Bir çok şeyden yorulabiliriz. Aile hayatımız, eğitim, arkadaş, çevre, kendimizden de yorulabiliyoruz. sizi en çok yoran konu ne oldu?

Bir çok şeyden yorulabiliriz. Aile hayatımız, eğitim, arkadaş, çevre, kendimizden de yorulabiliyoruz. sizi en çok yoran konu ne oldu?

Hayatımda beni en çok yoran ve usandıran, bezdiren karşı cinsle alâkalı meselelerdir.
Nasıl mı? Ben yaklaşık yirmi yıldır binlerce kadınla karşılaştım, gerek sosyal platformlarda gerek reelde, gerek farklı ortamlarda alakadar olduğum kadınlar olmuştur. Ben onlara nasıl bir tarzda yaklaşırsam yaklaşayım sonuç hiç değişmiyor her seferinde olumsuz bir sonuç aldım. Mesela bir flört veya ilişkiye başlanılsa bu birkaç ay devam etse sonra o ilişki bozulsa, ozaman dersin ki yahu ben büyük ihtimal bir yerde hata yapıyorum ki onlarda benden gidiyorlar derim. Akıl ve mantık yürüterek bazı sebebler bulunabilir, ve bulunan sebebler ve hatalar kabul edilebilir. Fakat ortada bir hata, yanlışlık ve olumsuz bir davranış görünmüyor.
Bunu bir metafor ile anlamayı kolaylaştıralım. Mesela sen bir çiçek sahibi olmak niyetiyle, bir botanikçiye gidip beğendiğin bir çiçeğin tohumunu alıyorsun, sonra o tohumu gerekli şartlar ve kurallar altında saksıya görmüyorsun, belli bir miktar suyunu veriyorsun sonra onu güneş ışığını ve ısısını görecek biçimde pencereye koyuyorsun. Sonra aradan otuz gün geçiyor, fakat ektiğin o tohum sümbüllenmiyor. Sonra toprağı karıştırarak bakıyorsun ki o tohum çürümüş gitmiş. Sonra gidip başka bir çiçeğin tohumunu ekiyorsun aynı şartlar altında, fakat sonuç değişmiyor tohum yine çürüyor. Bu uygulamayı farklı çiçek tohumları üzerinde defaatle yapıyorsun nihayetinde hep aynı sonuca varıyorsun. Sonra gidip bu işin uzmanlarından imdat! ederek yarıdım istiyorsun, onlar ise sana şu yöntemi ve metodu kullan diyorlar ve sen onların tavsiyelerini harfinden virgülüne kadar uyguluyorsun gerek toprağını ve gübresini değiştiriyorsun, gerek suyunu ve yerini değiştiriyorsun neticesi ise çürümüş bir tohumdur. Yani bunları yüzler kez, binler kez denesen sonuç değişmiyor. Neden ve niçin çürüyorsun diye sorsan cevap alamıyorsun, çünkü ölü ve cansız bir tohumdur belki neden çürüdüğünü kendisi dahi bilmiyor ve bilmediğini dahi bilmiyor.
Bu sebebten bütün karşı cinslere birer tohum nazarıyla bakıyorum, cansız, hayatsız, şuursuz, görmez, duymaz, işitmez, hissetmez, anlamaz ve anlaşılmaz hükmündedir.
Netice itibariyle karşı cinslere olan inancımı bütünüyle kaybettim, çünkü varlıkta olan her şey var kabul edilir, yoklukta olan her şey de yok kabul edilir. Bu herkesçe kabul edilmiş bir kuraldır.
Hem mesela, başkalarının ektiği tohumları filizlensin, hem nihayetine ulaşılsın, ve onlar bu meselede külfet ve zorluk yaşamasınlar, gayelerine kolayca ulaşsınlar, bazen taşların ve betonların (zalim ve katil insanlara işarettir) çatlakları arasından harika çiçekler ve güller filizlensin, fakat aklı, şuuru ve insafı olan bir kimse bunları görmesin, fark etmesin, bilmesin ve anlamasın.
Daha ilave edilebilecek binlerce deliller vardır.
Sevgililik ve arkadaşlık konularında verdiğim emeklerin boşa gitmiş olması, zamanımı heba etmiş olmam.
Bundan sonra ki kararlarini etkiliyor mu?
Cevap
15Cevap
Hayatta bir çok yoran şey var hayatın kendisi özellikle de ve anlayışsız boş insanlar da oluyor maalesef
Bazı dönemler yokuşu ciddi anlamda hissetmem.
Senelerdir eve kapalı yaşıyorum hiç dışarı çıkamıyorum gençliğimi eve kapalı geçirmek dışarı çıkamamak beni yordu
Neden çıkamiyorsunuz? Fobiniz mi var 😒
Cevabım aynen aile hayatı, eğitim, arkadaş, çevre ve en önemlisi kendim.
Ee bir şey kalmadı ki jsjss
Merhabalar , beni en çok yoran şey yaptığım iyiliklerin nankörlüğünün yapılması. Bu çok kötü.
İyilik yapmaktan vazgeçmiceksin dimi?
Elbette vazgeçmecmeyin.
Ben çok takmıyorum ya olduğu kada olmadığı kader yapacak bileyim varsa yaparım sonrası umurumda değil
İnsanlar beni yoruyor
Bıhtık ya biıhtık jsjsjss
Yorulmaktan yoruldum 🥲
İnsanları kendimi anlatmaya çalışmak
Anlayışsız insanlara laf anlatma
Deprem , tayin
Ülkede uygulanan niteliksiz politikalar
Ülkenin kendisi
yaşamak zorunda olmak
Yorulmadım genel olarak
Anlayışsız insanlar
ahmaklar ve cahiller ile tartışmak.