Bu durumlarda seni zora sokacağı halde geri çevirmeyenlerden misin?

Bu durumlarda seni zora sokacağı halde geri çevirmeyenlerden misin?

Eğer sevdiğim bir insan ise evet sonuna kadar kendimi zorunda hissederim aslında zorunda değil de içimden geldiği için yaparım sevdiğim için değer verdiğim için yaparım. ama bunun dışında eğer tanımadığım birisi ise kendimi zorunda hissetmem yani zor durumdaysa tabi iyilik yaparım ama yapmak zorunda olduğum için değil ki bazen de yapmıyorum. sadece değer verdiğim kişi benden ne zaman bir şey isterse eğer yapabileceğim bir şey ise yaparım oda hatır için sevgi için değer verdiğim için tabi ki de. ve bunu da beklenti için yapmam yani karşılık beklemeden yaparım ve arkadaşım iyi olana kadar da içim rahat etmez
Birisi insanlardan bir şey istediği zaman özellikle mesela benden birisi bir şey istediği zaman insanlara yardımcı olmayı severim sohbet etmeyi muhabbet etmeyi insanlarla iletişim içinde olmayı her derdine koşmayı severim ancak bazı insanlar vardır ki birbirinden elektrik alamaz yardım etmek içinden gelmez her ne yaparsa yapsın o insanla anlaşamaz aslında ilk elektrik dediğimiz nokta gerçekten çok önemlidir, o yüzden her insanın yardımına koşamayı tercih ederim ama yardım ettiğim insanda tanıdığım bir insansa ve hayatta kimseye faydası olmuyorsa kötülük düşünüyorsa ve herkesin kötü olmasını içinden geçiren bir insan olduğunu anlayabiliyorsam o insana bir can sağlığı bir olumsuz durum Hayati bir durum olmadığı müddetçe uzak durmayı tercih ederim.
Kimin istediğine bağlı, bide ne istediğine... sevdiğim insanlarsa elimden ne gelirse yaparim.. sevmediklerim ise bin dereden su getiririm.
Teşekkür ederim
Hayır hissetmem. Yapmak istemediğim şeyi söylerim olur biter.
Cevap
18Cevap
Hayır hissetmem benden istediği şeyi etraflıca düşünürüm. İsteyen kişinin de değeri ile bi hesap yapar kararımı açıklarım çok nadir evet diyen biriyim
Kim olduğuna ve ne istediğine göre değişir.. Fakat zorunda hissettiğim için değil ben istediğim için yaparım ya da yapmam..
Yardım talep eden birisi olunca kendimi zorunda hissediyorum..
Biri benden bir şey istemişse yardım talep etmişse kendimi zorada soksam yardım ederim.
Etrafında onca kişiden beni seçmişse vardır bir bildiği.. geri çevirmem sevsemde sevmesemde o insanı.. yardımlaşmak herkese nasip olmuyor..
Beni kullanma amacıyla istiyorsa bir şey, tabi ki yapmam canım yok karşısında.
Ama rica ediyorsa ve yapamayacağı bir şeyse yaparım.
Allah rızası için de yaparım. 🌸🌸
Sa lak yok karşısında* 😅
KS hemen düzeltti kelimeyi
Evet bu histen kurtulamıyorum maalesef. Çok zor bir şekilde hayır demeyi öğrendim buna rağmen hayır dedikten sonra vicdan azabı çekiyorum sanki
Evet yardım isteyen, rica edem biri olunca kendimi zorunda hissediyorum. Elimden geldiğince yardımcı olurum.
İşte insan 🌸🌸🌸
İstediği duruma bağlı.
Eğer kendimi çok feda etmem gereken bir konu ise buna değip değmeyeceğini gözlemler öyle yaparım.
Çok sevdiğim ve değerlerin üstünde bir insan sa evet , yapacağımı bilsem, işini halletmeye çalışırım.
Yaa bazen evet ya hayır diyemiyorum çok kötü bir durum her zaman değil de bazen yapıyorum bunu çok çekiyorum
Bazen de tam tersine kale almıyorum alacağım isteği o da hoş değil ayırt edemiyorum bazen ruh halime bağlı olarak
Ilk zamanlar evet öyle bir his olmustu
Ama simdi yapmiyorum ve tabiki ne istedigine bagli bir durum
Hayır hissetmem. Sadece istiyor muyum, istemiyor muyum olur.
Hiçbir şeyi yapmak zorunda değilim. İstersem kabul ederim ve yaparım. Zorunda hissetmem.
Hayır hissetmem. Rica ya da istekler bana zorunluluk gibi gelmez.
Yapmıyorum ama bu yüzden sonra kendimi kötü biri gibi hissediyorum
Kesinlikle hayir diyebilen biriyim hemde cok rahat..
Sevdiğim değer verdiğim biri ise zorlansamda Yok demem elimden geldiğince yaparım
yapabileceğim bir şeyse içim gıdıklanır yapmazsam. zorda kalsam da yaparım.
Hayır zorunda hissetmem kibarca reddederim istemediğim bir şeyse
Kimin istediğine bağlıdır, isteyen kişinin bende ki yerine bağlıdır...
Hayır öyle hissetmiyorum sadece sevdiğim biriyse istediğini yapmaya çalışıyorum
İsteyen sevdiğim ve değer verdiklerimin arasında yer alıyorsa evet
Evet.
Küçük bir örnek, yolda biri bana adres sorsa, biliyorsam orayi, ona eşlik edip oraya kadar götürüyorum.
Ahh aynı ben buu elimden geleni yapmaya çalışırım oldurmaya çalışırım
Sevdiğim biriyse seve seve yaparım ama sevmiyorsam yapacağımı sanmıyorum
Zorunda gibi hissetmem ama , herkesin mutlu olmasını isteyen kahrolası bir iç sese sahibim
Herkesin istedikleride yapilmaz insanlari mutlu etmek isterken kendi mutlulugumuzu hiçe sayiyoruz
Bosvereceksin hayati eglenmene bakacaksin 3 günluk dunya icin kimsenin kölesi olmaya gerek yok
Aynen öyle bu yuzden sana deger verenlere deger ver degerini bilmeyenlere kendini bile yorma
Calisma calismak istedikce yapamasiN
Yapacam diyeceksin kendine ve yapacaksin
Olurum tabiko
Banane ne geliyorsa basimiza iylikten geliyor
Kimin istediğine bağlı.
Hayır. Sadəcə yapmak istediğim şeyleri yaparım.
reddedip yapanlardanim
Beni zor duruma sokacak birşeyse yardımcı olmam
Çok mahçup hissediyorum istemediğim için
Evet yardımcı olmaya seven birisiyim
Yapmam istemediğim birseyi
Hayir istemiyorsam yapmam
Hayır canım istemediğim şeyi yapmam
Bazen oluyor ama sonra banane ya diyorum
kimin ne istediğine bağlı
İstersem yaparım istemezsem yapmam derim
Çoğu zaman yapmıyorum bile
Çoğu şeyi mecburiyetten yapiyorum zaten