Arkadaşlar çok korkuyorum bir anlık dalgınlıkla içiverdim ne olur aydınlatın beni 😭😭😭
Hamileyim ve soda içtim, bebeğim erir mi?

Güzel bir soru. Soda içmek, normal miktarda ve ara sıra tüketildiğinde genellikle hamilelikte büyük bir risk teşkil etmez. Hamilelik sırasında tüketilen soda, bebeğin erimesine neden olmaz. sağlıklı bir hamilelik için, düşük kalorili, düşük şekerli ve düşük kafeinli içecekleri tercih etmek önemlidir. Çok miktarda şeker veya kafein içeren içeceklerin aşırı tüketimi, fazla kilo alımı ve düşük doğum ağırlığı riskini artırabilir. hamilelik süresince düzenli prenatal kontroller ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları, bebeğinizin sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkıda bulunur ve size daha iyi bir hamilelik deneyimi yaşatır.
1 Litre'den fazla içersen vücut ısın düşer, bu da bebeğin için zararlıdır. Ama şuanlık bir tehlike yok.
Troll sorudur tahminimce ama olsun, biz doğruları aktaralım. :D
Soruyu şu şekilde okudum ;
https://www.youtube.com/shorts/EAZW0MkZqWM
Cevap
9Cevap
Yeter artık dayanamıyorum bu soruları görünce cidden gözümü çıkartasım geliyor yerinden yetheeerrr asddjdk
o zaman bu düşünce ile sen soğuk içtiğinde de çocuk üşüyor içeride 🥺 sıcak içtiğinde de kavruluyor yanıyor
Evet ılık içiyorum o yüzden 😌
trol soru demi 😂
Tabii. Zaten soda içmeyi de sevmem, bebeğim güvende dfkdndkdndj
hamilelik kısmı gerçek mi 😀 ama hamileyken gerçekten asitli şeyler içilmiyor sanırım
Hamilelik kısmı gerçek 🥹 Arada kaçamak yapıyorum çok canım çekiyor 🥺
doktor ne dedi peki? 🙄 iç mi dedi içme mi dedi
Aşırıya kaçmadığım sürece tüketebilirmişim. Ama mazallah erir falan çok içmiyorum o yüzden dfkdnskd
ahahhahaha kızz 😂😂😂😂😂 hahahah çocuk eridi ne içtin asitli bir şeyler doktor 😂😂😂 yaaa off hamilelikte böyle şeyler yasak olmamalı ya 🥺 sanki hamile olan benmişim gibi buna üzülmem peki 😂
Benim yerime de bol bol iç olur mu ben içmiş kadar olurum dfkdndj
ben soda çok severim ama kola kırkta bir içerim gerçi bu sıcakta ne olsa içerim gibi zıkkım peki gelse buzlu ise içerim gibi 😂 kahve ve çay yasak mı peki
Son gittiğimde doktorun bana kurduğu cümle tam olarak, hiçbir şeyi abartmadan dozunda yiyip içiyorsun, oldu dfkdj. Zaten çay kahve tüketmediğim için önemsemedim doğrusu. Bu sıcakta buz gibi su içmekten güzeli yok be anam
gerçekten de öyle 😀 ben mesela hiç içmem kahve çay 😂
Kış olsa hadi neyse de, bu havada ne çayı ne kahvesiiii
bir de bir deli kuyuya bi taş atmış kırk zeka küpü çıkaramamış onu seneledir 😂 neymiş efendim çay harareti alırmış aslında akar su olan çaydan bahsedildiğini ne zaman anlayacaklar 😀 isyaaan 😀
Hepsini Allah’a havale ediyorum sdksjsksn
bende ettim hadi hamile birisine hayır diyemem doğurursun falan erkenden 😂😂😂
Hayır aksine hamileyken soda içmenin faydası bile varmış,
bebeği bilmem ama beyninin erimiş olduğu kesin,
sinirlerim bozuldu, psikolojim kaldırmıyor artık
kusura bakma arada oluyor böyle, bi an bebeğin erimiş görüntüsü gözümde canlandı da
Yok üzülme, geçti şimdi bi anlık olan bir şey
Dondurma yedim çocuğum üşür mü sorusuna benzemiş 😂😂
Erimez aksine serinlemiştir 🥶
Yok direk sıvı olarak çıkar
Sen soruyu sorarken çoktan eriyip gitmiştir bebek
🙊🙉🙈 bal sürülür ona maşallah
Çoktan yok olmuştur çocuk
Bebek gazoz olarak geri geliyormuş.
hayır
Maden suyunda demir, sodyum, kalsiyum ve magnezyum gibi çıkarıldığı yere göre farklılıklar gösterebilen mineraller bulunur. Sodanın içerisinde ise bikarbonat ve sodyum bulunur. Bu farklılıklarla birlikte hamilelikte soda içmek zararlı değildir.
Saçmalama ya
erir :)
Yaa 😂😂😂
Git aldır erimiştir
En İyi Cevap