Mümin için ölüm düğün günüdür. Aşık ile maşukun buluşmasıdır. Ölümden korkmaz sadece neden daha az ibadet ettim diye pişman olur. Peki ya sen, ölümden korkuyor musun? Azrail nasıl bir anda emanetini almaya gelsin istersin?
Elbette ki ölüm anidir. Atalarımız demiştir, Ecel geldi mi cihane baş ağrısı bahane! Ama nasıl yaşarsan öyle ölürsün bu da bir gerçektir.
Fâni dünyadan Bâki dünyaya nasıl gitmek istersiniz?
Ölüm müminin düğün günüdür sözü beni çok etkiledi ilk kez duydum ve gerçeklik algımı değiştirdi aldığım her nefesi ilim öğrenmek için kullanmış her saniyemi Allah'a ayırmış göçmek isterim bu dünyadan
Allah nasip etsin. İslam'da ilim öğrenmek farzdır. Sadece namaz kılarak cennet kazanılması çok zor ilim öğrenip icraate döküp tebliğ etmekte gerekir. Kurtuluşa erenlerden olursunuz İnşaAllah:)
Kendi nefsime özellikle ve çevreme şunu sıkça hatırlatırım. İnen ilk ayetimiz OKU! İlime giden yolda kitap oku tefsir oku âlimleri oku doğayı oku Allah'ın tasarrufu ilahiyeden bize verdiklerini oku gör. Sonra günah olana bile ayıp ayıp diyerek haşa toplumsal normları Allah'ın yasağından günahından yani yüksek tutmamış olursun
Aslında o da çok yanlış günah diyerek ayıplamak yerine güzelce uyarmak ve doğrusunu söylemek gerek yargıladığımızda haşa yargıçlığa soyunmuş oluyoruz. Öğrenmeden geçen bir gün ziyan olmuştur
Kesinlikle nasıl yaşarsak öyle ölürüz. Ölüm kaçınılmaz bir gerçektir. Neden korkalim ki? Ama cehenneme gitmekte istemem Tanrı nin birbirinden güzel cennetleri varken 🙂
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
ben şu an gitmek isterdim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bilincalti anesteziyle bile kapanmaz
Namazi bilincalti ve bilincdisiyla bagdastiriyorum gunde 5 vakit namaz kilan biri Ezan duyan Allahi hatirlayan kisi olurkende Allahi hatirlar ozellikle sabah ve gece namazlariyla gun baslayip gun bitirenler
Elhamdülillah. Rabbim nasip etsin sana da abi, çevremde böyle 3 kişi duydum. O kadar imrendim ki bende. Geldiğimizden daha temiz gidelim Rabbimizin yanına İnşaAllah.
Nefsi tezkiye için La ilahe illallah kalbi tasfiye içinde Estağfurullah der alimlerimiz. Terbiye edilmeyede müsait aslında oruç tutarken yola geliyor hemen :)
Estağfurullah. Nefis boş bırakmaya gelmiyor deyince ben zanda bulundum galiba. Orucun iyi geldiğini bildiğini görünce o manada dedim nefsin şifresini çözmüşsün ama girmemişsin dedim. Hakkını helal et kötü mana da demedim.