Evet, yalanın rengi olmaz sonuç önemlidir. Ama beyazı daha ciddi ve büyük yalanlar için kullanırız genelde. Peki sizin için bu affedilir bir şey midir?
Kişilik & Karakter konusunda 205,2b cevap paylaştı.
Tabi ki de yalan yalandır hiç bir şekilde değişmez. ama mesela şimdi çok büyük bir yalan söylemek ve aldatmak gibi şeyler var. bir de mesela uykum var diyen birisinin aslında uykusu olmaması var. ikisi de yalan ama biri insanın hayatını mahvederken birisi ise sadece anlık söylenen önemi olmayan bir yalan. ama tabi ben hiç bir zaman yalan söylemem. yalan söyleyen kişiyi de affetmezdim çünkü güvenemem bir daha
Ya şimdi affetmem deyip ahkam kesmek doğru olmaz. Bazen öyle anlar geliyor ki insan istemeye istemeye yalan söylemek zorunda kalıyor. Ben öncelikle olarak neden böyle bir yalan söyleme ihtiyacı duydu onu anlamaya çalışırım. Eğer bu konuda tatmin olursam yalanı da çok fazla dert etmem kendimi.
beyaz yalan olmazsa olmazdır. Her zaman doğrular söylenmez. Bu elbise çok kötü, yemek güzel değil demeğe gerek yoktur. Gerçekten kötü ise sonrasında söylenebilir. Ya da insanlar için önemsiz ama senin yapmak istediğin bir işin vardır. Yürüyüş yapmak, dizi izlemek gibi bunları yapacağım deyip biriyle buluşmazsan, buluşmak istemediğini düşünür ve üzülür. Daha ciddi bir bahane bulmak lazımdır.
Ben bu konuda aykırı düşünüyorum.. Basit şeyler için yalan söyleyen, büyük meselelerde hiç düşünmeden söyler.. Kısacası yalan yalandır benim için.. Akı pakı rengi dili dini yoktur..
Evet. Ben affederim. En büyük yalancilar ben yalan söylemem diyen zırtolat. Bir insan yalan söylemem derken bile yalan söyluyor olmasi maks seviye yikiklikdir benim gözümde. Yalan söylemeyen insan mi var bu mqk dunyasinda
Şimdi neden beyaz yalan söyleme gereği hissetmis bunu konuşurdum... neden çekinmiş benden... ben mi ittim onu buna... ve benden samimi şekilde özür dierse affederim tabi.. insanız biz öyle her şeyde arkami dönemem ..
Beyaz yalanı tabii ki affederim ve herkes affeder zaten. Ne var ki bunda? Anca affetmiyorsam istisnai bir konudur ki o da zor. Yalanın gayet de rengi var.
Yalanı hiçbir koşulda sevmem ama bazen gerekli olabiliyor maalesef. Neden söylendiği önemli, bencillik kaynaklı söylenmedi ise affetmeyi düşünebilirim.