Az önce kendi kendime bunu söyledim. “Kendim ettim kendim buldum”

Bazen hayat plânladığımız gibi gitmiyor. Kötü sürprizlere hazırlıklı olmakta fayda var. Ya da her zaman bir B planı bulundurmak gerek.
Az önce kendi kendime bunu söyledim. “Kendim ettim kendim buldum”

Bazen hayat plânladığımız gibi gitmiyor. Kötü sürprizlere hazırlıklı olmakta fayda var. Ya da her zaman bir B planı bulundurmak gerek.
Her gün diyorum.. bazen kader diyorum, imtihan diyorum, ailemi suçluyorum, sonra yine kendimi suçluyorum.. kendim ettim, kendim buldum. Bundan sonrasi önemli.. yine aynı hataları yapmım, bile bile lades yapmım diyorum. Ama öyle bir hayatin içinde buluyorsun ki kendini sonraki adımların da aynı oluyor, o zinciri kıramıyorsun.. sonraki adımında, öncekinin gölgesi var, yine aynı mantık, yine aynı kararlarım, kaderim demekten nefret ediyorum ama kaderim diyorum artık.. akışa birakmak iyisi. gördük müdahale edince olmadığını.. çok çabalamak yetmiyormuş, bazen salmak lazımmiş,
Şu an hayatımın “bilmiyorum” evresindeyim. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Biraz yoruldum sanki. Olmamasında bir hayır vardır diye diye çürüdüm gitti artık burada. Her seferinde kendimi bu noktada bulmaktan çok sıkıldım..
Kırıp dökmeye gerek yokmuş, sessizce kabullenip devam etmeyi öğrenmek gerekirmiş. Olmuyorsa zorlamanın anlamı yokmuş. Tek taraflı çabayla insan ilişkisi yürümezmiş. Bazı şeyler o an anlamlıymış, kaçırınca geriye dönmek imkansızmış ve zaman ayırmak çok kıymetliymiş, öğrendim..
Sagol
Günaydın, bazen kabullenmek ama bazen de o zinciri kırmak için adım atmak gerek. Hayat her zaman herkese güllerle bezenmiş bir tepside sunulmuyor maalesef ama gül bahçesine çevirmek bizim elimizde. Her yaşantı bir tecrübe iyi ya da kötü… güzelliklerin seni bulmasını yürekten diliyorum🙏🏻
Amin, hepimiz için amin
Kuzenimin bana bu sene yaptığı benim suçum değil cenaze evi bakışma oldu anladım niyeti başımı çevirdim ama çok zorladı bu durumu yüzsüz eskiden yaptığı şeyleri istedi 15 yıl sonra sonra arkadaşı 23 yaşındaydım bir bakışma oldu niyeti anladım gittim süzdü 8 yıl sonra yol kesti buda benim suçum değil yatmak meraklısı av arıyor kızın yaptıkları benim suçum değil kendi istedi kendi yaptı bir de kuzen herşeyi anlatmış oda zorladı işi turdaki oda zorladı işi ama orada mucize de vardı
Bu sözü her sabah namazı sonrası söylüyorum kendime. Ayrıca bu parçayı neşet ertaştan dinlemelisin. Hemen ardından da zülüf dökülmüş yüzeyi dinle son olarak ta özgür can çobandan karadır bu bahtım karayı dinleyerek major depresyonun kilidini açabilirsin.
Dün gece sırayla dinledim ama depresyona girmedim şükür☺️
hayatıma yerleştirdiğim bir sözcük bu her yaptığım hatada yanlışda bunu derim ama artık o kadar benimsedimki sen bunu soruncaya kadar hatırlamıyormuşum
Her zaman kendine pay çıkarmamak lazım eğer öyleyse kendimizi değiştirmek için adımlar atmak şart😇
Cevap
13Cevap
Son 3,5 4 yıldır bunu söyledim. Ama artık bitti.
Allah bir daha söyletmesin🙏🏻
Amin
Birkaç ay önce söylemiştim allah söyletmesin artık...
Amin🙏🏻
🎈🦋
Az önce. Olmayacak bir hata yaptım şimdi sıkıntısına katlanma vakti.
Geçmiş olsun. Umarım sıkıntı kısa sürer. Ben bedelini 1 hafta ödedim😅
Benim daha uzun sürecek gibi. Bir süre uykusuz kalacağım.
Canın sağ olsun
Öyle. Her şey geçiyor, bu da geçecek.
Elbette🤩🙏🏻
😊😊
Çok diyorum bu sözü… ne ekersen onu biçersin …
1 hafta içinde dedim ama ders aldım öyle aşırı koymadı
O sene kitap alıp sonra yok yapamayacağım deyip Ailemi bir şekilde ikna ettim gittim başka bölüm okudum şimdi pişmanım
bır kaç hafta onceydı havaların mukemmel olduğu sıcak geceler
Kocam sağolsun arkamı dönmeme gerk kalmadan herturlu oyunlarını yakaladgmda dedirtio bana
Hiçbir zaman
Ne mutlu…
Demediğim gün var mı diye sorsana
Ama neden?
Ya zamanında ataması kolay bölümleri yazmadım. Ailemi dinlemedim. yasanacaklar varmis
Tecrübeler bazen çok can sıkıcı olabiliyor ama yine de özgür seçimler yapmaya değer😇
Evet, yoksa hayattan nasıl ders çıkarırdım
Her zaman derim başkasını suçlamam
Kendimize de çok yüklenmesek mi acaba
Olduuu canım😜
En son üşengeçliğim yüzünden derslerime düzgün çalışmayıp üniversite sınavını geçememiştim. Gerçi sonrasında başardım ama yine üşengecim :\
Valla birkaç hafta önce.
Baya oluyor hatırlamıyorum
Tembellik yaptım bir yıl sonunda dedim
Evlendiğimde
Ahh ah😕
Daha bugün dedim.
Her zamn soyluyorum
Allah söyletmesin valla kötü bir his
Aminn ecmain canm.
☺️
Nasil hata yaptimda taahhute imza attim diyorum
Bi kere hayatimda bi krre o da bilmedgm icin baskasi yuzunden bna icra geldi