Selamlar... Herkesin birbirinin kuyusunu kazdığı, dostun dosta sırt çevirdiği, yarin kıymet bilmediği bed bir devirdeyiz malumunuz. Peki, sizde güven namına bir şeyler kaldı mı?
Güveniniz kaldı mı hâlâ birilerine ya da bir şeylere karşı?
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Hayır hiç bir şekilde kalmadı çünkü hayatımda hiç bir insana güvenmiyorum insanların çoğu güvenilmezdir. ama kendime her zaman güveniyorum çünkü bu dünya da gerçekten insanı yüz üstü bırakmayacak tek güven türü bence kendine olan güven türüdür. bir tek bundan şüphe etmiyorum.
Güven denen kavram bilincimden silinmeye başladı sanırım. Çok basit bir kelimeymiş gibi gelmeye başladı çünkü güven kavramının derinlerine indiğim için neye veya kime güvenip güvenmeyeceğimin dersini geçip öğrendim sanırım. Hani mezun olduktan sonra bir daha o mezun olduğun bölümün derslerini görmezsin ya. İşte öyle bir şey
Kaldı, kalmalı. Hayatımda bana güven vermiş, güvenimi kazanmış dostlarım var, ailem var. Şahit olduğum olumsuz hikaye kadar olumlu hikaye de var. Bütün bunlar tedbirli olmamı sağladı ama önyargılı asla değil. Geçmişimde güvenimi boşa çıkarmış kimse yüzünden bugünümü önyargılarla şekillendirmem.
Güven duymak için insanların birbirlerine karşı dürüst olması lâzım gelir. Dürüstlüğün, samimîyetin olmadığı hiç bir birliktelik -Aşk, iş, dostluk vs.- güven ortamı oluşturmaz kanaatindeyim.
Hele ki; Sevdiğini söylemek için dahi kırl takla atan. Çeşit çeşit nunaralar deneyen, kendince stratejik taktikler geliştiren değişik bir kafa yapısına sahipken millet. Bu dürüstlük ve samimîyet işi de bir hayli zor doğrusu...
Hiç kalmadı. Ciddiyim yaşadıklarımdan psikolojim bozuldu. Kimseyle arkadaşlık yapmak istemiyorum, yeni kimseyi tanımak istemiyorum. Çocukluk arkadaşlarım bile bana neler yaptı. Kimseyle sevgili de olmak istemiyorum çünkü herkes cinsellik peşinde. İğrenç bir döneme denk geldik.
Niye güvenelim ki 🤔yüzüne baska söyleyip, içinden başka düşünen iki yüzlü insan organizmalarının içinde yaşıyoruz. 🤔 ha ama mış gibi yapabilirsin 😂 güveniyormuş gibi inanıyormuş gibi gibi 😂
Tabikide kaldı, geçmiştekş başarısız ilişkilerim eğer bana ders olursa bundan sonrakinde başarılı olurum. İnsan, aynı su kaplumbağasının kabuuktan çıkar çıkmaz suya doğru gitmesi gibi kendi denizine gider. Mesela benim son ilişkim bana kötğ davranışı heryerde herkese yapmıyorsak. İyi davranışıda heryerde herkese yapnayacağız.