Güven bir masa, saygı onun üstündeki bardak, bardağın içindeki su da sevgidir.
Güven ve saygı olmazsa su dökülür..
Güven bir masa, saygı onun üstündeki bardak, bardağın içindeki su da sevgidir.
Güven ve saygı olmazsa su dökülür..
Evet zaten benim için saygı ve sevgi kesinlikle bir bütündür yani mesela sevmeyen insan saygı duyamaz ya da saygı duymayan insan sevemez. ama herkes farklıdır Saygının olmadığı bir ilişkide, sevgi yetersiz kalır ve ilişkide olumsuz duygular ve davranışlar hakim olabilir. Eğer bir ilişkide sürekli olarak saygısızlık yaşanıyor ve değer görmüyorsanız, o ilişkide gerçek bir sevginin olduğunu düşünmek zor olabilir. Sağlıklı bir ilişkide, her iki tarafın da saygı ve sevgiye ihtiyacı vardır ve bu iki duygu birbirini destekler. Saygı, karşılıklı anlayış, kabul, güven ve değer verme duygusudur. Birbirini seven insanlar arasında saygı, kişiliklerin ve sınırların kabul edildiği, karşılıklı iletişimde dikkat gösterildiği, empati yapıldığı bir temeldir.
Sevgide serbestiyet saygıda mecburiyet vardır diye inanırdım uzun yıllar. Fakat geçenlerde bir yerde; "Saygı sevginin bir parçasıdır" diye bir cümle okudum. Üzerinde düşündüm sanırım doğru. Saygı da, sevgiden besleniyor. İnsan, sevmediğini sayamıyor...
Saygının olmadığı yerde sevildiğime inanıyorum :D saygı göstermeyip kötü yorumlar yaparak şahsımı rencide ederek yine de sevgi gösterisi yapan zırtolar tanıyorum :D bunlar hep kötü eğitimli gençler :D
İkisi bir bütünü oluşturuyor. Ayrı ayrı düşünemiyorum ben.
Cevap
17Cevap
Bence saygıyı kaybeden bir ilişki sürüyorsa onu ayakta tutan sevgidir. Yani bunlar ayrı şeyler bence insanların kişiliğine de bağlı kavgacı asi öfke kontrolünü kaybeden insanlar tartışma sırasında saygılarını kaybedecek sözler sarfedebilir ama bu sevginin bittiğinin göstergesi olamaz. Buna rağmen devam eden çok ilişki var buda sevgi ve aşktan bence. Asıl Bi ilişkide sevgi biterse tutku biterse o ilişki de biter.
Güzel bir bakış açısı 👍🏻
Kabalık sürekli terslendiğin kücümsendiğin önemsenmediğin huzursuz hissedip seni aşağı ceken yerde tüm sevgini nezaketini kaybediyorsun onlar gibi olumsuz ve kaba oluyorsun saygının olmadığı yer insanı hasta eder ve sevsen bile sana hissettirilmemiş duyguyu göstermeyide bilmiyorsun hep kaba ve ters hareketlerin oluyor her çözümü kavga ile arıyorsun iyi şeylere odaklanmayı beceremiyorsun
Yani kısaca o ortamda sevginin olduğu söylenemez sevgiye muhtac bireyler vardır
Cok tedirgin olur insan öyle ortamda. Sevgiden eser kalmaz sevsen bile enerjin yerde olur.
Sevgiyi arayacağım bulacağım düzeleceğim diye sevgi dilenirsin yanlış yerde yanlış kişilerde iyice batarsın iyice zarar görürsün hataların coğalır seni kullanırlar duygusal veya fiziksel yem olursun narsistlere kurban olursun ufak bir sevgi gösterisine inanırsın onlarda fark ederler içindeki boşluğu senin nasıl olduğunu ne durumda olduğunu bile bile çekinmeden birde onlar zarar verirler
Aynen bu yüzden ilişki kuramıyorum kursam da bir şeyler yarım oluyor hep bir engel cıkıyor ilişkilerden korkuyorum panik ataklı birisi oldum sevginin mutluluğuna erişemiyorsun en baştan o bulunduğun ortamdan kurtulup psikolojini düzeltemen gerekiyor kısaca
Cok kötü ya.. Allah piskolojisi de düzgün olanlarla karşılaştırsın 😑
Narsistleri diyorsan evet
Sevgi olsa bile Saygı yitirildiği zaman sevginin esamesi kalmıyor. Örneğin sevdiğiniz kişi size saygı duymuyorsa hiç bir konuda fikrinizi sormuyor, sizi eleştiriyor ve takdir etmiyorsa bu sizin ona olan sevginizi azaltır. Daha doğrusu soğumaya başlarsınız.
Merhaba,
Saygının olmadığı yerde sevildiğime inanamam ama ufak tefek saygısızlıkları tolere edebilirim. Örneğin bana küfür edebilir, biz bize iken, sesini yükselterek konuşabilir bizbize iken, sonra nice şey olabilir. Saygısızlık yapıyor diye sevdiğimden vazgeçmem. Sorunu çözmeye çalışırım. Neden böyle oldu? Oluyor? Çözebiliyorsak çözeriz ki çözülmeyecek bir şey yoktur fakat sürekli sürekli de olmaz, kaldıramam! 😅
Bu söz, saygının ne kadar önemli olduğunu ve diğer insanları nasıl muamele ettiğimizin onların bize nasıl muamele ettikleriyle doğrudan bağlantılı olduğunu vurguluyor. Saygı, iyi bir iletişimin temelidir ve iyi bir ilişki için önemlidir. Peki bu söz, sevilmekle saygının yakından ilgili olduğunu da söylüyor mu? Aslında, evet. Saygı, sevilmek, güven ve destek gibi şeyleri içeren bir tümleyi oluşturur ve tüm bu unsurlar, sağlam ve sağlıklı ilişkilerin temelini oluşturur.
Seven sayar, sayan sever biri yoksa kimse seni seviyorum demesin.. yalandır o...
Yazdığın sözün üzerine söz yazamam gerçekten öyle...🥹
İnsanmam. İnsan sevdiğini kaybetmekten korkar, saygı duyar. Saygı yoksa kaybetmektende korkmuyordur. Önemsemiyordur. Böyle bir durumda da sevgiden bahsedilemez.
Hayır kesinlikle ilişkilerde en önemlisi saygı ve güvendirm sevgi sonradan oluşabilecek derin bir olgudur. Birini hemen sevemezsiniz. Önce güvenmeniz gerekir
saygı herşeyin başıdır. Saygı bittiyse hiç bir şey kalmamıştır
İnanırım ama saygı olmadan olmaz. Huzursuz, mutsuz olurum..
Halen neden böyle yapıyor diye düşünüyorum düşünüyorum birsey bulamıyorum
Saygının olmadığı o masadan kalkılır.
Kesinlikle hayır saygı olmadığı yerde sevgi olmaz birisi bana saygı duymuyorsa neden sevsinki
Saygı yoksa olmaz
Sevgi biter saygı kalır
İnanmam önce saygı olmalı
Saygı yoksa sevgi de yoktur
saygi yoksa sevgi unurjmda olmaz
Saygı duymayan zaten sevmiyordurda
Sevem sevdiğine saygı gösterir
Sayhı yoksa duygu da yoktur
Hayır saygı en önemli faktördür
Saygısız biriyle Wc ye bile gitmem
Saygı yoksa gerisi boş...
Sevgi ile saygı doğru orantılıdır bence