Bir insana, bir topluluğa veya bir düşünce ekolüne karşı önyargılı olabiliriz.
- Bunun farkında mısınız?
- Aşmak için çaba sarfediyor musunuz?

Bir insana, bir topluluğa veya bir düşünce ekolüne karşı önyargılı olabiliriz.
Ön yargı ve sahip olunanlara dikkat edip ona göre yaşamak arasında fark vardır.
'' Tüm Yozgatlılar kötüdür, bir tane adam çıkmamıştır. '' bir ön yargıdır.
Yahut '' Bir tane de düzgün Karadenizli, alevi, kürt görmedim ya... '' demek çirkin ön yargılardır.
Her milletin, her insanın mutlaka iyisi vardır ama hayata bakışın, sahip olduğumuz değerlerin doğrultusunda düstur sahibi olmaksa bambaşka bir olaydır. Çünkü benimle benzeri bir inanç sistemine gönül vermeyen, karşısındaki kişiye sırf yaratılan bir insan olmasından ötürü kıymet vermeyecek, üslup olarak patavatsız ve kaba biriyle ben iletişimde bulunmam, bulunmamayı tercih ederim. Bu keza, lgbt mitingine katılan biriyle, alkol alan biriyle iletişimde bulunmamamla eşdeğer de bir durumdur. Bu ön yargı değildir, benzeri yaşam görüşüne sahip olmadığım kişiyle iletişimde bulunmama hakkımı kullanmamdır. Bazıları bunu kendini beğenmişlik, saygısızlık yahut anlayışsızlıkla örtüşse de böyle olması gerektiğine inanıyorum...
Kusura bakmayın, yorumunuzu görmedim gözümden kaçmış. Emek verip uzun uzadıya anlatmışsınız da 🌺 Teşekkürler biraz geç oldu ama...🙂
Açıkçası bu konuda duyarlı olmaya çalışıyorum ve aklımdan çıkartmamaya çalışıyorum.
Kimin ne olduğunu bilemezsin. Kimseyi sakın üstün görme. Kibir, ateşin odunu yakıp kül ettiği gibi insanı da bitirir.
Herkes kendi hesabını verecek o vakit bizi de alâkâdar etmez. Ben kendi hesabımı verememişim başkasının hesabını nasıl tartarım. Bana sen kimsin diye sorsalar, bana ait olmayan bir ben için ne cevap verebilirim ki.
Yaşadığım olaylar sonucunda birtakım kişilerin söylediklerine inanmadan önce bir daha düşünmek gerektiğini anladım 👍 bu bir ön yargı mı?
İnsanların yaptıklarını gördükçe hayvanları daha çok seviyorum
Cevap
20Cevap
Hayır ön yargılı olduğum konular yok yani bir kişiyi bir insanı tanımadan hakkında kesin şöyledir böyledir demem. ve yargılamam.
Önyargılı degil, direk yargılıyım.
Malum parti seçmenleri benim gözümde aklı fikri olmayan, din iman naraları için her şeyinden vazgeçmeye hazır bir kitle benim gözümde.
Ülkede recebi kerim diye kitap yazılsa bunlar dinini değiştirir. Ülkede iç savaş çıkacak olsa vatan millet sakarya diyerek gözünü kırpmadan kendi karısını kardeşini vurur bunlar.
Etimle kemiğimle nefret ediyorum bu din ve milliyetçilik simsarlarından.
Önyargılı olmayı sevmem kendi doğrum bile olsa sorgularım benim kendi içimde birsürü yanlışlarım oldu yanlış fikirlerle yetiştirildiğim zamanlar oldu ama araştırınce insan neyin eğri neyin doğru olduğunu kendi içinde çözebiliyor aslında...
İnsanın kendini bile sorgulayabilmesi çok büyük bir erdem.
Haklısın insan kendini sorgulamalı başka türlü gerçekler sadece kendi gerçekleri olur..
Bir yargı oluşabilmesi için etkileşim ya da iletişim gerekir. Etkileşim ya da iletişim içinde olmadığım birisi ile ilgili düşüncem de oluşmaz. Görsel etkileşim sonucu belki oluşan önyargılar sonradan tanıdıkça düzeltilir. Ama eylemsel ve sözsel etkileşimden dolayı oluşan "önyargılar" aslında "yargı"dır.
Önyargılarım yoktur veya onları bilerek taze tutmam ama sürekli olumsuz olan bir insanın yine olumsuz olacağını düşünerek yaklaşırım.
Bazı insanların gerçekten bunlar insanmi ya da böyle bir insan gerçekten olabilir mi yaradılış sebebi nedir diye ön yargılarım çok oluyor
Bende çok diyorum bunu😅 umarım isyan etmiş olmuyoruzdur.
İnşallah ama yani bumu düşünmeden de edemiyoruz ve onlarla neden bu ülkede yaşamak zorundayım dusunki canlı bomba patladan kadın yüzlerce insanın ölmesine sebep oldu , ya da bir çocuk tecavüzcüsü , ya da bir vatan haini , ya da yetinin garibanın emeğini çalan hakkini yiyen hırsız arsızla ben neden aynı havayı soluyorum bunlar insansa ben neyim ozaman işte bunun cevabını hiç bulamıyorum
Evet çoook haklısınız. Keşke hepsi ölse...
🙏🙏
Fazla önyargılı sayılmam. Olanları da aşmayı deniyorum zaman zaman. Ama insanlar şaşırtmıyo, haklı çıkarıyo😀
Çok haklısınız😅
Çok fazla önyargılarım yok. Fakat ülkemizde belirli bir kitlenin cidden beyni olmadığına inanıyorum.
Çok fazla ön yargılarım var bunu aşmak için çabalıyorum ama maalesef yaşanmışlıklar bu hale getirdi güvenmiyorum kimseye herkese önyargılı yaklaşıyorum...
Vardı. Kızları kadınları korunması gereken saf duru değerler olarak yorumlardım. Bu site önyargımı kırdı. Pek çok seviyesiz ilişki tiksindirdi beni.
Tabiiki var. Var ama %95i tecrübeyle sabitlendi.
Farkındayım çözmek gibi bir niyetim yok çünkü gayet haklıyım.
Aslında iyi biri olan ama dışarıdan bakışları olsun, duruşu olsun çok soğuk olan insan tipleri.
Önyargılı olmak olaya ve konuya göre değişebilir, bazen gerekebilir.. bizim de önyargılı olduğumuz durumlar oldu ve hiçbir zaman yanılmadık.
İnsanların genel olarak hepsinde bir şey var olmazsa olmaz şekilde önyargmız oluyor
Çok şükür önyargı belasından kurtulduğunu düşünüyorum, kolay olmadı ve hiç kolay değil kimse için, kendinizi yargılayabildiğinizde hiç hiç kimseyi yargılamaya cürretinizde olmuyor zamanınızda
Varr param yok olmasında 🤨 kimseye aşk dilenmiyorym aslaa bir Allah sevsin benim birde ailem yeterli fakirm evet
Demek önyargılısınız
Değilim
Ben değil ama bulunduğum coğrafya bu konuda zirve sahibi
Mutlaka vardır ama şu an aklıma gelmedi
İnsanlara karşı biraz var
Bu da şey sorulardan biri mi kendinden yola çıkarak 😂😂
Evet var
Hangi konuda?
Önyargılı biri değilim
Olmamak için elimden geleni yapıyorum
Önyargılı değilim kimseyi kırmaya gerek yok
olmadı senin
Oldu tabi ki. Bir şehrin insanlarına karşı aşırı önyargılıydım. Şimdi en yakın arkadaşımın memleketi. Kırdık çok şükür.😅
Anlamadım?
Yokkk
Solcu insanların sagcılara bakış acısı
Var tabiki.
evet bir konu var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?