Selam ♾️ Hayatınıza hangi anılar daha akılda kalıcıdır. Kötü bir olayı mı unutmazsınız yoksa sizi çok mutlu eden huzur veren bir anınızı mı unutmazsınız.

Selam ♾️ Hayatınıza hangi anılar daha akılda kalıcıdır. Kötü bir olayı mı unutmazsınız yoksa sizi çok mutlu eden huzur veren bir anınızı mı unutmazsınız.

Beni mutlu eden anları da hiç unutmadım, unutabilmem mümkün mü? O insanları, bakışlarındaki şefkati unutamam. Hâlâ hatırlar nasıl keyiflenirim, nasıl sevinirim, kabıma sığmam. Beni mutlu eden insanları da, anıları da hiç unutmam, onlar hep benimle, onlar hep benim hatırlarımda.
Bazıları da ilk evvela mutluluk veriyor, sonra da yaşattığı o mutluluğu ağzından burnundan getiriyor, haa işte onları unutuyorum. Sevgisi şarta koşula bağlı olanları, işine geldiği gibi davrananları unutuyorum, onlar kalmıyor ben de. Çünkü onlar samimiyetsiz, çünkü onlar haddini aşıyor.
Ah mesela, ilgi duyduğum adamın ellerime dokunuşunu hiç unutamıyorum, hiç yıkamak istememiştim ellerimi, yazarken dahi nasıl bahtiyar oluyorum. Bana seni seviyorum dediği günü unutamıyorum, unutmam mümkün mü, asla değil. Onun bana dokunuşu, sözleri hepsi samimiydi çünkü, iyi ki sevmişim onu, iyi ki yüreğimde özel bir yere koymuşum.
Ders çıkardığım anları da unutmuyorum, unutursam aldığım dersi de unuturum, enkaz altında kaldığım günleri de unuturum. Bazı kişilerin çakallığını, şeytanlığını da unuturum, yükselmek için beni nasıl basamak yaptıklarını da unuturum, ben asla unutmak istemiyorum. Benim yaptıklarıma hata denmezdi, çocukça saflıktı benim yaptıklarım, ben o çocukça olan saflıklarımı da çok seviyorum , evvelden utanırdım, o günlerden dersler çıkararak büyüttüm kendimi.
Şimdi düşünüyorum da, hangisi daha çok aklımda kalıyor acaba? İşin ilginç yanı o anıları hatırlarken heyecanı, mutluluğu, huzuru.. Kalp ağrısını, hayal kırıklığını, utancı, korkuyu, tutkunluğu aynı tazeliğiyle yaşıyorum üzerinden yıllar geçmesine rağmen. Şu anılar nasıl bir şey, anılar yaşlanmıyor galiba, anılar gitmiyor galiba insandan lakin şunu da farkettim, kendimi iyileştirdikçe, o utandığım anlara gittikçe eski etki oluşmadı ben de, bazı olaylara büyük anlamlar yükleyip kendime çok yüklenmişim, bazı kişileri üstün sanmışım, halbuki onlar şeytanla hemhal olmuş kişiler... İnsan yarasını iyileştirdikçe kendisine yara veren o anı, aynı etkiyi oluşturmuyor insan da, canı da yanmıyor, iyileşmek böyle bir şey. Belki de bir bakıma acıya alışıp daha idmanlı oluyorsun lakin mutluluğa doyum olmuyor, mutluluk çok tatlı bence ve şimdi diyorum ki mutlu edici anılar daha kalıcıdır, çünkü insan mutlu olduğu anları hep hatırlamak ister. Hatıralarımız da kötü kalanların her şeyini atarız, çünkü anılarımız da kalsınlar istemeyiz lakin bizi mutlu eden anılar, kişiler hep bizimle kalsın isteriz
Eline sağlık abla ✨🌺
Rica ederim ablam🌺
İyi anılarım hayatımda güzel şeyler olduğunu hatırlamama yardımcı oluyor, kötü olanlarsa hayatımdaki zorluklarla başa çıkma becerimi geliştirmemi sağlıyor. Aslında iki türden anılarımı da hatırlıyorum ama kötü anıların daha kalıcı olduğunu düşünüyorum. Genellikle kötü anılarımı unutmuyorum, belki de duygusal olarak daha yoğun yaşadığım anılar olduğu içindir.
Tecrübe en iyi öğretmendir, dersimi alırım fakat kendisini hayatımda tutmam. Mutlu olduğum anları tekrar tekrar düşünmek tercihim olur daima.
İnsan canının acısını kolay unutamaz. O yüzden ders alınan anılar daha akılda kalıcıdır.
Rica ederim 🦋😊
Cevap
11Cevap
Hepsi kalıyor aklımda, güçlü bir hafıza hem hazine hem de lanetidir insanın sanırım :D
Benimde hafızam çok iyidir ama isim konusunda hafızam çok zayıf :D
Aslında neyden yana eksiklik hissedilirse onum kıymetli daha akılda kalıcılığı olduğuna inanıyorum misal uzun sureli mutsuzluk ardından insanın aklına mutluu anları daha fazla gelir aynı şey sevdiğiniz biriyle ayriysaniz o zaman da onunla birlikteyken kötü zamanlarinizi dahi ozleyebilirsiniz
Mutlu olduğum anlar fazla uzun kalmıyor daha çok ders çıkardığım anlar kalır
Ve aleyna aleykumselam tabiki ders çikartigim anılar daha çok hatalar diyelim🤗
🤗✨
Mutlu olduğum anılar daha çok aklımda kalır. Ders çıkarırım bir şeyleri anlarım ama her zaman düşüneceğim bir anı şekli değil. Mutlu olduğum, sevindiğim, sevdiğim, sevildiğim anılar bambaşkadır benim için..
Kötü anıları hafızamda tutmuyorum. Güzel şeyleri hatırlarım genelde.
✨✨
Kötü anıları daha çabuk siliyor hafızam. Mutlu olduğum anlar hep aklımda kalanlar oluyor belki de ben pozitif tarafta kalmayı seçtiğim için böyle olabilir.
Benim mutlu olduğum o kızla yaşadığım güzel günler bu imtihanlar olmadan önce evet karışırdı ama değer veriyordum birlikte neler yaptık bence ders aldığım sahneler işime çok yarıyor
Kötü anılardan aldığım ders aklımda kalıyo sadece gerisini unutuyorum. Güzel şeyler aklımda kalıyo hep.
Ders çıkardığım anılar tabiki. Herkeste bence bu daha kalıcı bir şey olsa gerek
Ders çıkardığım bir kaç anım vardır onun dışındakilerin hepsi mutlu anılar daha fazla aklımda kalıcı
Her ikisi de aklımdan çıkmaz ve birbirini dengeleyerek balans ayarımı düzenler.
İkisi de aklımda kalabilir aslında. mutlu anıları anımsamak acı dolu anlarda, gibisinden bir sözü vardı Shakespeare'in. ders çıkardıysam da o dersi unutmamaya çalışırım. yani kısaca unutmam ya ikisini de.
Selam barışçım... Ders çıkardıklarım kaldı
İyi günler abla 🌹
Mutlu anılar iz bırakır ama kalıcılığı uzun değildir, acı ise eğitir öğretir güçlendirir
Ders çıkardıklarım.
Mutlu olduğum anılar
Ders çıkardığım anılar çok fazla lakin mutluluk sabun köpüğü gibi.
Ders çıkardığımız anılar
İkisini de unutmuyorum.
Mutlu olduklarım daha kalıcı
İki anıda akılda kalıcı
Ders çıkardıklarım..
Her ikisi genelde
Başarılı olduklarım
Üfff siz maymunlar çetesini oynamaya devam edin 👋
Mutlu olduklarım…
Mutlu olduğun daha akılda kalıcı oluyor bana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?