Bazı insanlar küçük hediyelerle bile mutlu olabilirken, bazı insanları memnun etmek bu yüzden birazcık zorlayacı bir etken olabiliyor. Peki sizin için bu durum nasıldır hanımlar/beyler? Size kendinizi ne olsa ki iyi hissettirsin ve mutluluktan uçursun misalen?
Soru sizindir efendim. Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum. Selam ve de dua ile. 🌸
Hediye edildiğinde size kendinizi çok iyi hissettirecek en güzel hediye nedir?
Bana kitap hediye edilse mutluluktan uçarım, öyle çok seviyorum ki kitapları lakin kitapların fiyatı uçtu, bari kitabın fiyatı artmasaydı, sanki okuma rekoru kıran bir milletiz de kitablara da zam geldi, yazık olmadı mı kitapseverlere. Çıtayı biraz daha yükselteyim, bana kütüphane hediye edilse de bahtiyar olurum, kabıma sığamam, sevdiğim kitapları donatıp ya da almak istediğim kitapları donatıp bana kütüphane tasarlansa nasıl mutluluktan uçarım, evimin bir odası benim için kütüphane olarak tasarlansa benim için. Bir de çikolata bence en güzel hediyelerden, tatlı bir hediye çikolata, iri fındıklı çikolata hediye edilse bana kendimi iyi hissederim ya da kardeşim bana kendi elleriyle kahve sütlü Türk kahvesi yapsa , yanına da kuş lokumu ya da mini çikolata koysa o da beni mutlu eder, benim için sütlü Türk kahvesi hazırlamak da bir hediyedir. Ve tabii ayraç, sevdiğim bir oyuncunun figürünün olduğu ayraç hediye edilse (Barış Manço, Türkan Şoray) keyiflenirim, bir de şu sıcaklarda üzerinde çikolata soslu fındık kırıkları olan dondurma hediye edilse, yelpaze hediye edilse kendimi mutlu ve keyifli hissederim
Ne kadar minnoş minnoş isteklermiş bunlar... Hem hiçbiri fe olmayacak şeyler değil ablası, rabbim hepsine teker teker kavuşmayı nasip eylesin inşallah sana, ben duacınım vallahi. Keyifli ve kıymetli yorumların için teşekkür ediyorum.
Bazı hediyeler değil de, veren mutlu ediyor beni genelde. İlla birinin gelip "bu senin için" demesi gerekmiyor. Mesela başımın üstünden düşen bir yaprak, yolda karşılaştığım yavru bir hayvan. Pencereme konan kuşlar.. Bunlar da bir hediyedir aslında. Allah'tan bize gönderilmiş, kimine göre ufak kimine göre rızık.
İlle de bir hediyeden bahset dersen de kitaplar, hayvanlar ve meyveler derim. Bide ben el emeğini çok seviyorum. Mesela biri çiçek hediye etse üzülürüm. Ama oturup kağıttan bir çiçek yapıp hediye etse mutluluktan ağlayabilirim bile. Ya da bir çocuğa bir insanın yardım ettiğini, kalbi yorulmuş bir insana nefes olduğuna şahit olsam bu da tarifi olmayan bir hediyedir. Bunu görmeyi nasip ettiyse Allah o gün benim için mütheşmeldir
Ne kadar naif bir düşünce tarzı ve anlatma şekli bu canım çiçeğim. @Brawex ile ortak düşüncelere sahipsiniz. Seni de oraya etiketlemiş bulunmaktayım. Tevafuk fazlasıyla hoşuma gitti. İkiniz de çok naifçe düşünüyorsunuz çünkü. Güzel yorumun için teşekkür ederim. 🌸
Güzel bi iltifatı hediyelere tercih ederim çünkü istediğim her şeyi kendime alıyorum zaten ve şimdiye kadar bana hediye alındığında hep yalandan mutlu olmuş gibi yaptım
Ne kadar güzel. Adınıza çok sevindim. İnşallah beklemediğiniz yerlerden, beklemediğiniz bir şekilde iltifat alırsınız da hem gününüz güzelleşir hem de beklentiniz karşılanır.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Tabi ki de sevgidir benim için. çünkü sevgi en değerli ve para ile satın alınamayacak ve özel olan bir duygudur. bu yüzden de sevilmek bile benim için en güzel hediyelerden birisi sayılır.
Epey kişisel bir soru olmuş. Zira zevk, ruh ve fikir ne yönde seyrederse, insanda ona meyleder.
Şahsen ben; Kitap, Kalem ve en çokta el yapımı hediyeler alınca "özel, değerli" hissederim. Keza insanın vaktinden, emeğinden bir parçayı sırf sizi mutlu etmek için harcıyor, hebâ ediyor oluşu benim nezdimde saygı duyulması, kıymeti bilinmesi gereken en mühim hediyedir.
Mutlu olmanızı ve güzel bir gün geçirmenizi dilerim✨
Estağfurullah yahu bu arada madem ki benzerlikten konu açıldı. O halde söylemezsem olmaz. Her görüşünüz aynı. Görüş paylaşma stiliniz resmen ruh ikizi gibi 🤌 Hatta bazen karıştırıyorum hanginizin görüşü diye
Kesinlikle ama öğrenmemek için bi sebep yok sonuçta. Hem birçok insana göre -misal ben- gayette bilgilisin ve çok güzel anlatıyorsun ☘️ Ohoooh sen acze sürgünsen ben nerelere gidem de kafamı vurayım yahu
Anlatayım.. Kendileri bir hayli alçakgönüllü, tevâzu sahibi ve ince düşüncelere sahip olduğundan mütevellit. Naif kalbini üzmeye sebepler arayıp, kendisini kahretmek için özel bir çaba sarf ediyor resmen.. Nezaket, düşünce, zerafet ve adab elbet kendilerine yakışam, kıymetli vasıflar. Lâkin alçakgönüllü olmanın da bir sınırı olmalı ama yahu değil mi?
Uzaylıgörlüm koruma şeysi falan yaradandan gelmediği müddetçe seni benim elimden kimse alamayabilir, kedilerimi (olmayan hami🥲) üstüne salarım, aklını başına al. Okii?
Bi dünya alternatif var misal bi not defteri, bi kalem, biraz meyva, fıstık ezmesi, dondurma, yaş pasta, kahve, biraz internet, bi şarkı, ne biliyim saymakla bitmez çocuk gibi sevinirim!
Siz kendinize alarak başlayın, gerisi de inşallah gelir diyelim. Hiç beklemediğiniz bir anda, sizi sevinçten deliye döndürecek bir hediye almanız duasıyla. Yorumunuz için teşekkür ederim. Hayırlı geceler olsun.