Allahın senin için en iyisi seçtiğine inanıyorsan hala niye üzülüyorsun?
Kadere iman olan yerde kedere yer yoktur...
Olmuyor diye üzülme, kaderine isyan etme çünkü olmuyorsa ya vakit değildir ya da hakkında hayırlı değildir
Vesselam

Allahın senin için en iyisi seçtiğine inanıyorsan hala niye üzülüyorsun?
Kadere iman olan yerde kedere yer yoktur...
Olmuyor diye üzülme, kaderine isyan etme çünkü olmuyorsa ya vakit değildir ya da hakkında hayırlı değildir
Vesselam
Kader dediğin şey İki şeyden ibarettir bunları karıştırmamak gerek:
1-Külli İrade: Buna kimse müdahale edemez
2- Cüzi İrade: Resimdeki, yazı bunu anlatıyor
Evet mükemmel cevap doğru söylediniz
Teşekkür ederim
Rica ederim güzel insan 👍
Allah bana değer verip beni yaratmış. Beni kendinden, varlığından haberdar etmiş diye düşünerek seviniyorum. Hiç yaşamayabilirdim, yaratılmayabilirdim de...
Evet doğru çok haklısınız Çok güzel düşüncelere sahipsin maşallah Allah daim etsin artırsın
Sağ olun.
Rica ederim
Çok ağır şeyler yaşayınca ve o kul artık dayanamaz halde olunca burada Tanrının ne gibi bir amacı olabilir?
Dağına göre kar kuluna göre kader veren MEVLAM senki bize şah damarından yakınsın imtahanlarımızı kolaylaştır şerleri bizden uzaklaştır bir nefes alıp verecek kadar olan ömrumüzü hayırlı afiyetle bereketli kıl bilirim ki açılan elleri edilen duaları boş cevirmessin
Veren o alan o hayır da şer saklı şerde hayır saklı ayağına iğne dahi batsa ufak acı çeksen dahi günahına kefaret
Sen bittim dersin Allah yettim der
Sen alalhtan gül yaprağı istersin Allah sana gül bahçesi nasip eder
Hz Yusuf kuyudan alıp saraya sultan eden kadir olan Allah var
İnsallah. Dibe battım çünkü. Hepside benim dışında gelişti. Kader…
Hz ibrahimin ateşe giderken ateş cennet bahçesi oldu
Hz yunus balık karnında karanlık yerde aydınlığa çıktı hepsi Allaha dayandı hepsi geçecek bu geçici dünyada hiç bir şey kalıcı değil en mutlu animizda geçecek en kötü animizda geçecek
İnşallah 🙏
Ümitsizliğe şeytandan gelir umudunu taze tut güzel olan hersey allahtan istenir Allah hem bu dünyada hemde ahirette sıkıntılarımızı hayra çevirip en güzelleri nasip olsun dua et bol bol özellikle bu durumda
Teşekkür ederim ediyorum zaten 🙏
Rica ederim dua et yeterli
Cevap
1Cevap
Üzülmeyi geçtim ben. hayat bitsin diye bekliyorum
Bu dünyaya mutlu olmaya gelmedik. Ve en ağır imtihanlardan gecen insanlar peygamberlerdir.
Bu dünyada Peygamber efendimiz üzmüşler biz kimizki uzulmeyecez
Hz Yusufu kuyudan alıp saraya sultan eden Allah var
Evet aynen öyle 👍
🙂
Üzülmüyorum, ne edersem kendim ediyorum çünkü.
Hepsinde vardır bir hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?