+1 yılBir çok nedeni olabilir.. bu zamana kadar rahatsız olmadım. Bu durum tam tersi içinde geçerli. karsilikli saygi sart
cok açık giyinen "modern, aydin, genis goruslu" denilen insana hiç ar namus kalmamış... vs.
Cok kapalı giyinen "yobaz, bağnaz, dar goruslu"denilen insana yaaa bu sıcakta terlemiyor musun sıcaklamiyor musun o kadar güzelde değilsin erkekler sana bakmaz kapanmana gerek yok.. vs.. denilmeside ayni olcude saygisiz ve haddisce herkes başkasına zarar vermediği (ruhen psikolojik, fiziken vs.) ölçüde özgürdür gerçek aydınlık kafa yapısında
55 Yorumla- +1 yıl
Güzel ve dengeli yorum. Ama yüzüne yorum yapmıyoruz kimsenin. O yüzden söyle ne düşünüyorsun?
- +1 yıl
@Kriminal_Kalp anlamadim desem
- +1 yıl
Yani kimseye kırmamak istiyorsun. Karışmamak istiyorsun. Dengeli bir yorum getiriyorsun. Çok güzel bunlar. Ama ben senin en özgün yorumunu merak ediyorum. Sen ne düşünüyorsun tam olarak? Ya da sen kişisel hayatında nasıl bir seçim yapıyorsun bu ikisi arasında?
- +1 yıl
Şu an ne düşünüyorsam mi söyle dusunuyorum kapalı olmayan birisi olarak kapalı arkadaşlarımıza daha ağır ithamda bulunulduğunu ve haksızlık yapıldığını dusunuyorum
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim. Haklısın cidden. Aslında başka sorularımda var. Yorumunu beğendim çünkü. Bu dengeli düşünce yapında senin olgunlaştıran ne oldu?
En İyi Cevaplar
+1 yılHerkes istediğini giysin de ben çıplak hayal etcek şekilde görmek zorunda değilim kimse değil çoluk var çocuk var. Herşeyin de bir ölçüsü var adabı var bi arkadaşımız vardı baksınlar diye giyinir baktılar mı da sinir olurdu. Bigün lafı yapıştırdım o gün bu gündür şikayet etmiyo 😅
10 Yorumla
+1 yılSıcak diye giyiniyorlar desem kısa kol diye bir şey var abartmicak şekilde giysinler ama şimdiki açıklık değil "çıplaklık" saçma bir şekilde bunu da modaya dönüştürüyorlar sonumuz hayır olsun ben de genç kızım ama abartmiyorum
244 Yorumla- +1 yıl
İsterse çıplak gezer kime ne? Başkalarıyla ilgilendiğiniz kadar kendinizle ilgilenmiyorsunuz ya
- +1 yıl
@KocamBirZampara kendimle niye ilgilenim? Çıplak gezmesini doğru buluyorsan seninle daha fazla muhattap olmam akıllı bir insan bunun normal bir şey olmadığını kolaylıkla kavrayabilir ben o kadını çıplak görmek zorunda da değilim
- +1 yıl
Kendinle niye mi ilgilen? İyi misiniz siz ya? Bu senin hayatın o da onun hayatı ya hani? Ben de etrafta ninja gibi veya canlı bomba gibi gezen tesettürlüleri görmek zorunda değilim. Ama o onların hayatı ve beni ilgilendirmiyor. Yıl 2023 biz hâlâ kıyafet tartışıyoruz ya. Yobaz diye dalga geçtiğimiz Arabistan bile uzaya kadın astronot gönderiyor biz hâlâ kıyafet tartışıyoruz. Cahilsiniz.
- +1 yıl
@KocamBirZampara bana cahil diyorsun kendini daha tanımamışsın sanırım... O çarşaflı ablalarimiz en azindan gotunu başını millete sergilemiyor onlarin biyanini ben gormek zorunda değilim okey? Bunu da islama bağlama her boku muslumanlara atiyosunuz ben açık gezmesine bisey demiyorum zaten anlama kitliğin var herhalde yıl 2023 ve hâlâ tesettüre pisliklerinizi bulaştiriyosunuz
- +1 yıl
Logar kapağı mı kapatıyorsun kardeşim 😎
- +1 yıl
Kocasıkravat sana büyük gelir bu kapak ama olsun seneyede takarsın 😂😂😂😂
- +1 yıl
Olur da bir gün başkaları için değil de kendin için yaşamayı öğrenirsen beni anlarsın. Her açık giyinenin or. spu olduğunu düşünmeyi umarım bir gün bırakırsınız. Kadın kendini kapalı giyinince iyi hissediyorsa kapalı giyinsin, açık giyinince iyi hissediyorsa açık giyinsin. Kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmiyor.
- +1 yıl
@KocamBirZampara kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmiyor diyip "ben de dışarıda ninja gibi ve ya canlı bomba gibi tesetturluleri gormek zorunda değilim" bunu söyleyende sizdiniz... kimse kimsenin hayatini ilgilendirmiyor diyosun madem öyle ne diye bana bu cümleleri kuruyosun kardeşim ve ben size o*sbu demedim ha kendin öyle görüyorsan tabii ki bilemem sana kalmış bir şey
- +1 yıl
@KocamBirZampara ve benim başkaları için yaşadığımı nerden çıkarıyorsunuz? Terbiyeyi başkaları için yaşamak diye düşünen bir kadını ben ciddiye alamam kusura bakmayın
- +1 yıl
Sen açıkları görmekten rahatsız oluyorsan ben de kapalıları görmekten rahatsız oluyorum ama beni ilgilendirmiyor dedim. Herkesin kendi hayatı kendi inancı. Benim düşüncelerimin farklı olması benim o kadınlara karışmaya hakkım olduğu anlamına gelmiyor.
Senin inancın örtünmeni emrediyorsa örtün. Senin için normal olan bu. Ama ben inançsız biriyim ben neden senin inancın yüzünden kapalı giyineyim? Benim için de açık giyinmek normal. Niye farklı düşüncelere saygı duymuyorsunuz? Sana normal gelen şeyle bana normal gelen şey aynı olmak zorunda mı?
Ayrıca açık giyinmek terbiyesizlik de değildir, terbiye kıyafetten ibaret değildir. Birçok Müslüman hırsızlık yapıyor, yalan söylüyor, cinayet işliyor, tecavüz ediyor, insana ve hayvana zarar veriyor. Ben inançsız olduğum halde bunları yapmıyorum. Sırf şort giyiyorum diye onlardan daha mı terbiyesizim sence? Lütfen önce kendi dininizi yaşamayı öğrenin. İnancına rağmen bunları yapanları eleştirin. Birbirimize en çok destek olmamız gereken zamanda kadının yine en büyük düşmanı kadın. Sırf kıyafeti yüzünden insanları bu kadar yargılamayın. - +1 yıl
@KocamBirZampara öncelikle Bismillahirrahmanirrahim biraz atlayarak okudum çünkü çok yazmışsın kusura bakma ve ben sana kapan tesettüre gir demiyorum müslüman olmayan inancı olmayana ne diyebilirim? Ben sadece gözümüzün önünde sergilemeyin diyorum kısa kol giyin sıfır kollu giyin beni bağlamaz ben sana totosuna kadar gelmiş etek giyen kızlardan bahsediyorum
- +1 yıl
Gözümüzün önünde açık giymeyin demek bile faşizan bir yaklaşım. Kimse, "giyim tarzımdan bir başkası rahatsız olur mu" diye düşünmek zorunda olmamalı. Birine açık giymeyin rahatsız oluyoruz demekle kapalı giymeyin rahatsız oluyoruz demek arasında fark yok. Rahatsız olman seni bağlar.
- +1 yıl
Rahatsız oluyorsan başını çevirir bakmazsın, görmezden gelirsin. Herkesin rahatsız olma hakkı vardır, şunu şunu giymeyin demeye hakkı yoktur.
- +1 yıl
Yok kısa kol giyin, yok sıfır kol giyin, çok kısa etek giymeyin vs. vs. Pardon da sana mı soracaktı herkes ne giyeceğini?
- +1 yıl
Ülkede edepli kılık kıyafet üst kurulu var da bizim mi haberimiz yok?
- +1 yıl
Kadınların hemcinslerini giyim üzerinden gömmelerine uyuz oluyorum ya
- +1 yıl
Açık giyinmenin sınırlarını belirleyip sınırı aşanları da taşlayalım isterseniz, ya da onları taciz etmek falan serbest olsun. Haketmiş, aranıyormuş der geçeriz.
- +1 yıl
Bonkör zerzevat bu ülkede Özgecan Aslan diye bir genç kızı önce tecavüz edip sonra öldürüp parçalarına ayırıp sonra yakıp yoketmeye kalkışan hasta ruhlu insanlar var ben inancından dolayı karışmam sen kanunun sana vereceği cezayı düşünürsün öteki ona göre gayet normal bir durumdur hiç görmez bile milyonlarca insanın içindeki hasta ruhlu biri denk gelir Özgecana olanlar olur. Bir başka taraftan özgürlük sadece sana ait olan bişey değil benimde özgürlüğüm var herkes kendi alanının ( örnek olarak sınırlar ile çevrilmiş bahçe düşünelim ) dışına taşmıyor sa özgürlüklere lafımız yok ben kasap reyonundaki gibi milletin etini budunu görmek zorundamıyım bir şey söyleyince özgürüm benim özgürlüğümü kısıtlayamazsın gibi zırvalık dinliyoruz madem özgürlük açık saçık gördüğüm ve beni tahrik eden kişileri taciz veya tecavüz etmekte benim özgürlüğüm yapılmamı bunu özgürüz diye
- +1 yıl
@Banker_Bilo Siz benim dediğimi nerenizden anlıyosunuz bilmiyorum ben taşlayalım mı dedim? Giyinsinler diyorum demi ama götü ve ya başka bi yanı görünen bi kadını ben görmek zorunda değilim bunun çıplak gezmekle bir farkı yok tesetturlulere laf edemezsiniz çünkü açık gezmiyorlar edep diye bir şey var bunu bilmiyorsanız sizin sorununuz anlamıyorsunuz sizin sorununuz iyi günler (:
- +1 yıl
Edep kavramını, açık veya rahat giyinen kadınları taciz edenlerin gözünde ve dilinde aramanızı tavsiye ederim. Yarın birisi dirsekten aşağısının veya dizden yukarısının görünmesi edepsizliktir, tahrik eder diyebilir. O zaman açık giyinmenin standartlarını biraz daha mı daraltacağız?
- +1 yıl
Açık ve rahat giyinmek istiyorsan evinde ne giyersen giy hayta giyinme kimin umrunda her sokağa çıkan taçiz edilseydi 500 kardeşin olurdu
- +1 yıl
Arkadaşlar ne siz bizim söylediğimizi kabul edeceksiniz ne de biz sizinkini. Tartişmayalim daha fazla. Sokakta her gördüğünüzü taciz tecavüz etmeyin yeter. Bir de çok Müslüman cemaat hocalarınızı falan bir yere bağlayın mümkünse. Onlar kadın mı çıplak mı diye bakmıyor erkek çocuğunu bile tecavüz ediyor. Yaşasın islam
- +1 yıl
Herkesin yaptıra eyvallah ta hocanın yaptığına mı takılıyorsun herkes kendi hareketlerinden kendisi sorumlu cinayet işlemiyor diye her insana kelepçe prangalar mı takalım
- +1 yıl
Edepli ahlaklı diye bir yok eğitimsizlik var arkadaş her kapalı edepli masum olacakta değil karakter meselesi her Kadını da orta doğu kültürü ile bağdaştırmayın salın Kadınları her Kadın kapanmak zorunda değil biz şeriat ülkesinde yaşamıyoruz bu arkadaşın sorusu ve görüş sahibi fikileri görüşleri bile cehalet içeriyor herkes Müslüman değil Müslümanlar da dört dörtlük Müslümanlığı yaşamıyor bu neyin çabası bu neyin savunması burada bi ton konuşurdum ama konuşmak istemiyorum biri gelip senin gibi cahil şikayet eder diye uğraşmak istemiyorum Kadınsın Kadınlığı bil yarın ucuda sana dokunabilir Erkekler sıkıntılı her gün Kadın cinayeti işliyor yarın sana da ayrnısı yaparlar akıllı ol aklını başına çal Kadınlar olarak örgütlenmeniz lazım böyle görüşler sorular paylaşarak kendi kafanıza kendiniz sıkıyorsunuz başına bir şey gelirse ki Erkekler şöyle böyle gelip ağlamayacaksın net şekilde o kadar diyorum herkes hak etitği gibi yaşar
- +1 yıl
@wtzkz kadınlara karşı en faLa sucun işlendiği ülkeleri bi araştırsana hatta suçun en çok işlendiği ülkeleri bi araştır daha genel olur çıkmış martaval okuyorsun özgürlükler zart zurt önce özgürlüğü bileceksin senin gibi düşünmeyenlere özgürsünüz buda sizin düşünceniz deyip işinize bakacaksınız madem öyle özgürlük şövalyesisin şeriatı hacıyı hocayı karıştırmayacaksın biz kimseyi taşlamadık açıl saçık geziyor diye 1071 den beri içimizde yaşıyorsunuz inancımızı da örf adetinizi de benim batanımda benim nasıl yaşayacağıma ne düşüneceğime ne söyleyeceğime karışıp özgürlük naraları atmayın
- +1 yıl
@KocamBirZampara Ahahaa hacı hoca tayfasına bakarsan, onlar şort giyen erkek de, sakalsız erkek de görmek istemiyorlar tahrik oldukları için. Demek ki neymiş, edep, tahrik, bunlar bakan gözdeymiş, gözün gördüğünde değil. Hayvanlardan da mı dekolte giydikleri için tahrik oluyorlar? 5 yaşında kız çocukları tahrik unsuru mıdır da tepeden tırnağa örtüyorlar? Boşversene, açık giyim tahrik unsurudur diyen birine laf anlayamazsın. Haklılık payı olsaydı istisnasız her erkeğin açık giyinen kadınlardan tahrik olması, kendini tutamadı söz konusu olurdu. Rahatsız olmayan niye olmuyor, gözüyle, sözüyle, eliyle taciz etmeyen neden etmiyor, bunu sorgulasın çok Müslüman arkadaşlar. Acaba sorun onlarda mı, bizde mi? Biz yeteri kadar "erkek" mi değiliz, yoksa edepsiz, hadsiz mi değiliz? Avrupa ve Amerika'daki erkekler bizim iki katımız çıplaklık görüyor sokakta, umurlarında değil. Bakan gözlerde, açıkta kadın bedeni görünce tahrik olan zihinlerde olabilir mi sorun?
- +1 yıl
*tahrik unsuru mudur (klavye düzeltmiş kendine göre)
- +1 yıl
Bi bak suç oranlarına en çok tecavüz hangi ülkede oluyor sonra konuş boş beyin
- +1 yıl
Doğru ya bizim ülkede eşeği bir tecavüz ettiler. Kime neyi anlatıyoruz
- +1 yıl
Sen sokakta gezen eşşeklerde dahil herkesin altına yatıyorsun biri bişey deyince özgürlük kısıylama oluyor adamın zevki eşşek istemiş hapmış sanene
- +1 yıl
@Pasaklıpisi Kardeş bak açık açık de ki ben sapığım herşeyden tahrik oluyorum kendimi tutamıyorum de elimden bir şey gelmeyince elde edemeyince Kadına edepsiz ahlaksız ört adet din üzerinden bnir çok şey yaparım de bizi uğraştırma
- +1 yıl
Öyle olsaydı sokakta gezen her kadının senin gibi evladı olurdu
- +1 yıl
@Pasaklıpisi Profilin hep fake ve Müslümanların kılıfı bu 1.400 Kızı takip etmişsin ne olduğun belli uzatmayacağım
- +1 yıl
Anası Manukyan emekçisi ne için buradasın? Şimdi bayan rumuzuyla hesap açsam gelsem ne bok olduğunu iki dakkada ortaya sererim ben sana müslümanım demedim çöm iyi insanım mı dedim s2mdeki kafa senin beyninden büyük lan bi ne anlatıyoruz siz lafı nerenizden dinliyorsunuz da nerelere çekiyorsunuz embesiller bu tartışmayı başlatan ilk yoruma bak ne demiş siz kalın kafalılar alıp mevzuyu nereye getirmişsiniz neyin olmayınca beynin yerini birilerine kiraya verince öyle oluyor insan demekki kerhanede çalışıp mahalleye gelince zina haptı diye milleti gala tutan omurgasızlar dönün reİl yaşamınıza balon sonra beni diğerlerini yargılayın
- +1 yıl
@KocamBirZampara kıyafetten Müslümanlığa girdin ordan tecavüze girdin amacın ne bilmiyorum okadar mantıksız konuşuyorsun ki dayanamıyorum daha fazla muhatap olmayalım mümkünse iyi günler dilerim hanımefendi
- +1 yıl
Ablacım ben konuşmuyorum onlar kendi aralarında tartışıyorlar. Sana bir şey söyleyen de olmadı. Bana niye patladı olay
- +1 yıl
@KocamBirZampara şaka mısın? Sğçqlenqoenq canım benim başta ikimiz konuşuyorduk zaten ve benim yorumumda tartiştiğiniz için üstüme alinmam gayet normal
- +1 yıl
Tamam da ben sustum onlar tartışıyor git onlara carla benim ne suçum var. Tartışmayı bitirmeye çalışan bendim birbirimizi anlamıycaz tartışmaya gerek yok dedim onlar devam etti. Olan gene bana oldu ya
- +1 yıl
Müslüman Müslüman ben müslümanım elhamdulillah ama ben kusursuz değilim kusursuz olan islamiyet o kadar dar kafalısınız ki bilmiş bilmiş yaşayan ama hiç bir baktı bilmeyen ülkede suç işleniyor diye insan haklarını uygulamaktan bazım geçiyorsunuz demokrasiyi kaldırıyormusunuz ki müslümenım hatası ile dine kitaba saldırıyorsunuz
- +1 yıl
@Kocamabirzampra senin şahsıla hiç sorunum yok düşüncelerinle de sorunum yok ama sen kendine özgürlük isterken benim özgürlük alanımı tanımıyorsun tanımıyorsunuz
- +1 yıl
@KocamBirZampara baştan beri ikimiz tartisiyoruz seninde benim yorumuma yazdığın için bende bunu genel anlarım tartişmayi bitirmek istiyorsan yazmayabilirsin
- +1 yıl
Senin düşündüğün gibi düşünmüyorum diye müslümanlara hacı hoca geçinenlerin tecavüzüne erkeğin birinin eşşekle münasebetine bunu benim inancıma mâl etmeler
Yaz aylarının vazgeçilmez giyim tarzı.. Kimi sıcaktan, kimi başkalarına kendini sergilemekten, kimi modadan, kimi hoşuna gittiğinden... herkesin farklı sebepleri var
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
+1 yılOlmuyorum, kim ne isterse onu giysin. Herkesin hayatına kimse karışımaz, sen niye rahatsızsın?
30 Yorumla
+1 yılTeşhiri seviyorlar. Toplu taşımada kadın kıçına kadar etek giyip bacağını aralayıp oturmuştu bunu erkek yapsa uyarılıp üstüne birde sapık damgası yer
10 Yorumla
+1 yılHerkes istediğini giyemez diye bi kurla mu var
Hayır var da ben mi bilmiyorum30 YorumlaBir gariplik var. Şort giyilir de insan neden kalça kıvrımlarıni göstermek ister. Ya da memelerin çok belli olmasının amacı ne?
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,5b cevap paylaştı.
u +1 yılAçık giyinen kadınlardan neden rahatsız oluyorsunuz?
20 Yorumla
+1 yılÇok iyiler ya bir tık daha açık giyin kızlar kıskananlar çatlasın
00 Yorumla
+1 yılBazıları fazla seksi evet ama beni rahatsız etmez tabii ki.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılSoyu ya cariyeye ya da köleye dayanıyordur asil kadınlar soyınmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeviyorsa hoşuna gidiyorsa giyer ne var bunda neden rahatsız olsun ki
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılkimin canı nasıl istiyorsa öyle giyinir sen niye rahatsız oluyorsun
10 Yorumla
+1 yılİsteyen istediğini giyer. Çekemeyen anten taksın
10 YorumlaFazla açık giyinenler var ama kendilerini bağlar. Çıplak gezse de bana giren çıkan yok :)
10 YorumlaSabah sabah gel de bu saçma soruyu çek arkadaş
10 Yorumla
+1 yılHava sıcak neden olmasın
46 Yorumla- +1 yıl
Bizede sıcak
- +1 yıl
Siz de şort giyin o zaman
- +1 yıl
Üst ne olacak
- +1 yıl
Profil fotoğrafında nasılsan öyle devam et abi bana ne soruyorsun
- +1 yıl
O denizde iken günlük olarak diyorum
- +1 yıl
sabır ya ne boş insanlarsınız
+1 yılBende çok açık giyoruö
20 Yorumla
+1 yılTüm ilgiyi ve odağı üzerime cekmeyi sevdiğim için
21 Yorumla- +1 yıl
Geliyorlar hissediyorum
+1 yılSana ne kızım hem giymezler giyenede karışırlar
10 Yorumla
+1 yılBaşkasının ne giydiğini ne yapacaksın ağa ya
10 Yorumla
+1 yılİtici buluyorum ama tercıh Sebebı karısamam
00 YorumlaHem cinslerini tahrik etmek için
00 Yorumla
+1 yılYapıyorlar işte
00 Yorumla
+1 yılGayet hoşlar, arzulanmak güzeldir
00 Yorumla
+1 yılResim yok soru geçersiz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç olmuyorlar hakediyorlar her şeyi
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsende giyin🤷♂️varsa o ml ve cesaret.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen tesettürlü müsün?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl?
+1 yılknk sana neden batıyor peki bu dndizj
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
+1 yılilgi çekmek için
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı. Moda diyorlar
00 YorumlaBazılarına bakılmıcak gbi değil
00 Yorumla
+1 yılZevk alıyorlar bence
00 YorumlaSeviyorlar
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,9b cevap paylaştı. Keşke hiç giymeseler
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılbooku çıktı artık
00 Yorumla
+1 yılsana ne hacı
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım