gibi saçlarımızla oynadığında kendimizi güvende hissederiz ve haliyle rahatlarız, uykumuz gelir.
Küçükken annem saçımla oynayınca uykum gelirdi ama şu anda o olay yoktur gece sıkıntıdan uyuyamıyorum gündüz ise sıcaktan uyuyamıyorum.
Huzur kaynaklı annelerin saçını oksamasindan geliyor o günleri hatırlıyor beyin ve rahatlıyor gevsiyor
huzurdan kaynakli sanirm ya. asiri rahatlatici bi olay
Sevilmek güzel şey çünkü. İnsan güvenilir limanı bulunca mayışiveriyor 😀
İnsanın kendini huzurlu hissedip bütünüyle teslim olmasından kaynaklı olabilir
Valla hiç bilmiyorum ben sırtım kasinirkende kendimden geçiyorum 😂
Stres atmaya yarıyorda onu samimiyetle yapacak kadar tatlı ponçik bir hatun lazım
Saçımla oynayan kişiye göre değişiyor... bazen rahatlıyorum bazen başka şeyler oluyor
ben berbere gittiğimde saçımı kestirirken resmen kendimden geçiyorum trans haline geliyorum
Hoşunuza gittiği ve sizi mutlu ettiği içindir :)
Aile sevgisi başka anne baba oksarsa huzur başkadır ama sevgili eş oksayinca bir başkadır hele kıymetini bilen biriyse
oynicak birini bi bulalım da
Bana birini hatırlatıyor
kimi
Dmye gel soylim
Hadi gelsene dm ye
Bilmem hiç tatmadım bu durumu.
Öyle mi oluyormuş ya mdmfmdöd
Sevildiğini hissetmekdir
Rahat uykunuzun gelmesinden kaynaklı stressiz
Bizim oğlan kulak oynayıp uyur
Rahatlatıcı sanırım
Rahatlama hissinden dolayı.