Her alanda Strateji kurmak, reform geliştirmek benim işim. Çözümlerde yüzeysel günü kurtarmalık sonrada daha çok uğraşmalık değil, sıradışı radikal ve köklü çözümler üretirim. Bazı başvurularımda kabul olursa yakında zaten bu yeteneğimden baya paralar kazanacağım.
Çok çabuk öğrenirim ve her işimi özenerek yaparım. Günümüzde de öyle zaten. İşini özenerek yapanlar o işte eğer 10 yıllık tecrübe sahibiyse sanat eseri gibi işler ortaya koyuyor ve çok kazanıyorlar.
Çok para... çok para... yani sanırım çok para edebilecek bir şey biliyorum. anatomik model hazırlamayı biliyorum. Hazırladığım modellerin aynıları Amerikada tanesi 10.000 $ a varan rakamlara satılıyor.
Henüz bu işin ticaretine girişmedim. Yalnızca öğrencilerin dersleri için üzerinde çalışabileceği tıbbi maketler yapıp 2 üniversiteye yaklaşık 12 model bağışladım 😇. Yani yaklaşık 120.000$
Eskiden tek tek kalıpla yapılırdı baya zahmetliydi bu iş. Özelliklede Dinozor tamamlamalarında. Bu işi artık 3D yazıcılar yapıyor sonrası çapak alma ve yapboz.
Çok sıkıntılı. Haftalarca uğraştığımı bilirim ölmüş bir yarış atını ayağa kaldırıp yapabilmek için. Kemiklerin çeşitli kimyasallara maruz brakıyorsun. Gözüm gibi baktığım kemiklerin bir anlık dalgınlıkla asitin içinde buharlaştığını bilirim.😂
Dinozor kemiğinde hiç çalıştığın oldu mu birde ölmüş insan ve hayvanların yapay zekayla kemikteki dnası üzerinden yeniden etlendirilip tüylendirilip normalde gözüktüğü halini ortaya koymaya başlamışlar güzel bir gelişme. Senin işin kuyumcudan daha fazla hassaslık gerektiriyor.
Arkeolojik çalışmalara hiç katılmadım. Ben daha çok dağlarda aşırı avlanma ile hayatını kaybetmiş ya da normal yollarla ölmüş hayvanların diseksiyonu (etlerinden arındırma) üzerinde uğraştım.
Söylediğin şeyi biliyorum. Ancak biliyorsun ki DNA'nın %90 ının henüz ne işlev yaptığı bilimsel olarak çözülebilmiş değil. Bu sebeple benzeme oranları %10 ile sınırlı kalıyor ama yine de büyük bir başarı elbette.
Bu iş kuyumcudan da fazla para kazandırıyor ancak sonunun hayırlı olmadığını düşündüm ve modelistliği bıraktım. Çünkü benden "hocam sen bana şu modeli yapar mısın " diyenlerin gidip o şeyi sırf model için avlandığına tanık oldum. Taze, sağlıklı ve genç hayvanlardan daha kolay model yapılabildiğini keşfedince bıraktım modelistliği. Çünkü ilerde etik ve yasal olmayan şeyler yapmak istemedim. Ve elbette o işin vicdani kısmı da var.
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Öyle bir özelliğim var güzel parada yapacağını biliyorum. Bana göre değil. şu an kazancım bana yetiyor. Ben başka birseyin peşinde koşuyorum.. Çok para kazansam ne olacak yanlız olduktan sonra.