+1 yılya şu tabii günah kafir dini öğren cart curt diyenleri anlamıyorum. bilmiyor ki soruyor değil mi adam gibi cevaplayın 2 sevap kazanın yargılamak size düşmez.
günahtır içki normalde de günah ama sen aklını kalbini temiz tuttuktan sonra içki yüzünden de cehennemlik olmazsın11 Yorumla
En İyi Cevaplar
boşver arkadaş içelim güzelleşelim yaaa:D:D
210 Yorumla- +1 yıl
İçin ve günahınızı bir kat daha arttırın böyle bir soruyu soran bir insanında almak istediği cevapta buydu zaten.
- +1 yıl
Anlayamazmıyım sen normalde alkolun haram olduğunu bilen ancak ramazanda haram olup olmadığını algılayamıyorsun bumu yani.
+1 yılSiz için güzelleşin daha çok güzeleşirsiniz, ahbap sen biliyormusun peki alkol vücuda girdikten en erken 24 saat sonra çıkıoyr peki alkol haram değilmi haram ve sen haram bir şey ile tutulan orucun kabul olmasını bıraktım günahını soruyorsun, ALLAh hayır eylesin ne deyimki :P
00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yıl11 ay içip,bir ay günah diye içmeyen zihniyetler için 11ay içince günah olup sadece bir ay içilince günah olmayan içki üretiliyormuş.hatta ayfonbeş ile aynı anda türkiye'ye gelecekmiş.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
İnanan ve bu dine mensup biriysen evet alkol zaten haram, böyle günlerde daha dikkat edilmesi gereken birşey..Ama sen inanmıyorum demişsin, istediğin gibi yaşayabilirsin bu durumu..
32 YorumlaSadece Ramazan ayında değil rakı içmek zaten günahtır .
33 Yorumla
+1 yılDinimiz günah diyor , yapıp yapmamak inanıp inanmamak sana kalmış.
Eğer inancın varsa günah , yoksa değil.
Sana kalmış.21 Yorumladiğer aylar içmek sevap, sadece ramazanda günah! :/
311 Yorumla- +1 yıl
Öyle birşey yok günah değil ve rakı içmek ne zaman sevap olmuş biz hep içelim o zaman :)
+1 yılİçki aklını tamamen başından almadığı sürece günah değildir aklı başından alan herşey günahtır ramazandada içki içilir günah değildir
16 Yorumla- +1 yıl
Tamamen dediysek kör kütük olana kadar içmek anlama birine zarar verecek vs kadar diyorum bu oran değişir kimi 2 bira kimi 1 tane 70 likle aynı duruma gelir yani kimseye zarar vermicek kadar az içmen gerek ne yaptığını bilmen
- +1 yıl
Ya arkadaşım bak bi yerde daha tartışmaya girdik orda cevap veremedi engelledi burdada sana açıklama yapmak istemiyorum. Bak içki uyuşturucu vs zararı zaten nedir insanın iradesini kullanamamasıdır iraden yerinde kalacak kadar iç biraz açık fikirli olun be sarhoş olmadıktan sonra ne zararı olcak
- +1 yıl
İnsanlara zararı yoktur belki ama kesinlikle haram içkinin 1 damlası bile haramdır sarhoş etsin veya etmesin ayette geciyor
bu ay o kadar bereketlidir ki şeytan bile zincirlenir insanlara vesvese veremez bize düşen ibadetimizi yerine getirmek nefis senin nefsin biz bişey diyemeyiz ama günahlarından arınıp tövbe etmek yerine dahada bataklığa batarsın
21 Yorumla
+1 yılazı sarhoşluk verenin çoğu tabiki günahtır..sadece bir ay değil 12 ay üstelik..bir atu bonus olarak değerlendirmeyelim..
37 Yorumla- +1 yıl
klavye azizliği..bir ayı demek istemiştim.
- +1 yıl
@soran ayı derken bildiğimiz ayı değil bildiğimiz ''ay'' lardan bahsetmiş basakcım:) yanlış anlammışın
- +1 yıl
sağol canım evet aynen öyle:))
- +1 yıl
:)) nedemek
+1 yılRamazan ayında hergün 1 milyon Müslüman affedilir.
Peygamberimiz:"Bugün de affedilmeyenin burnu sürtülsün" demiştir.
Sahabe de sormuş:"Kimler affedilmez ya resulullah ?".
Peygamberimiz : " Bu günlerde de yine içki içen, zina eden, dedikodu yapanlar kısacası günahlardan sakınmayanlar " demiştir.
Ayrıca Ramazan olmasa da günah zaten. Ramazanda içtiğin için daha çok günah !33 Yorumla- +1 yıl
Ben sadece özel günlerde daha çok günah diye biliyorum ancak kesin emin değilim. Ayrımcılık falan yapmadım !
- +1 yıl
ben ole anladım kusura bakma ıncıl dısı bı hrıstıyanlık yazıntında duydugum kadarıyla dıyorum acıkcası kesın bılgılere sahıp degılım ılgımıde cekmıyor
" hangı tası kaldırırsanız benı gorusunuz hangı agacı oyarsanız ben ordayım" dıyordu kilise mantıgına ters bı hrıstıyan gorusu bunu baba filmindede sudan cıkan tas muhabbetınede tasımıslardır
+1 yılRakı içmek yani kısaca alkol hep her dail haram Ramazana gelince belki daha fazla günahı vardır bilemem.
31 Yorumla
+1 yılalkol hergün günah diye biliyorum ben :) ramazanda da günah tabi ki
33 Yorumla- +1 yıl
sen kendine kıyak geçebilirsin :)
+1 yılotdur gunahı yoktur muhabbetını hic duymadimda alkolun her cesiti gunah oldugunu biliyorum ve bu gunah sadece ramazan ayi icin değildir.
09 Yorumla- +1 yıl
ewt sanirim dedigin gibidir... de benimde kafami karistirdi yhaa,
sormussunda
cok sukur bende muslumanim :)
- +1 yıl
kafami karistiran dinlere değil tanriya inaniyorum demesi,
hangi tanriya inanior onu anlamadim
dinsiz tanri nerde gorunmus,buna kafam karisti,sordum ama cvbladigi yok
- +1 yıl
sen neden tembellige kaciosun madem oyle sende sorsana bana tavsiye ettigin google e gunahmi değilmi diye
- +1 yıl
hmm peki.. size fikir almakta kolay gele
İçki içmek her zaman günahtır. ama ramazan ayında sevaplı bir yaptığında kat kat daha fazla sevap aldığın gibi, ramazan ayında günahlı bir iş yapınca normal zamankinden daha fazla günah alıyorsun.
12 Yorumla
+1 yılmüslüman değilsin belli ki alay etmeseydin keşke kendi dininle uğraşsaydın
82 Yorumla- +1 yıl
niden bu kadar hassassın?
Dinin İslam ise her zman günah.
21 Yorumlainancına göre değişir.
111 Yorumla- +1 yıl
''cıkcası tanrıya ınanıyorum dınlere degıl ama tanrıyı sevmıyorum'' bu cumleni anlamadim.
tanriya inancin var ama dinlere değil
yani tanriya inancin olsada onu sevmiyorsun dogrumu anladim - +1 yıl
cok tuhafima gitti valla hani insan tanriya inaniyorsa,
hani her dinin bir veya bikac tanrisi vardir,dinsiz tanrimi olurmus yahu,
valla benim kafam karisti.. .:) peki sizin inandiginiz tanri hangisidir merak ettim,cvblarsaniz sevinirim - +1 yıl
merak etmistim ..
kendin diyorsun bendeki biraz daha farklisi diye
bu soruma cvb değildir
ama neyse canin saolsun :)
- +1 yıl
ben bı yaradan olduguna ınanıyorum kım bılır belkı adamın bıyolojı tezıyızıdır ama pek sevmıyorum dundaya bır degıl bırcok dın var ve hepsın ınsanların somurusune uygun seyler ve fazlasıyla somuruluyor ınsanlar bu yuzden sevmıyorum daha az kendını kullandırmaslı sadece bı dusunce tabıkı
+1 yılAlkol her zaman günahtır. Ramazanda günah oranları eksilmiyor ya da fazlalaşmıyor
10 Yorumla
+1 yılsadece ramazanda değil her zaman günahtır :) ramazan dini açıdan özel bir ay olduğu için ramazanda daha günah olduğunu düşünmekteyiz :)
00 YorumlaAlkol her zaman haram. Haram olan da günah.
41 Yorumla
+1 yıldiğer aylarda da günah..ama ramazan ayında daha günah diye biliyorum.
10 Yorumla
+1 yılherşeyin ederi ayrı,bence ramazanla alkolmuş otmus falan bunlar alakasız
01 Yorumla- +1 yıl
aynen yobaz din tacirlerinden bıktık artık
+1 yılmadem inanmıyosun napıcan sevabı günahı?
22 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim sen ayet istemiştim günah olduğuna dair büyür
Çoğu sarhoş eden nesnenin azı da haramdır” (Ebû Dâvûd, “Eşribe”, 5; Tirmizî, “Eşribe”, 3).
“Hamr üzüm suyundan, kuru üzüm, kuru hurma, buğday, arpa ve mısırdan olur; hamr, aklı örten, sarhoş eden nesnedir...” (Ebû Dâvûd, “Eşribe”, 1).
Bide İslami arastir derim bak rakı içmeden önce islama göre gunahmi diye arastiriyosun bu doğru ve güzel bir şey senin doğru yola girmeni cehennemde sonsuzlukta yanmadı istemem senin iyiliğin için söylüyorum bir araştır sadece
Ramazanda da diğer aylarda da günahtır
21 YorumlaRakı haram şarap serbest
02 Yorumla- +1 yıl
Asıl şarap haram o ikiside haram ama kuranin indirildiği dönemde şarap vardı ve Kuran'da direk şaraptan bahsedilerek haram olduğu söylenmiştir. haram olan şeyleri helallestirme çabası insanı kâfir yapar buna çok dikkat edelim lütfen
Kimliğini nereden aldın acaba ?
110 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 589 cevap paylaştı.
+1 yılHaramdır sadece ramazanda degill her zamann..
20 Yorumla Alkoliksen içme.
029 Yorumla- +1 yıl
aslında burdan yazsamda olur assagıda
serkanserkannnn dıye kullanıcının link yorumunu spawn dıye sıkayet ettım benım yorumum sılınmıs altına yazdıgım Yobaz bıde benı tehdıt etmıstı oda sılınmıs napcaz o yorumu sılın ordan o sılık karakterdekı arkadasın yorumu orda olmasın lutfen yada olan yorumları tekrar koyun - +1 yıl
bak bıraz once ben orda su skeılde bı cevap attım
" ben burda hıc bırseyle alay etmedın burda baska bır dın mevzusu dıye bı durum yok sen fıkrını acıkca soyledın yobaz" dedım kı benım mesajım sılınmıs oda bana " o yobaz lafını sana teker teker yeddırırım" demıstı bende " orda tek laftan bahsedıyosun yobaz ne yedırıyosun " demıstım o mesajlar gıtmıs sımdı lutfen o mesajı sılermısnız benı gereksız ınsanların gereksız yorumları degıl burda gercekten bı soru sordum ve ona cevap verenlerle bu sekıld - +1 yıl
kişisel istek değil sadece beni kafasına gore yorumlayan bırısıne yalakalıkda yapmamalısın işini adam gibi yap sağın solun uşağı olma !anladınmı benim adıma kimse konuşamaz eğer konuşursada cevap hakkın olmalı işini adam gibi yap! okadar soyledıgım yalakalık arkadaşlık uğruna kaytarma
- +1 yıl
yahu sıtede yonetıcı sensın yobaz! lafının neresı hakaret acıkla bana benım kısılıgıme dırek olarak saldıran bı adama soyleyebılcegım dırek bı cumle eger tarafsız bırısı olsaydın senı daha fazla muhattab alabılırdım ama sen geregınden fazla taraflısın bu yuzdende arkadas yerıne koyuyorum anladınmı? bunuda anlamaya bılırsın senden bekletın okadar cunku okadar acıklamadan sonra allahın sırp faşisti! bu yorumu bu arada sılemezsın cunku assagıdakını sılmedın faşist arkadasş
+1 yılDiğer aylar sevab mı ? Ben mi yanlış biliyorum
23 Yorumla- +1 yıl
çok sevap :D
+1 yılSek içmen lazım :)
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası