Canım o kadar çok yanıyor ki. Her nefes aldığımda kalbim sıkışıyor. Yatmakta bile zorlanıyorum. şu an işsizim ve bir gelirim yok. İş arıyorum tabiki her gün takip ediyorum kendimi zorlayıp. Sizden tavsiye isteyeceğim konu şu ki, gerçekten kısa bir şehir değişikliği yapıp kafa dağıtmaya o kadar çok ihtiyacım bar ki belki de içimdeki intihar isteğine biraz olsun iyi gelecektir. Bunun için yaklaşık yol kalacak yer dahil 4bin tl gibi bir rakam çıkıyor. şu an bir gelirim yok. Ve düzgün biriyim lütfen ahlak dışı söylemlerinizi kendinize saklayın. Para kazanmak için ne yapmam gerekiyor, internetten ne sayabilirim bu miktarı elde edebilmek için herhangi bir tavsiyeniz var mı?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İnternetten satman için önce bayağı para harcama gerekecek o işleri kolay mı sandın sen? Garsonluk veya mağazada satıcı vs iş aramaya devam et tatil illa deniz değil yürüyüş yapmak da iyi gelir. Ayrıca Allaha ibadet et ki intihar fikrini yok etsin. İntihar etmek kaçıştır korkaklıktır. Herkesin derdi var, hepimiz zaten öleceğiz önemli olan bu dünyada yaşayıp birilerine iyilik yaparak mutluluğuna mutluluk atmalısın. Allah'ın verdiği canı tek Allah alır, cehenneme gitmeyi cidden mi göze aldın?
İnternetten satmak dediğim bir anda trendyolda Amazon'da satıcı olmak değil hanımefendi. Aklınıza sadece bu gelmesin. Bazı yurt dışı kaynaklı siteler var ki insanlar bilgisayardan tasarım yapıp bile satıyor. Tavsiye isteme sebebim bu zaten. Bilen birilerinin yönlendirmesi. Benim bu yazdıklarınızın hepsini düşünebilecek zekam var. Mağazada satıcı olduğunuz zaman 10 saat çalıştırılıp asgari ücret alıyorsunuz, müdürlerden bin türlü haksızlık görüyorsunuz moralinizi motivasyonunuzu daha çok bozup en güçlü insanı bile hüngür hüngür ağlatabilecek bir ortamda çalışıyorsunuz. Ayrıca Allah'a ibadet etmediğimi nereden biliyorsunuz? Sizin yaptığınız gibi yargılayıcı cümlelerle konuşacak olursam, siz ne münasebetle Allahla kul arasına giriyorsunuz? İntihar etmeyi düşünmek günahsa, karşındakinin ne yaşadığını bilmeden eleştirici yorumlar yapmak ve sınanmadığın derdi üstesinden kolayca gelinebilir sanman da aynı derecede günah değil midir mantıken? Allah'a zamanında o kadar çok o kadar çok o kadar çok yalvardım ki ne kadar yalvardıysam daha kötülerini misliyle yaşadım. Ona da küstüm. Yanacaksam ben yanacağım. Ne fark eder. Ben burada çocukluğumdan beri yanıyorum. Diyeceksiniz ki sınanma, diyeceksiniz ki sabır gösterebilirsen seni güzellikler bekliyor. Hayır, böyle bir dünyayı kabul etmiyorum. Ben yıllardır nefes almakta zorlanıyorsam eğer. Bunu da veren Allah. Beni önce öldürdü, sonra da mezarıma çiçekler bıraktı diye kim kime teşekkür eder, minnettar olur? Ben bu dünyaya zorla gönderildim. Hepimiz öleceğiz evet, kimi bu "dünyaya yaşamaya gelmiş" kimi ise "dünyayı yaşamaya" gelmiş. İkisi arasındaki farkı anlayabiliyor musunuz? Bu sadece haksızlık. Kimse kaldırabileceğinden fazla yükün altında ezilmek zorunda değil. Neden? Böyle olmak zorunda değildi. Dünya bu kadar acımasız olmadan da dünya olabilirdi. Ben zaten cehennemdeyim.
Benim seni eleştirdiğim yok fikir istedin söyledim sana iyilikle yaranılmıyor. Madem fikirlere kapalısın neden soru sordun kendini mi tatmin ediyorsun senin düşüncelerinle dövmeleri için? Sanmak değil bu Allahtan umudunu kesmeden edebildiğince dua et dedim sana emir vermedim yapabileceğin seçenekleri sundum. O kadar şeyi boşa yazmışım sen yardım almaya açık değilsin. Herkesin derdi var, Bi senin sandın herhalde. Dediğin haksızlığı gören o kadar çok kişi var ki, buna ben de üzülüyorum ne yazıkki her yerde var ama takmamaya çalış olmuyorsa başka yer, o da olmadı başka yer diye iş iş gezmek lazım. Allah kaldıramayacağı yüküm kimseye vermez iş demekki sen çok güçlüsün veya çok abartıyorsun, bunu ben bilemem sen bilirsin derdinin büyüklüğünü. Hayata isyan ediyorsun, Allaha da isyandır bu bir nevi. Kendinize gelmenizi tavsiye ediyorum. Ve ayrıca negatif linkten uzak durun. Hadi bay.
Fikir istediysem her söyleneni kabul edeceğim demedim! Her türlü saygısızlığı, eleştiriyi kabul edeceğim demedim. İkisini karıştırma! Düşüncelerinle dövmeleri ne demek? Türkçen a0 mı? Bu kadar kolay olsa zaten, hiçbir günahı olmayan ve depremde annesini babasını evini kaybeden kimsesi kalmayan 10 yaşındaki çocuklar Allah'a dua eder ve her şey hallolur. Bunu bir çözüm olarak görmüyorum. Bir benim derdim var diye bir iddiada bulunmadım. Herkesin derdi var diye mutlu mu olacağım? Demekki benim derdim kaldırabileceğimin fazlası. Ne olduğunu bilmeden nasıl kararda bulunuyorsun? İş iş gezmek gerçekten çözüm mü? Her yer aynıyken gençlerin ömrü çürüyor, her yerde ayrı eziyet ayrı psikolojik travma görürken. Allahın kaldıramyacağı yükü kimseye vermeyeceğini kim söyledi, Allah mı söyledi kuran mı? Demekki veriyormuş. Biri ortaya bir laf atıyor bütün koyunlar inanıyor. Her duruma Allahla örnek vermeyin. Buna gerek yok. Abartıyor olmam gerçekten mantığına yatıyor mu? Çok güzel bir hayatım var ama rahat batıyor tırnağım kırıldı diye dünyayı ayağa kaldırıyorum. Ediyorum evet ediyorum ediyorum. Ne olur yanar mıyım? Şu yobaz hocalar gibi konuşmayı bırakın benimle din hakkında her şeyi yüzde yüz doğru bilir gibi. Din bu din. İnanırım inanmam, ne alaka dinle örnek vermek. Bende size ergenlikten kurtulmanızı tavsiye ediyorum ve tavsiye hangi üslupla verilir bunu da öğrenmenizi.
Sana benim fikirlerimi kabul edeceksin diye emir mi verdim? Ya sen ne safsın harbi bak, derdin kimlerse git ona konuş senin akıl yoksunluğunu çekemem,. Düşünce dövme değil övme telefonda klavye düzeltmesi diye bir şey var. Madem bu kadar çemkirebilme yeteneğin var o zaman gidip sana baskı kuranlara çemkirseydin. Suç bendeki seni insan olarak görüp bir arkadaşçasına seçenekler sundum. Sen gerçekten hiçbir şey haketmiyorsun. Arkadaşların sana nasıl dayanıyorsa tebrik etmek lazım. Laf anladığın yok, yani aklını kullanma yeteneğinin farkında değilsin. Haydi git işine. Dua ederken sabretmeyi unutmuşsun sen. Herkesin türlü derdi var tabii. Duayıözüm olarak görmüyorsan Allah ile bir problemin var demektir. Ve sadece duayla sorun çözülmez sen de elinden geleni yapacaksın ki boş boş oturma sadece duayla iş mi olur. Bence seni Allaha inanmayı bırakmışsın öyle laflar ediyorsun ki din düşmanı kesilmişsin üzüldüm buna. Yazdıklarını okuduktan sonraki tepkimi de söyleyim, 'acıyorum sana' . Sorunlarla başa çıkmayı bilmiyorsun öğrenmelisin
Parmaklarımı yormayacağım, size ne yazsam israf. acısı olan bir insana nasıl davranılacağını bile öğrenememişsiniz. yaklaşımınızın farkında değilsiniz. ne kadar kültürsüz olduğunuz sürekli Allahı kullanarak yorum yapmanızdan anlaşılıyor. Dilerim aynısını yaşarsınız ve böyle bir sorunla başa çıkılamayacağını kendiniz tecrübe edersiniz
Bana bela diliyorsun öyle mi? Hem de sana bir şekilde yardım etmeye çalışan birine. O zaman duadır Allah sana gani gani bela versin de sana küçük de olsa yardım etmeye çalışan kişilere ne demen gerektiğini öğrenirsin o zaman. Yardım yolumu beğenmediysen bana göre değil deyip kenara çekilebilirsin ama sen sorunlarına sorun ekleyip milletle kavga etmeye çalışıyorsun. İşte bu yüzden başına kötülük geliyor da anlamıyorsun. Allah seni bildiği gibi yapsın. Hadi ikile işine bak.
Zeka seviyenizden başka bir çıkarımda bulunabilmesini beklemek mucize olurdu.. Size dönecek merak etmeyin
Zeka seviyemi söyleyim. 2 üniversite bitirdim, gerek arkadaşlarım gerek tanımadıklarımla herkese yardım ettiğimde bana çok iyi geldin derler herkese elimden geldiğince yardım ederim çünkü. Şimdi sen zeka seviyeni geliştir, daha fazla da zamanımı çalma. Seni Allaha havale ediyorum, hadi naş
Hakaret etmeden düşüncelerini ifade edemeyen birinin bitirdiği 2 üniversite maximum su ürünleri mühendisliğidir. Okumuş ama adam olamamış diye bir söz boşuna yok işte. İnsanların inancı sorgulanarak yardım edilmez. Kimsenin haddine değil inanç sorgulamak. İster inanırım ister inanmam. Derdime de gerçekten yapıcı çözümlerde bulunabilecek insanlara ihtiyacım vardı dua et geçer diyecek değil. Ben size diyorum ki o zaman neden 60 yasındaki teyze sokakta mendil satıyor veya neden 10 yaşinda annesini kaybetmenin acısını yüklediği bir kalp var bu dünyada? Kesin Allah havalenizi onaylar hemen
Cahille muhatap etmiyorum da sen ne kafadan gidiksin ya. En başta sana hakaret mi ettim kırık kafalı. Seni sorgulayan da yok. Ve gayette iyi okulum sen merak etme beynini yorma zaten kullanamıyorsun. Onaylar merak etme. Sen zaten Allahı anca bedduanla zikredersin diğer türlüsü sana ağır geliyor ibadet etmek seni gücendiriyor herhalde konuşmalarına bakılırsa. Senin 60 yaş 10 yaş dediğin kader. Kaderden haberin yokken Allaha nasıl inandın hayret yani. Defol diyorum ayrıca anlama kıtlığın mı var yazma. Sanki yazdıklarımı anlayabiliyormuşsun gibi.
Kader mi? 😄😄😄😄😄
Yaşınız kaç acaba
24
https://seyahatsever.gsb.gov.tr/ Bak bunla gezebilirsin istiyorsan
Bakacağımm çok teşekkürler
Harikaymış başvuruda bulunacağım :)
Sorunu begendim GT yap
Yaptim