Kendini "taktir edilmeliyim, beğenilmeliyim" düşünceleri ile kaybetme isterim.
Beğenilme çabasına girip, var olduğun hâlini bir kaç kıymetsiz kelâma değişme isterim.
"Göster oğlum amcaya" Sözleri ile büyüyen o çocuk kalma. Uçkurunu da, nefsini de aynı cehennem ateşinin paklayacak olduğunu unutma isterim.
Ahlâk, saygı, edeb seni "silik, çirkin, çevresiz" bir hâle sokacak kanaatine girme. Zirâ bunlarım olmadığı bir "varlık, güzellik, çevre" Ahlâksız bir varlık, saygısız bir güzellik ve edebsiz bir çevreden ibarettir. Bil isterim.
Yaşın, durumun ne olursa olsun. Oku isterim. Kur'ân oku, roman oku, şiir oku.. Lâkin aklı hoş sözler ile meşgul et. Meşgul et ki; Vesvese ve nefse fırsat verme zihninde.
Merhabalar efendim. Şu kadar aslında istediğim şey. Neler neler geldi, hepsi de hemcinslerimi karalama kampanyası. Zahmet edip güzelce açıkladığınız için şükranlarımı iletiyorum. 🌸
Hemcinslerinizin elbet uçkuruna düşkün, ahlavini dâhi idrâk etmeden haramın dibini sıyıranları vardır. Tıpkı kendi hemcinslerimde olduğu gibi. Nitekim herkes bulunduğu yerin manzarasını resmeder, zikreder. Belli ki; kendileri bulunduğu yerin manzarasını pek sevmemiş.. İnsan olan, insan olana selâm eder. Hayvan olan, hayvan olan ile akşam eder.
Ağa her şeyi abartmayın kendinizi geliştirin okuyun çalışın beyninizi vucudunuzu geliştirin boş işlerle karı kız peşinde koşmak ile uğraşmayın birikim yapın ticaret yapın ilim öğrenin bu sizi olgun sağlam karakteristik kapasiteye ulaştırır zaten zamanla seçen arayan taraf değil aranan istenem taraf siz olursunuz boşa zaman kaybetmeyin özellikle ergenlik yaşı daki kardeşlerime hitap ediyorum karı kız peşinde koşturmak boş iş beyninize olumsuz mesajlar vermek boş erkek te kadında insan evladı yüceltmeyin bokunu çıkarmayın arada içinizden gelir översiniz seversiniz ama bokunu çıkarmayın hem size hem karşı tarafa yazık
Nedeni aynı olaylar tekrar yaşanırsa şans veren kişi bu kez aşk acısıyla beraber çok fena güven problemi yaşamaya başlayacak. Hatta aşka, sevgiye küsüp kendini uzaklaştırabilir.