Selam ♾️ En son hangi konuda ve ne zaman vicdan azabı çektiniz? ya da davranışlarınız yüzünden sık sık üzülür müsünüz kalp kırar mısınız.

Selam ♾️ En son hangi konuda ve ne zaman vicdan azabı çektiniz? ya da davranışlarınız yüzünden sık sık üzülür müsünüz kalp kırar mısınız.

Okuldayken bir arkadaş sözümü yanlış anlayıp kırılmıştı o zaman böyle bir durum yaşamıştım. Sonradan kendisi durumu anladı benden özür diledi zaten.
İyi olmuş kardeşim çözülmesi
Bu gece vicdan azabı çektim. Ben birileri gibi kötü olamıyorum, kalpsiz olamıyorum, ağlayarak kendime de kızdım. "Neden bu kadar iyisin, neden onun için üzülüyorsun, neden hâlâ merhamet ediyorsun, niye kıyamıyorsun diye, ne çabuk unuttun yediğin kazıkları, çırpınışlarını, defalarca terkedilip hiçe sayıldığın anları, yardım istediğin halde sırtını dönüp gittiği ve seni yalnızlığa ittiği o günleri. Nasıl unutabilirsin, dengesizlikleriyle seni deli ettiği ve adını da deliye çıkardığı zamanları unutamazsın, niye merhamet edip ağlıyorsun, bırak o da acı çeksin, yalanlarının bedelini ödesin.
Güçsüzken seni hiçe sayan, şimdi güçlendiğin vakit senden medet umamaz. Onun yüzünden yaşadığın travmaları, yenilgilerini, kendinle kavga edişlerini, her şeyle tek başına mücadele edişlerini unutup da onu kırdım diye ağlama sakın, şefkatinle onu sarıp sarmalarsan yine hainlik yapacak sana ve sen yine aynı olayları yaşayacaksın, yetmedi mi onun yüzünden kendine kızdığın. Seni senden almıştı, sen diye bir şey bırakmamıştı sana, kendini kazanmak için verdiğin mücadelede kaç kez çomak sokmaya çalıştı emeklerine, sen kendini kolay kazanmadın, şimdi yine dengesiz birisine güvenip ona merhamet etme, ağlama, sızlamasın yüreğin, onun yüreği sızladı mı , kalbinde ağrı ve sızı olarak kaldın mı onun, sana gelmesi bile senden güç almak için. Senin gücünü bir zamanlar tüketen, enerjini emen birisine şimdi sen yaşam suyu mu vereceksin. Kendine gel, bir daha kimse seni senden edemeyecek, bir daha kimse sana o iğrenç bakışlarıyla bakmayacak, merhametinin bir damlasını dahi haketmiyor o, kalbini kıymet bilene sakla, herkes haketmiyor seni, tek başına ağladın, tek başına geldin bugünlere. Sen kendinden yeni bir sen inşa ettiysen o da başarır, sakın vicdanın sızlamasın, hemen uyu, hemen" dedim kendime.
Kolay kolay vicdanen rahatsız olacağım bir şey yapmam o nedenle kafam rahattır. Keyifli günler..
Teşekkür ederim Barış :D ✨
Rica ederim abla görüşün varsa eig senindir :D ✨
Cansın kardeşim, teşekkürler :D ✨
Sende abla :D ☺️✨
Dün akşam..
Cevap
6Cevap
Hatırlıyorum. Bile isteye kimsenin kalbini kırmam. Bu konuda gayet dikkatli davranırım.
Az önce kırdım ve kırıldım.. bakalım nolucak
Umarım iyi olur sonu
Son durum küsüz şu an ikimizde tripliyiz :D umarım :)
Vicdan azabı çok kötü bir şey ve yaşayan anlar diyorum. 2 sene önce çekmiştim, çok mahvetmişti beni ama çok şükür o günleri atlattım. Allah bir daha göstermesin.
En son ne zaman vicdan azabı çektiğimi hatırlamıyorum ama bir gün kardeşime tokat atıp (haklı sebeplerim vardı) sonra ben de üzülüp ağlamıştım. 😅
Kendim için vicdan azabı çektim. Neden böylesin, neden insanlara hâlâ güveniyorsun, ne zaman bırakacaksın, kendimi yorduğum kadar kimseyi yormadım.
Bi kac hafta oldu sanırım.. Nedir ne değildir bana kalsın fakat vicdan yapmasam iyiymiş 🤭
Vicdan azabı çekmedim ama sağlam insanların vicdanı olur
Vicdan azabımı sayılır mı bilmem ama pişmanım..
Hiç vicdan azabı çekmedim
Hatırlamıyorum ki baya bir zaman oldu
Vicdanımı herkese kullanmam ezdirmemde
Bir kaç gün önce insanlarımız sağ olsun
hiç çekmedim
Hiçbir zaman
Hiç.
Hatırlamıyorum
1-2 hafta önce
Hicbir zaman
Dün akşam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?