
Acele bir iş yaptığım zaman süre kısalıyor sanki işler iyice çıkmaza giriyor. Sizde öyle oluyor mu, sanki zaman kavramıda eskisi gibi gelmiyor. Çok çabuk geçiyor günler. Kısaca süre sorunum var. Sizin süre sorununuz var mı?

Acele bir iş yaptığım zaman süre kısalıyor sanki işler iyice çıkmaza giriyor. Sizde öyle oluyor mu, sanki zaman kavramıda eskisi gibi gelmiyor. Çok çabuk geçiyor günler. Kısaca süre sorunum var. Sizin süre sorununuz var mı?
Evet kesinlikle bu böyle ve sebebi tamamen psikolojik.
Sakin yaşamayı alışkanlık edinmiş toplumlarda bu tür sorunlar daha az yaşanıyor. Fakat biz toplum olarak aceleci bir toplumuz ve her işimizi koşturmaca ile halletmeye çalışıyoruz, bunda toplumsal hayatın işleyişi içerisindeki aksaklıklar da etken tabii ki.
Ben bulunduğum birkaç ülkede bu olayı gözlemledim ve şunu anladım ki o insanlar gayet sakin bir şekilde yaşıyorlar ve hiçbir şey için aceleleri yok. Buna rağmen her şey için zaman bulabiliyorlar.
Bizler ise sürekli koşturarak işlerimizi halletmeye çalışmamıza rağmen çoğu şey için zaman kalmıyor ve kendimize ayıracak vakti bile bulamıyoruz.
Evet oluyor aslında ben her işi dakik yapmayı severim ama acelem odluğu zaman bazen stres oluyorum bu yüzden de rahat yapamıyorum bazı işleri ama yine de dikkat ederim önce işi yapar sonra rahat olmayı severim.
Cevap
1Cevap
Paniksiz ve sakince hareket edebilmek zordur ama faydalıdır.
Acele ettikçe işler birbirine giriyor genelde o yüzden sakin olmak tercihim..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?