♾️ Hayatınızda bazen sanki hiç bir şey önemli değilmiş, her şey önemsizmiş gibi hissettiğiniz oldu. ya da edindiğiniz dertlerin aslında küçük olduğu veya ne kadar çabalasam da boşa geliyor dediğiniz anlar.

♾️ Hayatınızda bazen sanki hiç bir şey önemli değilmiş, her şey önemsizmiş gibi hissettiğiniz oldu. ya da edindiğiniz dertlerin aslında küçük olduğu veya ne kadar çabalasam da boşa geliyor dediğiniz anlar.

Bunu o kadar çok yaşıyorum ki.. Bazen durup düşünürüm ya biz neden yaşıyoruz hangi amaç için yaşıyoruz.. Bir anda her şey o kadar anlamsız ve önemsiz geliyor ki.. İçime kapanıyorum saatlerce düşünüyorum zaten o gün de pek tadım olmuyor genelde depresif hissedersem böyle oluyorum. Ama onun haricinde çok enerjik deli dolu biriyim.
Her zaman öyle hissediyorum. Esasında bu hayatta her şeyi bir amaç haline getirmeyip kendi mutluluk ve yaşam kalitemiz adına bir vasıta görüp her şeyin değerini ona göre güncellesek hayat daha kolay, daha yaşanır bir hale gelecek. Şunu iyi bilmeliyiz.
1. Her şeye az değer biçiyorsak, bizim değerimiz düşüyor demektir.
2. Her şeye çok değer verir hale gelmişsek, bu durum bizim değerimizin düştüğünü gösterir.
Çok basit bir somutlaştırma yapalım. Diyoruz ki, "Dolar yükseliyor, Euro yükseliyor, Sterlin yükseliyor." Hayır yanılıyoruz. Hiçbiri yükselmedi. Onların hepsi stabil para birimi. Oynaklık indeksi çok düşük olan dövizler. Gerçek olan şu. Türk Lirası değer kaybediyor. O yüzden bir adet döviz alman için daha çok para ödemem gerekiyor. İnsanlar da böyle. Değerin ne kadar yükselmişse bir şeyleri elde etme şansın o kadar fazladır. Değerin ne kadar düşükse gözünün önündeki hedeflere ulaşman o kadar zordur.
Son tahlilde, HEDEFE GİDEN YOLDA ÖDEMEN GEREKEN BEDEL, SENİN DEĞERİNLE TERS ORANTILIDIR. BUNUN İÇİN ÖNCE DEĞER KAZAN, SONRA HEDEFE YÖNEL.
1. Her şeye çok değer biçiyorsak, bizim değerimiz düşüyor demektir.
2. Her şeye az değer verir hale gelmişsek, bu durum bizim değerimizin yükseldiğini gösterir.
Bu bazen çok oluyor bende. Genellikle mental olarak yorgun olduğum zamanlar oluyor. Yapmasını çookkk sevdiğim şeyler bile o ara çok anlamsız geliyor..
Çoğu zaman zaten hayatın ne kadar anlamsız olduğunun farkındayım.. O nedenle olabildiğince keyifli olmaya çalışıyorum her zaman..
Teşekkürler Kardeşim :D ✨
Rica ederim abla şu soruma da yazda hemen seçeyim. bir süre soru sormam sanırım :D ✨ Sizi daha önce stalkladım mı bilmek ister misiniz? ↗
Cevap
16Cevap
Aslında gerçek olan da bu, hiç bir şeyin önemi yok ama biz insanlar gereksiz önem yüklüyoruz her şeye. Sonuçda bu dünyada misafiriz ve en şanslı olan bile 80-90 yıl yaşayıp gidecek bu dünyadan. Keşke gereksiz şeyler kimse için bu kadar önemli olmasaydı zaten. Dünya çok daha yaşanabilir bir yer olurdu.
Bu dünyadaki her şey geçici olduğu için aynı zamanda boş zaten ben genelde bu hayata ve bu hayattaki şeylere çok fazla anlam yüklediğim için pişmanlık duyuyorum.
Hiç bir çabamin boşa gittiğini düşünmüyorum. Geriye bakınca ben elimden gelen her şeyi yaptım olmadıysa yapacak bir şey yok
Evet, bazen o aydınlamaları yaşıyorum.. neyin telaşı bu diyorum.. neyin kavgasi.. neyin hirsi.. yolun sonu belli değilmi... hepimiz bir gün öleceğiz.. bu kadar gürültüye değer mi.. diye sorguluyorum kendimi.. sonra çamaşır makinesi ötüyor.. kalk inci kalk yemişim şimdi aydinlanmasini.. çamaşırları asıyorum sonra.. allahtan çabuk geçiyor yoksa salarım her şeyi
Benlik bi his değil bu. Bilâkis, her ân her şey benim için mühimsenmeye layıktır. Herkes, her şey dikkate değerdir.
Evet bazen oluyor.. Böyle zamanlarda bana iyi gelen şeyleri yapmaya çalışıyorum..
Etrafımdakiler tek tek öldükçe evet bu his hep kendini hatırlatıyor bana.
Evet, oluyor hatta şu sıralar daha sık yaşıyorum bu hissi. Sanki yaptığım hiçbir şeyin bir önemi yokmuş ve tüm bunlar bir gün anlamsızlaşıp yok olacakmış gibi hissediyorum..
Ben bu duyguyu Maraş görevi dönüşü hissettim. Can pazarının ortasında kalınca anladım. Millet neler yaşadı orada. Bizim yaşadığımız sıkıntıların hiç bir önemi yokmuş.
17 yaşımda, bir kaç ay hatta belki de 1 seneye kadar devam etti, bu düşünceler benim değişime uğramama sebep olmuştur..
Evet, bazen durup düşündüğümde her şeyin bir hiç olduğunu, bütün çabalarımızın, bütün yaşama uğraşımızın saçma olduğunu düşünüyorum.
Değer verdiklerim harici öyle zaten hissetmeme gerek yok
Bazı zamanlar oluyor tabiki ama sonra hemen kafamı dağıtıyorum
Evet oldu ve bence öyle öleceğiz bir gün sonuçta her şey boşuna 😮💨
Evet oluyor ve aslında dogmalarım dışında hiçbir şeyin önemi yok!
Hayallerim hedeflerim var ancak bazen her şey boş ve geçiciymiş gibi geliyo örneğin 1950 yılında herhangi bir şey için tüm enerjisini harcayan birisi için şuanda o işin hiçbir önemi yok çünkü o kişinin önemi kalmamış durumda
Olmaz. Her şeyin önemli herkesin değerli her canlının güzel olduğu bilincinden bir saniye bile çıkmam
niye yasiyoriz ki hissi geliyo bosluga dusuyom ama 5dk sonra aniden bi enerji geliyo ben de anlamiyorum
Hiçbişey önemli değil zaten. Yeterki ben ve sevdiklerimin sağlığı yerinde olsun. Gerisi halledilir.
Maalesef oldu
Son yıllarda aynen öyle his ediyorum
Anafikir budur :D
Son 6 aydır bu şekilde
Oldu ve olmaya devam ediyor 😞
6 Şubat depremi sonrası o moddayım zaten.
Oluyor genellikle uyku sersemi iken
Nadiren oluyo ama bir süre sonra geçiyo.
Bir dönem oldu ama geçti.
Evet, sevdiğim insanlar hayatlarını kaybettiğinde
Şuanki hissim
Çoğu zaman öyleyim
Oluyor..
Çoğu zaman
Hiç-bir şeyin yolunda gitmediği an
Bazen
Evet oluyor
yok ki zaten
Oluyor maalesef
Çoğu zaman