Canınızı sıkanın, sizi üzen, size yanlış yapan insanların, hatalarının acısını başkalarından da çıkarır mısınız?

Canınızı sıkanın, sizi üzen, size yanlış yapan insanların, hatalarının acısını başkalarından da çıkarır mısınız?

Hayır neden böyle bir şey yapayım ki ben her zaman için kimin hatası varsa o kişiyi sadece hataları olduğunu söylerim. yani mesela bir kişi bana karşı hata yapmışsa ben bu hata yapan kişi yüzünden diğer insanlara kötü davranmam ya da diğer insanlara tavır almazdım sadece beni sinirlendirir biraz ama bunu da sadece bana hata yapan insana karşı yansıtırım yani onunla konuşmam ya da onu affetmem mesela ya da onunla iletişimi keserim. bunun dışında da. birde eğer o an çok üzgünsem ayda hiç keyfim yoksa aslında karşımda ki insana bunu söylerim mesela şu an konuşamam daha sonra konuşalım derim ama bazen de insan patlaıyor yani çok sinir oluyor o an mesela biri geliyor saçma saçan konuşuyor gitmesini bekliyorsun gitmiyor..
Gitmezler Barış da bazen neden orada oldukları çok önemli
Hayır, ne hakla?
Bir başkasının yaptığı bir hata, ya da beni üzen bir davranışın acısını neden ben diğerinden çıkarayım?
Zaten söylerim şöyle şöyle oldu.. canım sıkkın sonra konuşalım derim... eğer o kişi hâlâ ısrar ve inatla ne olduğunu sorarsa.. evet o zaman ona yansıtırım ve hatta onu kırarım . Çünkü baştan uyarmışım, sinirli ve kırgın olduğumu dile getirmişim... ben üzülünce kimseye anlatamam... önce kendi içimde sindireceğim, geçecek sonra muhabbetini yaparim... ısrardan zaten nefret ediyorum... buna rağmen anlamayıp ısrarla neyin var diye sorarsa... kusura bakmasın benden aldığı tavıra o zaman derim... sonra bide uğraş dur gönül almak için...
Tabiii kimsenin hakkı yok, kimseyi suçsuz yere kırmaya. Ablam yapar genelde onu bana. Bakarım anlarım kötü, kötü görünce bende dayanamam üstelerim. Sonra alırım ağzımın payını ama her seferinde aynı şeyin olacağını bilsem de ısrarla sorarım. Çünkü o benim ablam ve onu o şekilde görmeye tahammül edemiyorum.
Ablanin huyunu bildigin halde hâlâ israr ediyorsan... bu ona iyilik degil askine kötülük.. yaşadığı sıkıntıyı daha kendi bile hâlâ kavrayamamışken.. bide sana nasil anlatsın... zaten için verdigi. Bir savas var... ne olup bittigini kendi bile sindirememişken sana kalkip anlatmasıni bekleme
O öyle olmuyor işte ama neyse bu konuyu burada açmak istemiyorum
İstediğin yerde açabilirsin😂
Cevap
2Cevap
Merhaba,
Hayır, başkalarının hatalarını başkalarına yansıtmamam. Herkes herkese benzese de herkes herkes değildir. Kim ne yaptıysa tepkim ona'dır...
Değerli cevabınız için teşekkür ederim değerli büyüyüm abicim 😂
Ricalar ve teşekkürler kardeşim 😅
Yansıtmamak lazım ama insan bazen acısını başkasından çıkarabiliyor maalesef
Nadiren de olsa arada kaynıyor ama olmasın ya yok yere kırılmasınlar 😅
Evet bence de
Başkalarında değil, kim delirttiyse ondan çıkarırım.
Vardır ya bazen herkese parlayan tipler 😅 iyi onlardan değilmişsin
Saman alevi gibiyim ama hedefimi bilirim.
Offf tam on ikiden o nasıl bi atış öyle
Herkesin hatasının cezasını çekme özgürlüğü var bir başkasına devredemem
Oda güzel
Yapmamaya çalışıyorum ama bazen hırsımı herkesden çıkarırırm
Öyle olmuyor ama bazn
Ben bunu genellikle yaparim ama hani derler ya ne varsa dilimde var diye benimkide o hesab
Maalesef yansıtıyorum
Aranan kan bulundu 😂
Mümkün olduğunca yansıtmam
Ne güzel
bu diğerlerine haksızlık olur
Büyük bi haksızlık
Hayır tabiki de
Çok adil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?