Selam ♾️ bu hayatta kendinizi en çok neler veya ne için suçladınız. Ve kendinizi affedebildiniz mi hatalarınıza rağmen kendinizi seviyor musunuz.

Selam ♾️ bu hayatta kendinizi en çok neler veya ne için suçladınız. Ve kendinizi affedebildiniz mi hatalarınıza rağmen kendinizi seviyor musunuz.

Hayatım iki dönemden oluşuyor bence, kendi kiymetimi bilmeyip kendimden bihaber olduğum dönemler bir de kendi değerimi bilip herkese layık olduğu şekilde davrandığım dönem olmak üzere. Kendi kadrimi kıymetimi bilmediğim zamanlar sorunun ana kökenini de bilmiyordum, asıl sorunumu bilmiyordum, asıl sorunum meğer nerelerde saklıymış, meğer nerelerde tıkalı kalıp kitlenmişim, farkedince, yüzleşince, kendimle barışınca çıktım o cendereden, girdaptan. Kimseyi memnun edemediğim için suçlardım önceden kendimi, çünkü kimse memnun olmazdı, ben de kendimi daha çok suçlardım nankörler için , kendimi savunamadığım için suçlardım kendimi, kendilik değerimi başkalarının onayına göre belirleyen ben, nasıl savunacaksam kendimi? Sonra ben kendime sahip çıkınca, kayırınca kendimi iyice çullanmak istediler bana lakin buna müsade etmeyince, dimdik durunca ahbap olmak istediler benimle lakin o kapı sonuna dek kapandı, kimseye kendimi kullandıracak değilim, haklarımı korumayacak değilim, kimsenin istediği kalıba girecek değilim. Beni kullanamayacaklarını anladıkları için gitti kimisi de, gitsinler , onları terk eden aslında ben oldum, ayrıca onların gitmesi beni sadece sevindirir. Hayatımın sonraki evresinde ise; yazım yanlışı yaptığım vakit suçluyorum kendimi, tüh be diyorum, latife olsun diye demiyorum, sahiden buna takıntılıyım. Ertelediğim için, kendime verdiğim bazı sözlerimi tutamadığım için, sıklıkla kendimi tekrar ettiğim için kızıyorum kendime, suçlamaktan ziyade kızıyorum aslında, kendini suçlayan kişi kendini eksik hissediyor çünkü, dopdolu bir utanç duygusuyla baş başa kalıyor. İnsan kendini niye suçlar ki hem, çünkü ona öğretilen odur. Kendisini suçlayan, sen kabahatlisin, sen suçlusun, tüm suç sen de diyen, sürekli eleştiren, utandıran kişilerle büyümüştür, aslında suçlu hissetmenin, utanmanın kökeni orada başlıyor, çocuklukta maruz kalınan yanlış tutumlar yüzünden insan haklıyken dahi suçlu hissedebiliyor, kendisine kendisini suçlu hissettiren kendisini büyütenlerin davrandığı gibi davranıyorlar kendilerini iyileştirmeyi öğrenene dek, öğrenemezlerse de, uygulamaya yazık ediyorlar kendilerine ve
Öğrenemezlerse , uygulamaya dökemezlerse öğrendiklerini yazık ediyorlar kendilerine ve kendi parçalarına, kendi kökenlerine.
Klavye kazası, yine kendi anlık olarak da olsa suçlu hissettim :)(
✨🌸
Haketmediğim bir çok konuda suçu hep kendimde aradım ama çok sonra anladım ki suç bende değil. O yüzden hatalarımla, doğrularımla herkesi affettdiğim gibi kendimi de affettim.
Gereksiz deger verdiğim için kendime kızıyorum.
Teşekkür ederim
Rica ederim ne demek
Bu hayatta en çok kendimi insanlara anlatmak için suçladım, her zaman insanlar hatayı Bende gördüm evet biraz geçimsiz biraz agresif yeri geldiği zaman dilimin kemiği olmadan insanların kalbini kıran bir insan olduğum için her zaman suçlanan kişi olduğum doğru olmuştur.
Bu yüzden kendimi her zaman suçladım ama zaman içinde gördüm ki insanlara iyi davrandıkça iyi oluyorsunuz doğruları ve gerçekleri söylediğiniz zaman sizden kötüsü olmuyor, Ben artık insanların ne düşündüğünü ne yaptığını ya da beni ne için suçladığın önemsemiyorum sadece benim için değerli olan ailemin benim hakkımda ne düşündüğü önemli, bunun dışında insanlar dışarıda kalan insanlar bir sürü şeyler söyleyebilirler hiçbirinin ve hiç kimsenin düşüncesi benim umurumda değildir.
Cevap
12Cevap
Yapamadığım şeyler için. Kendime olduğundan fazla değer vermem gerekiyordu.
Sanırım kendimi en çok hayallerim için yeterince çabalamadığımdan dolayı suçluyorum. Daha çok çalışmalıydım. Bir de insanlara karşı davranışlarım yüzünden, mesela birilerine güvendiğim için ya da beni asla anlamayacak insanlara kendimi açıklamaya çalıştığım için.. Ama hatalarıma rağmen kendimi seviyorum tabii ki de 🥰 kendiyle barışık biriyim, sadece hatalarımı tekrarlamamaya çalışıyorum.
Eski arkadaşımın beni üzmesine izin verdiğim için kendime kızardım. Şimdi kızdığım bir şey yok. Hatalarımdan ders çıkarıp yoluma devam ediyorum.
Teşekkürler
Rica ederim
Yaptıklarımdan değil, yapmadıklarımdan dolayi pişman olmuşlugum var,
Teşekkürler
Yanlış insanları sevdiğim için suçladım. Eskiden hata yaparken kendimi çok kez eleştirirdim. Ama şimdi pişman değilim öğreniyorum daha da olgunlaşıyorum 😇
Neden ben bu kadar iyi niyetliyim. Neden insanlara kolay güveniyorum diye suçlardım. Artık suçlamıyorum çünkü kimseye güvenmiyorum
Hâlâ hayatta olduğum için bi andan bunlara rağmen hayatta kaldığım için tebrik ediom o ayrı konuda mxmxösödşöeşf
Saka bi tam bi ay önce en yakın arkadaşım intihar etti ve biz bi hafta öncesinde ilk kez tartışmıştık ona kırılacak seyler söylemiştim keske yapmasaydım her zamanki gibi sakaya vursydım diyorum vefat etmeden bi gün öncede yazmıştı küstük mü diye ben cevap veremeden hesabını falan kapatmıştı ayy neyse alakasız oldu dmcmdlamvld
Sürekli kendi hakkima girdiğim için kızdim ve suçladim.. ama artık bunu zor da olsa atlattım..
Çok hatalarım oldu bazılarından pişmanım bazılarına degilim
Bir seyleri ertelemeyi sevdigm icin kendimi suclams olabilirm
Kardeşimi düşürmüştüm küçükken çok suçladım kendimi o geldi aklıma
Değersizlere değer verdiğim için suçluyorum kendimi
Çok yanlış bir kişiyi çok yanlış bir zamanda sevmiştim. Kendimi hala bile affetmiyorum. Çünkü şimdi gercek aşkı buldum ve kendimi kirlenmiş gibi hissediyorum zamanında başkasından hoşlandığım için. Size saçma geliyordur ama gerçek aski buldum işte dediğim gibi
O yaptığım yanlışta çok suçladım çok kızdım kendime
Yabancı dil öğrenmediğim için bir bilgisayar kursuna gitmediğim için
Suçlamadım. Haklıysam haklı haksız ise haksız olurdum.
Yaptığım hatalardan.
Tembel olmak ve affetmeyeceğim tej sey
Suçlamadım kendimi hiç bir zaman
Hayatımla ilgili gereğinden fazla ayrıntı vermek sonradan gereksiz bir üzüntüye sebep oldu.
Herkese kolayca güvendiğim için
Hiçbirşeye zamanında karşı çıkmayarak
Kendimi suclamam
Yaptığım hatalar yüzünden
Umursamaz değilim bunun için suçluyorum
Değersizlere verdiğim değer..
Birçok şey için
Hiç suçlamadım şükür
Sevmiyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?