Avutuyor muyuz kendimizi:) Bugün patronum ferhan hanım bir kez daha dedi ' 40 a az kalmış ama asla yaşını göstermiyorsun. Alıştım ruhum da okşanıyor ama niye hüzünlendim ki şimdi ben.. 😌 Kendimi keşfettigim yaşlardayım aslında. Yerim-göğüm ters. Inanmak anlamını yitirse de umudu var. Beklemediğini söyleyenler en cok bekleyenlermiş:) sonra bir rüzgâr esiyor arada balkonda yaktigim sigarayı içerken şey diyorum ' hiç büyümeyen küçük kadın gökyüzü heryerden aynı uzaklıkta ' ve hayat an' dan ibaret. Oyle mi sahi? Kırk kadın var içimde kırkı da birbirine yabancı. Işveli cilveli, soğuk mesafeli , korkak cesur , kirılgan güçlü , mutsuz umutlu neşeli.. nasıl sığdırdın ruhuna? Ellerim kayboluyor benim bilince, ıssızlaşıyorum. Bir de ozlemiyorum ne zamandır kimseyi. Bu tuhaf duygular dışında, içim hiç büyümeyen küçük kadın.
İnsan hissettiği yaşta mıdır, kendimizi mi avutuyoruz?
Öncelikle maşallahınız var sakın sayılara takılmayın. Ayrıca durumu ne güzel ifade etmişsiniz; kırk kadın. İnsan olarak yaratılmasına rağmen insan olamayanlar var iken siz kendinize kırk kadın sığdırmışsınız. Ve kırkının size kattıkları inanın para şan şöhret ne verirseniz verin alamayacağınız bir şey. Bence bize verilen bu hayat döngüsünde her dönüm noktası farklı bir heyecan ve macera. Bize ne getireceği ise her zaman sürpriz. Herkesin bir zamanı var hayatında belki de şu an siz kendi zamanınızı yaşıyorsunuz, bilemeyiz. Fark etmediyseniz siz de bilemezsiniz. Bence yazınızın güzelliğinin farkına varın.
İnsan çocukluk çağında büyüdüğünü hissediyor ve farkına oluyor ama insan belli bir yaştan sonra nedense yaşının ilerlediğini hiç fark etmiyor.
Belki de bu duygu düşünce bizi daha genç ve diri tutuyor. İnsan aynaya bakınca gerçekten ben bu yaşta mıyım diye soruyor. Ama yaşımı hissediyor muyum Hayır inan hiç hissetmiyorum.
Sağlık elbette önemli ama insanın genç tutan da hayatı olan bakışı inancım hayata gülümsemesi ve neşesidir.
Kesinlikle avutmuyorsunuz. İnsanın ruh yaşı önemli asıl yaşı değil. Bu hayat pozitif olaanlara güzel. Zor olsa da pozitif insan, enerjisi yüksek insan her zaman dinç hisseder. Yaşınızı da gerçekten göstermiyorsunuz, çok hoş bir bayansınız. İçinizdeki güzellik ve pozitif enerji dışınıza yansımış. 🤗🤗
Bir söz okudum: "Neşeli insanlar yaşlanmaz, hep çocuk kalır" diyordu. Sahiden de öyle. Neşeli bir yanın varsa her daim gülmenin, eğlenmenin bir yolunu bulup hayatını renklendirirsin.
İnsan kırıldığı yaştadır. Kim ne zaman kırıldıysa o yaşta kalmıştır. Çünkü insan bir kez kırıldı mı içindekiler de değişiyor. Umutları, hayalleri, güveni ama en çok da içindeki çocuk..
İnsan ömrü kısaldıkça yaş olayi da bana göre Çoktu. İnsan hissettiği yasta diye boşuna dememişler. Nefis seninle dogduğundan olene kadar arkadaş oluyor. Ama asla yaşlanmıyor. Lisede öylesine okuduğum 35 yas şiiri nasıl da anlamlı gelmeye başlamıştı oysa ki:)) ama bu şiir bazıları icin geçerli değilse bunlardan biri de şenmişsin...
Selam, Yaş 40 a dayandı ama Yaş aralığı 30 - 35? 2. Si ise yazdığın şairimsi söylemler yazılar aynısı bende de var... 4 yıldır yalnızım Yalnızlık iyidir / yalniz olmakta iyi olmuyor beee dediğim zamanda olmuyor değil hani :/ Sonuç olarak kendini nasıl iyi hissediyorsan o yaştasın NOKTA! 😉
Şimdi, sizde birçok özleğini apsetmis. Bende aşağı yukarı öyleyimdir. Biraz felsefi, ve düşüne yoğunluğu ile yazmışsın bu yazdıklarını. Bence Birazda yalnızlığın verdiği bi düşünce sistemi gibi. Çok az insan hayatı anlamaya çalışır.
Resimlerde görüldüğü üzere çok güzel çok tatlı bir hanımefendisiniz bence sayıların bir önemi mi yok o an sevdiğiniz kişi ile mutluysanız onunla yaşıtsınız