Kararlara müdahale edilmeye çalışılması, düşünülenin umursanmayıp bambaşka bir fikrin empoze edilmeye çalışılması, anlamaya dahi çalışmadan yargılamak. Bunların hepsi saygı çizgisini aşan durumlar.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Kişisel hayat karışıldığı zaman biter bence. ama insanlara göre değişir mesela Saygı duyma, başkalarına zarar vermekten veya onları tehdit etmekten kaçınmayı içerir. Fiziksel, duygusal veya zihinsel zarar vermek ya da tehdit etmek, saygı duyma halinin kırmızı çizgisidir. Saygı duyma, diğer insanlara ırk, cinsiyet, din, cinsel yönelim veya diğer özellikler temelinde ayrımcılık yapmamayı gerektirir. Önyargılı ve ayrımcı davranışlar saygıyı zedeler. Saygı duyma, başkalarının kararlarına, düşüncelerine ve duygularına saygı göstermeyi içerir. Bir kişiyi kendi istekleri doğrultusunda zorlamak veya baskı yapmak, saygı duyma prensibini ihlal eder. aynı şekilde İlişkilerde güven ve dürüstlük önemlidir. Kişilerin birbirini aldatması veya yalan söylemesi, saygı duyma halinin kırmızı çizgisini geçebilir.
Bir insana saygı duymam için insan olması yeterli benim için ama herkesin bu hayatta doğruları vardır o doğruları sevmemek başka düşmanlık duymak başka.
Bir insanın benim doğrularima düşmanlık duyması kendisine saygı duymamam için yeterli bir sebep benim için.