"Çok gülen insana iyi davranın, çünkü bir yerlerde hep tek başına ağlar."
Can Yücel..

Nefretten hiç başıma bela almadım, ne geldiyse sevgiden.. 🍂
"Çok gülen insana iyi davranın, çünkü bir yerlerde hep tek başına ağlar."
Can Yücel..

Nefretten hiç başıma bela almadım, ne geldiyse sevgiden.. 🍂
Bilemiyorum bende bi sıralar çok bedeliydim şimdi biraz azaldı galiba o sıralar zorlandığım zamanlar olsa bile mutluydum şimdi biraz yıprandım galiba eski neşem yok açıkçası ama iyim diyeyim tekrar eskiye dönmeye çalışıyorum...
Umarim dönersin 🌸
İnşallah 🥰
Buna alışılmışın dışında ve farklı bir bakış açısıyla cevap vermek gerektir şöyle ki.
İnsanlardan bazılarının yaratılış itibariyle mizacı neşeli ve sevimli görülür, yani o yüzündeki tebessümler ve gülmekler, davranış ve tavırlarlarındaki şirin ve sevimli halleri onun bizzat kendinde bulunuyor. Meselâ nasıl ki tavşan ile baykuş yan yana bulunsa, aklen ve mânen bilirsin ki, tavşan baykuşa nisbeten yüz derece daha neşeli ve daha sevimlidir. Zîra o tavşanın meziyetleri bizzat kendinde bulunuyor, sonradan kazanılmış bir kabiliyet değildir.
Aynen böyle de, mutlu ve güler yüzlü insanların o meziyetleri bizzat kendinde bulunuyor, onların bu özellik ve nitelikleri görünürde ki mutsuzluk ve kederlerini perdeliyor yâni yüzeysel ve üstünkörü bakılsa onlar dâimî mutlu görülüyor. Eğer hakikat gözlüğüyle bakılsa çoklarının içleri ve mânevî âlemi bir metemhâne, bir vahşetgâh ve sonsuz bir karanlık içinde ruhu eziliyor.
Nasıl ki, soğuk kanlı ve somurtkan insanların o halleri mutsuz olduğuna bir işaret ve bir emare değilse. Mutlu ve güler yüzlü insanların o halleri mutsuz ve neşesiz olmadıklarına bir işaret ve bir emare değildir.
Sizi hatırladım.. bu sefer gizlenmemişsiniz.. görüşünüzü sesli okudum ve ne güzel yazmışsınız..
Kendimden örnek vererek yola çıkayim.. genel halim mizahım neşeli ve esprilidir... ama bazen yeri geliyor modum da düşük olabiliyor çok gülerim ama bazı gecelerde ağlarimda.. çok gülen cok ağlar sözü nispeten yaşıyorum... ama benim gülüşlerim acılarımı saklamak değil.. o soze katılmıyorum.. çok gülüyor sakladığı bir seyler var sozu.. hayir acımda varsa, moralim de bozuksa, o an aglamak istersem belli ederim.. ama dertlerimi sıkıntılarımı kolay, kolay paylaşmayı sevmiyorum.. beni güçsüz ve aciz görmemeli değil.. zaten cok sevdiğim ve cok güvendiğim biri ise gorebilir.. ama kolay o hale gelmem.. o an moduk düşmüştür evet.. ama şimdi sırası değil derim ve o an onu kafamdan atabilirim.. birikiyor haliyle.. sonra elim çarpar bi yere oturur ağlarım.. sanarlarki elini çarptı da ağladi hayır bahanem oydu.. anlatabildim dimi... çok gülerim evet cok mutluyum şükür.. ama aglancasada aglariz.. insanım gamsiz değilim..
Evet, elbette bunlarda böyledir, nitekim insanlar kendi bizzat yaşamış oldukları halleri ve durumları inkâr edemezler.
Bununla birlikte, görüşüme kıymetle baktığınız için ben dahi size teşekkür ederim...
Aslında değişir bazıları mutsuz olmasına rağmen sırf güçlü görünmek için çok mutluymuş gibi yapar bazıları da duyguları sürekli değişir bir mutsuz bir iyi olur. Mutsuz olduğunu gizlemek veya her zaman neşeli görünmek, uzun vadede kişinin duygusal sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu tür davranışlar, içsel sıkıntıların üstesinden gelmekte veya çözmekte yardımcı olmaz. Bu nedenle, içsel duygusal sorunları olan kişilere destek sağlamak ve duygusal sorunları açıkça ifade edebilmeleri için güvenli bir ortam sunmak önemlidir.
Bu ben 😕 İçim kan ağlarken bile kimseyi üzmemek için insanlara tebessüm ile bakarım.
Cevap
20Cevap
Yok değillerdir kendimden pay biçiyorum, neşeliyim yapım böyle. 😅 ayrıca bulaşıcı
Bende neşeliyim lakin ağladığımi gormez kimse.. göstermem o tarafimi
Böyle bir şeyi duymuştum. Yalnız her insan aynı olmuyor. Gerçekten gülen insanlarda var, acılarını kapatmak için gülenlerde.
Çok güzel gülümseyen insanlar aslında çok göz yaşı dökmüş insanlardır. Psikoloji, astoloji ve kişisel tecrübelerimle hep durumun böyle olduğunu gördüm.
Yok ya abartılıyor. Bende çok gülen biriyim nadirdir suratımın asık olması. Hiç de tek ağlamıyorum yani 😄
Elbette insanız yani bazen ağlamak da lazim hem iyi gelir ama başkasının yanında ağlayamam ya çirkin oluyorum jdjdjd
İşte insanız ve ağlamalarımızda normal, bunu gizli kaçak yapmamız gerekmiyor. Nerde dolduysa göz torbaları akıt gitsin 😄
Ama hayır ben yapamam, ben yoo, ben ııığğh jsjsjsjs
😂😂 valla kahkahamda ağız dolusudur, küfrümde, göz yaşımda. Nerde nasıl esiyorsa
😂😂guzel
Yani çok değişken ben duygularımı dışarı vuran bir insanım. Üzgünsem üzgünümdür mutluysan mutlu. Bazen çok ciddi durumlarda fazla üzülür ve çok neşeli davranırım ve o zaman da insanların benim gerçekten neşeli olduğumu düşünmesi beni daha çok üzer. Kimisi de hiç belli etmez ne mutlukuğunu ne hüznünü. Net bişey yok bence
Yani gülmek fiilinin ardında ne hayatlar acılar trajediler var
Yooo ben öyle değilim. Gayet neşeli ve mutluyum elhamdülillah. Mutsuz olmak için çok kısa bir ömrüm var
Yani bilemeyiz ama bazıları insan içinde mutsuzluğunu gizlemek için insanlara mutlu rolü yapabiliyorlar.
Bunu hep üzgün olanlar diyor galiba hayata pozitif bakmakla ilgili iyi bakarsan iyi taraflarımı görürsün Buda seni mutlu eder
İnsanın yapısına bağlı bişey bu , bu değerlendirme bana göre yanlış
Bunlar hep masal hikaye can yücel in uydurması
Sanmam, bazen çıkışlar oluyor ama ben genelde mutluyum
Gereksiz romantize ediliyor gülüyor işte beni gerer
Bunu bilemezsin. Göründüğü gibi de olabilir, başka türlü de olabilir. Selametle.
Çok gülenler sevgiye ve mutluluğa en aç olanlarıdır.. İstediklerini bulmak için hep gülerler
Dışardan hep enerjik aşırı mutlu gözüküyorum ama içten oyledegil
Bazen böyle olduğumu düşündüğüm için katılıyorum. Ve evet, yalnız ağlarım.
Çokça ve her daim neşeli duran insanlar acılarını gölgelemek istiyorlardır
Ben mutsuz değilim xd
Yok hep neşeli olanlar zenginlerdir
Para var mutluluk var bak Dilan polat'a jsjsjs
Evet öyle para iyidir
Evet öyle birde merhametli ve iyi oluyorlar boyleleri
MasterCheff Danilo bu tezi çürütür 😀
Genelde mutsuz oluyorlar kendimden biliyorum 🥲
Gidemde ağlayam bugün
Hiç alakası yok ne saçma
Hepsi diyemem ama şahsen öyleyim
Acılarını gizlemek icin gulerler
Evet kesinlikle öyledir.
Her insanın bir acısı vardır
Yoo külliyen yalan
Baya baya mutluyuz yani kdjdhd arada ağlamayalım mi ayol kdjshd
Sayılır.. tüm aglamalarimiz oyle olsun be🍪
Zaten kimin yüzüne gülersek o bırakıyor yarı yolda
Onların da canı sagolsun ama en cok ben sağ olayim jsjsjs
Cümlemizin
hiç sanmıyorum. bu kadar uzun süre rol yapılmaz.
Evet
Bir nevi..
Yooo mutlular o. Cocukları
Gibi
Sanki
Evet nerden biliyosun diye sormayın 🥲
Bazen
Bazen doğru
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?