Dayının biri benden su istedi verdim de. Ancak pek bi tuhaftı valla keşke ayaklarına baksaydım. 😃 Bu pamuk prenses de ne safmış. Cadının verdiği elma öyle yenir mi insan bi soyardı.
Tanımadığınız biri sizden yiyecek içecek istese verir misiniz?
Bazı restoranlarda, genelde fast-food restoranlarda, gelip yiyecek istenmesinden hoşlanmıyorum. Ben bir yerde ödeme yaparken de gelip birinin kendisine de o şeyden ısmarlamamı istemesinden falan hoşlanmıyorum. Yani hoşuma gitmiyor, biri yiyecek istese vermem sanırım. Onu oradaki işletmenin bir şekilde engellemesi gerekir. Polis çağırsın, ne bileyim bir şey yapsın. Polisler de gelsin o çoluk çocuğu götürsün devlet koruması altına alsın. O tarz işletmelere de tekrar gitmem. Bir keresinde de hava sıcaktı ve marketin önünde bir teyze oturmuş dileniyordu, kendime su alırken teyzeye de almıştım ve para da vermiştim. Yapmadığım bir şey değil, hiç yardım etmem değil... Ama gerçek ihtiyaç sahibi olduğunu düşündüğüm insana yaparım..
Yiyecek içecek vermek sorun değil acikmistir susamistir vermek lazım ama yiyecek içecek almam. Bir keresinde parkta oturuyordum yanıma bir kadın oturdu. Böğürtlen almış pazardan yiyordu böyle plastik bir kutudaydi. Bana da ikram etti de istemedim yani böğürtlen ne zararı olabilir sonuçta ama hani hiç tanımadığım biriyle verdiği bir şeyi yiyecek kadar samimiyet saglamamak gerek
Yoldan geçen biri benden biraz suyunuz var mı dedi bende var dedim yeni açılmamış suyumu ona verdim meğerse ilacını içecekmiş ve ilaç saati geldi de geçmiş çok muhtaçmış yani iyi ki vermişim yani baz3n sizin çok ihtiyacinizin olmadığı bir şey başkasının hayatını etkileyebiliyor
Piknik gibi bir şey yapıyorsam ve masadaki şeylerden istese verirdim ama bazen sokakta dilenci çocuklar oluyor. Abla bana şunu alır mısın, abla bana bunu alır mısın derken her şeyi istiyorlar. O gibi durumlarda en başından başımdan atıyorum.
İlkokulda geziye giderken yolda bir dede arkadaşımdan suyunu istedi. Ver de suyunu ben içeyim kızım dedi. Arkadaşım da " dede sen içersen ben ne içecem" diye kızıp suyu vermemişti adama. Benimki de o hesap.
Verirdim. Vermeyeceĝim kişiler dilenciler. Çünkü kendileriyle birlikte zorla çocukları da bu yola sürüklüyorlar. Birçok haklarından mahrum bırakıyorlar. Destek olmak istemem.
Biz öyle bir tongaya düştük zamanında. Ramazan günü adamın birine bayağı yardım ettik. Hani görsen acırdın sende öyle bir tipti. Neyse işte alışveriş yaptık biz yiyecek içecek artı giyecek. Müslüman evladı bari gerçekten ihtiyacın olanları aldır dimi. Eve götürcez ya şey diyor siz beni burada indirin ben çocukları çağırırım yok dedik dayı öyle şey mi olur. Ananı avradını eve bi gittik kocaman televizyon cillop gibi koltuklar çocukların elinde ıphone yengenin kolunda altınlar hadi eyvallah helal olsun dedik bıraktık her şeyi orada. Hayatımda kendimi ilk defa orada enayi hissetmiştim 😃