Ahiret aklima gelince dunyalik tum isteklerimden vazgeciyorum
nefsimden nefret ediyorum bos gecici seyler istedigi icin
Ahiret aklima gelince dunyalik tum isteklerimden vazgeciyorum
nefsimden nefret ediyorum bos gecici seyler istedigi icin
Arkadaşım bu hayat senin hatanla başarılarınla başarısızlıklarınla seçimlerinle seçmediklerinle bu hayat senin... Nefsine yenik de düşmüş olursun ol sen bir insansın.. O yüzden çok da takma kafana... Ahir hayatı sen bilemezsin... Yıllarca ateist ya da hristiyan olan biri müslüman oldu diye cennete gitmesi garanti değilse de müslüman olup günah işleyen birinin cehenneme gitmesi de garanti değildir... Sen hatalarından ders al gerisini de Allah bırak...
Olumlu düşünmek demiyelim de ölmeden önce kendimizi hesaba çekmek diyelim. Çünkü bunun içinde ağlamak üzülmek dua etmek cehennemden kurtuluş cennete girmek vesair vesair…. Çünkü düşünmekte her şey var. Hiç düşünmez misiniz akletmez misiniz der bizi yoktan var eden ve tekrar dilerse yokedebilecek olan.
Ne güzel, doğrusu olan bu aslında... Dünyanın işleriyle uğraşırken bile ahireti unutmamak ve ona göre yaşamak
Nefsime direnmem için Ahireti aklımdan çıkarmıyorum
Cevap
17Cevap
Her gün. Uyurken son düşündüğüm, Uyandığımda ilk düşündüğüm şey. Sezai Karakoçun "Uzatma dünya sürgünümü benim" dediği yerdeyim. Yine de içimde kalan ümidin son noktasına tutunuyorum, rabbimin elbet güzel zamanlar vereceği umuduna sarılıyorum
Onun için yapacağın ilk buradan üyeliğini sil. Al eline Kuran'ı kerim oku. Meallerini oku. Namazlarını kıl. Nafile oruç tut, kılmadığın namazlar var ise onları kıl. Vesayre vesayre vesayre.
Ölüm bazıları için kurtuluşdur her an ölecekmiş gibi temkinli olmak hiç ölmüyecek gibi yasıyacaksın bu hayatta canımız yaradana emanet dolayısıyla ölümden korkmuyorum zaten hastalığım dan dolayı ölüm nefes kadar yakın bana
İnsan cennetini ya da cehennemini bu dünyada inşa edip, yaşamaya devam eder. Devamlı ölümden sonraki yaşamı düşünerek ancak kendine cehennemi kurabilirsin.
Günaydın güzel düşünüyorsun tabii ama bu güzel düşünmek olumlu düşünmeye engel bir durum değil sonuçta merhametlilerin en merhametlisine döneceğiz
her gun dusunmeye gerek yok zaten olecez o kesin o zamana kadar hayat var
Çok fazla düşüncelere dalıyorsun sen ve çok fazla fikire sahipsin
Evet hergun dusunuyorum ve istiyorum... cok mutsuzum...
Ölmek daha iyi ve mantikli geliyor bazen...
Yasamak sadece nefes almak değil bana göre...
Dünya zenginlerin dünyası bize yer yok
evet düşünmen lazım yani
Eee zaten ölüm bu yüzden var nefsi terbiye etmek için.
Dün rüyamda ölmüş arkadaşımı gördüm
Neden sürekli olarak olumsuz düşünüyorsun?
Dusunmek lazim ama dusunmuyorum
Kendini bilen ölümden korkmaz.
Düşünmek istiyorum ama olmuyor
Düşünüyorum
Maalesef
selam. gelsene
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?