Alkol ve Kolonya Bağımlılığı?

Merhaba bir yakınım hakkında soru yöneltmek istiyorum fakat baştan açıklayayım bu durum kafaya alınacak dalga geçilecek bir konu değildir, bilgisi olanlar başına gelenler veyahutta çevresinde olan varsa paylaşırsa gerçekten çok sevinirim. Bir yakınım yalnızca bir kaç bira içen alkolle en fazla o kadar arası olan biriydi ama sonrasında tanıdığı bazı kimseler aracılığıyla kolonyaya başlamış, arada normal alkolde tüketiyor ama bilmediğimiz görmediğimiz zamanlarda illaki kolonya da içtiğini düşünüyoruz. Alkolün etkisiyle kendini çok kaybediyor aşırıya kaçan hareketler sergiliyor. Bağımlılık merkezlerine yatırdık kaç kere ama bir haftadan fazla durmuyor, bazı çevremizden kimseler etki altında olabilir dedi (Cin vb şeyler) onun içinde götürdük ama olumlu bir dönüş alamadık. Bu konuda çok bir bilgim yok araştırmalarımın karşılığında adam akıllı bir kaynak da bulamadım ve üzülerek pek çoğunun ölümle sonuçlandığını gördüm. Sormak istediğim soru bu tarz bir bağımlılık hangi boyutta seyreder yani madde bağımlılığı gibi bir durum mudur? Gerçekten tedavi edilebilir mi eğer edilebilirse nasıl bir yol izlendi ya da hangi merkezde gerçekten olumlu dönüş aldınız. Bilgilendirirseniz çok memnun olurum, şimdiden teşekkür ediyorum.
Alkol ve Kolonya Bağımlılığı?