♾️ Nefret ettiğiniz birisi de olabilir, kötü bir olay yaşasa, mutsuz olsa siz ne düşünürsünüz.

♾️ Nefret ettiğiniz birisi de olabilir, kötü bir olay yaşasa, mutsuz olsa siz ne düşünürsünüz.

Sevmediğim kişinin başına nahoş bir durum gelse, ne üzülürüm ne de sevinirim, hiçbir şey düşünmem lakin nefret ettiğim kişinin başına bir kötülük gelse, bana yaptıklarının bedelini ödedi, oh olsun diye sevinirim.
Çünkü ben asla bazı kişileri affetmeyeceğim, bazı kişilere asla hakkımı helal etmeyeceğim, umarım layıklarını bulurlar, kalplerinin ekmeğini yerler. Öyle merhametli bir insanım ki lakin bazı kişiler gözlerimin önünde yansa gram acımam, layığını buldu derim, Hak yerini buldu derim.
Bir bakışıyla yüreğimi üşüten hiçkimseyi affetmeyeceğim ve asla asla hiç kimse bu kıza öyle bakamayacak.
Zaman geçtikçe, insan yaş aldıkça, maziye baktıkça görüyor ki küçücük kişilere, maşalara büyük anlamlar yüklemiş, halbuki en büyük anlamı kendine yüklemeliymiş insan, zoruma giden çok şey var. Mazi kalbimde bir yara olarak kaldı, hiçbiri benim arkadaşım değilmiş, lafımı taşımışlar, utanmadan yüzüme bakmışlar, eee yüzsüz olan da utanma duygusu olur mu, beni oyuna getirmişler, maşalara da kızılmamalı aslında, adı üstünde maşa lakin onlara da kızıyorum, ben onları da affetmek istemiyorum, hiçbirini affetmiyorum, bu kızı bilerek keyifle yaralayan, lafımı taşıyan hiçkimseyi affetmiyorum.
Kimseye beddua etmiyorum lakin hiçbirine acımam, çünkü zamanında onlarda bana merhamet etmedi, onların yüzünden gözlerimde hüzün var.
Ben merhametimi de kaybettim, ne ara böyle oldum bilmiyorum lakin bana acımayana ben hiç acımam.
Dilerim hak ettiklerini yaşarlar, ben de gülerim tabii ki, tıpkı onlar gibi.
İnanıyorum yaşayacaklar, buna yürekten inanıyorum.
Arkadaşımın dedikodular kötü zaten de çok kötü biri kızın sayesinde tanıyorum ortak hesapda ilk ben tanıştım sonra benden hoşlandı o tarz konuşmalar da oldu dedim arkadaşım istemiyor kimseyle olmamı sonra bana umut verdin dedi sonra kıza dedim ki kurtulamıyorum oda acıyorum bu çocuğa dedi numarasını aldım haberin olsun dedi sonra ben arkadaşından hoşlanıyorum dedi sonra çıktılar ben şok oldum sonra bu çocuk benim herşeyimi araştırıp demeye başladı arkadaşa ve kız bana hesap soruyordu erkeklerle konuşuyormuşsun sonra iki tehdit evime gelemezsin göstermem arkadaşını kavga terketti niyeyse sonra beni tehdit etti sen bizi ayırdın hayatını mahvedicem 2013de sonra bu kızın bir sevdiği oldu çocuk onu terketti bu çocuğa geri döndü baya sene sonra çocuk istek yolladı dedim niye yolluyorsun dedi ki benim yüzümden mi aranız bozuldu dedim sen kimsin de senin yüzünden olacak benden izin istiyorsanız ne yaparsanız yapın umrumda değilsiniz bu da dalga geçiyor benle öyle deme biz buluşacaktık seni sevmedim onu sevdim diye mi yapıyorsun dedim sen bana o kadar şey yaptın dedi ki ben sana ne yaptım ki senden izin istemiyoruz evlenicez biz engelliyorum sonra zaten ilk işlettiler korkuttular dalga geçtiler kıskandılar resimler gösterdiler engelledim sonra o kendi hesabından olanı diyor sonra yine kaşınıyor engelliyorum belki de yalan ama olma ihtimali de var çocuk gerçekten kötü biri tabiki ettiğini bulmasını isterim ama garip olan o hiç bir yerde şunu demiyor seviyorum onu aşığım falan demesi lazım değil mi bence lazım kıskandırıyorsun tam kıskandır oda ne diyor senden izin istemiyoruz biz evlenicez bu da soru işareti bir insan demez mi tamam orada erkek kıskandırdı ama oda demiyor ben çok seviyorum onu falan benim red etmemden konu açılıyor bence çok garip nişanlacan benle işin var bu işte bir şey olma ihtimali yüksek ama tersi de olabilir tabiki inan ki bilmiyorum ama doğruysa ettiğini buluyor kız Allahtan
Layığını bulmuş derim.. kolay kolay kimseden nefret etmem.. eğer ediyorsam yapmıştır bir şey.. Bazı şeylerin hesabini ahirete birakmak olmuyor ben bu dünyada da görmek isterim.
Bişey düşünmem, ilahi adalet der geçerim...
Teşekkür ederim...
Rica ederim 😊
Cevap
19Cevap
Ben merhametli insanım sevinmem. Ama gururluyumdur kendimi gösterip yardım da etmem
Kardeşinin başına gelene sevinme. Çünkü Allah, ona acır:seni de öyle bir musibet ile sınayıverir.
Toplumun hastalığı düşmanında olsa düşmanlık da kolay artık en basit konularda küsen konuşmayan bir millet var neler gördüm neler Allah insanlara merhamet akıl versin
Beddua edecek kadar beni üzerse üzülmem. Çünkü yürekten ona zaten negatif enerji gönderirsi n. Kötü duruma düşene üzülürüz. Bazan kötü bir olay olduğunda"Allah düşmanıma bile vermesin"deriz.
Birini sevmiyor olmam, kavgalı olmam, onunla düşman olmam onun kötü durumda olmasına sevinmemi gerektirmez.
Bu soruya evet, oh olmuş, beter olsun gibi cevapları verenlere bakarak sitede ne oranda p. zevenk, o.. spu ve çocuğu olduğunu anlayabilirsiniz.
Emin olun bu soruya "iyi olmuş"" cevabını veren kişiler, hayatta en sevdiklerinin dahi iyi olmasını mutlu olmasını istemeyen kripto narsolardır.
Sevmediğim biri olsa da sevinmem. Nötr kalırım ne üzülürüm ne sevinirim ne de yardıma koşarım
Psikopat biri değilim.. neden sevineyim.. dizimi döve döve abartı şekilde üzülmesem de.. oh iyi olmuş da demem tabiki.
Ben sevmiyorum diye başına gelen olumsuzluklara sevinmem, sevinemem. Yardıma ihtiyacı varsa yardımcı olabilecek insanlara, yerlere iletirim mutlaka.
Başına ne geldiğine bağlı olarak değişiyor ama genelde içimden ohhhh diyorum tabi dışimdan üzülmüş gibi yapsam bile
Kimse kimseden durduk yere nefret etmez. Bana yapılan iyilikleri de unutmam , kötülükleri de. Eden bulur ve benden uzak olsunlar yeter derim.
hak etmiş derim demekki bişey yapmış allah ta göstermiş valla eskiden acırdım şimdi ise oh olsun diyorum
Umursamıyorum genellikle çünkü bazı insanlar bazı kötü şeyleri hak ediyorlar ama kim olduğuna ve başına ne geldiğine göre de değişebilir.
Sevinmem bana göre değil kin beslemek. Efenim ayağı kaydı yere düştü gibisinden olsa oh olsun beter olsun derim.
Olayın ciddiyetine ve büyüklüğüne göre değişir. Kanlı bıçaklı değilsem cenazesine mutlu olmam mesela, baş sağlığı da dilerim hatta
Sevmiyorda olsam başına gelen şey beni mutlu etmez..
Canımı yakmış birine üzülmem ama sevinmemde
Bi şey düşünmüyorum, sevmediğim biri diye kötü şeyler dilemem insanlar için.
Ben birini sevmiyosam gercekten kotu biridir , uzuluncek biri degildir.
Benim pek umrumda olmazdı açıkçası
İlahi adalet tecelli etmiş der geçerim
Allah yardım etsin derim. Kimsenin kötü gününe sevinecek kadar düşmedim
Üzülürüm. Tabii ne kadar nefret ettiğime göre değişir.
Öyle bir şey ki bendeki sevmediğim biri bile olsa üzülüyorum çok merhametliyim
Allah yardımcısı olsun diyorum diyecek bir şey yok hatta çok kızdıysam iyi olmuş beter olsun diyorum
Çok nefret ettiğim biriyse bişey hissetmem ki çok nefret ettiğim kimse yok
Umursamiyorum sevmediğim insanın zaten hayatımda yeri yoktur ne gelirse gelsin kendi bileceği iş
Beni ırgalamaz xd
Hiçbir şey hissetmem
bana ne yaptığına göre değişir. Lisede beni zorbalayıp 2 yılımı zehir eden insanlarsa, gram üzülmem. Hatta Allah'ından bulmuş derim.
Yine de üzülürüm. Kimsenin başına kötü bişey gelmesin. Sevmediklerim benden uzak olsunlar bana yeter
beni çok ilgilendirmez hatta kurtarma şansım olursa kurtarırım
Ben başkasının mutsuzluğuyla mutlu olacak kadın değilim ama haketti derim 😂
Oh iyi olsun mutlu olurum ben ya😅
Ohhh beter ol💃💃💃
Bişey hissetmem, nötr.
İlahi adalet diye bir sey var
Kendin ettin kendin buldun 😂
Yani üzülmem asla ama çok da sevinmem
Üzülecek kadar iyi bir insan değilim sanırım 🤣
Sevmesemde yine de üzülüyorum ben
Hiçkimseye kinim yok o kişi adına üzülürüm yani
Üzerine düşünmüyorum bile 😃
Üzülürüm sevmesem de
hak etmiş derim mutlu olurum
Ne derece s vmedgme bağlı
Üzülüyorum birde çok üstüne düşüyorm
Umrumda olmuyor
Bulmuş belasını derim.
İyi olmus hakettti 😇
Oh olsun derim
Umurumda olmaz ki
Yardım ederek ondan farkımı ortaya koyarım.
Umrumda olmuyor
Üzülürüm yine de
Üzülürüm ya
O kadar kinli değilim ama özülmem de
Hak etmiş
Mutlu olurum
Umrumda olmaz
Uzulsemde acımam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?