Günaydınnnn... ☀️
Her birimizin gün içerisinde duyguları devamlı değişir... bu değişme niçin olur? Ciddi bir şekilde düşündükten sonra bu sorunun cevabını bulabilecek kişiye özel bir şiir hazırlayacağım..
Günaydınnnn... ☀️
Her birimizin gün içerisinde duyguları devamlı değişir... bu değişme niçin olur? Ciddi bir şekilde düşündükten sonra bu sorunun cevabını bulabilecek kişiye özel bir şiir hazırlayacağım..
Tatmin olma isteği. Kararlarımızı, tercihlerimizi yöneten şey, herhangi bir faaliyeti yaparken elde edeceğimiz sonucun bizi tatmin etmesi isteği. İş hayatında da, özel hayatta da böyle. İş hayatında maddi ve manevi tatmin (parasal durum, başarı, rekabet, kendini ispatlama), özel hayatta da duygusal ve cinsel tatmin isteği (sevgi, saygı ve değer görme isteği, doyurucu cinsellik isteği)
Günaydın <3 bence insanın beynini kontrol eden şey duygularıdır yani benim için öyle en azından çünkü zaten her duygu beyinde hissedilir kişi kalbi ile düşünür ve karar verir. ben önemli kararları kalbim ile duygularım ile alıyorum ama eğer bilimsel açıdan bakarsak Beynin kontrol mekanizmaları oldukça karmaşıktır ve birçok farklı beyin bölgesi ve nöron ağı iş birliği yaparak vücudun tüm işlevlerini düzenler. Beyindeki nöronlar, elektriksel ve kimyasal sinyaller aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurarak bilgi işlemeyi sağlarlar. Bu nedenle, beyin fonksiyonları, karmaşık nöral ağlar ve sinirsel iletişimle ilişkilidir.
İnsan, beynini sadece kendisi kontrol edebilir ama metabolik ve çevresel faktörlerden az ya da çok etkilenip karar alma süreçleri, tercihleri, öncelikleri ve davranış biçimleri değişebilir.
Gün içerisinde duygularınızın devamlı değişmesi, beynimizle değil vücut kimyamızla ilgilidir.
Yorumumu yazdım. Bana özel şiiri bekliyorum matmazel.
İnsan beyni elektriksel yapıda olduğu için; sinyallerin kaynağı, frekansı, şiddeti ve yoğunluğuna göre bizde de değişiklikler olur. Süreç elektriksel olduğu için beyin gelen sinyale göre tepkilere verir, her tepki de farklı bir hormonu tetikleyerek duygularda değişime yol açar.
Cevap
11Cevap
🌞günaydın, hipotalamus, otonom sinir sisteminden gelen bilgileri işler, yemek yeme, cinsel davranış ve uyku gibi işlevlerin kontrolünde rol oynadığını biliyorum, vücut ısısını, duyguları, hormonların salgılanmasını ve hareketi düzenliyor👍🏻
Kadınlar kendi kafaları karman forman olduğu için erkeklerinde kendileri gibi yapmayı severler
Gün içerisinde yaşadığımız şeyler tabiki duygularımızı sürekli değiştirir. Yani her şey olabiliyor gün içerisinde. Sürekli aynı modda kalamıyoruz.
Bilinç tabi bilinç olmadan kontrol sağlayamazsın bilincini de sen kontrol edersin
Gün içersinde yaşanan olaylardan dolayı bence beyni kontrol eden şey kalp tabiki
Beş duyu organından gelen tepkilerin ürettiği kimyasalların elektriksel karşılığı. :-)
Benim beynimi kontrol eden benim
İstekleri ve düşünceleri
Frontal korteks.
İlkelse dürtüleri
Gelişmişse aklı
Prefrontal korteks
Bilmem
En çok hormonlar
Beyni ve akıl
Psikoloji
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?