30 sonrası oldum. Aşırı Mutsuzum sürekli eski yıllarıma dönmek istiyorum. imkansiz olduğunu bilsem de
. mutsuzum
30 sonrası oldum. Aşırı Mutsuzum sürekli eski yıllarıma dönmek istiyorum. imkansiz olduğunu bilsem de
. mutsuzum
Yaş kompleksi, 30 yaşından sonra bazı insanlar arasında ortaya çıkabilen bir duygusal durumdur. Ancak, herkesin yaşam deneyimi farklı olduğu için, bu kompleksi yaşama şekli ve şiddeti değişebilir. 30 yaş, bir dönüm noktası olarak algılanabilir çünkü genellikle yetişkinliğin daha sağlam bir evresine geçiş dönemidir. Bu dönemde insanlar kariyerlerinde, ilişkilerinde, aile kurma düşüncelerinde veya yaşam hedeflerinde bazı beklentilere sahip olabilirler. Yaş kompleksi, genellikle birtakım kaygıları içerir, örneğin; "Amacımı henüz bulamadım", "Birçok şeyi gerçekleştirememişim gibi hissediyorum" veya "Artık gençlik dönemim bitti, zaman hızla ilerliyor" gibi düşüncelerle ilişkilendirilebilir. Bu tür duygusal reaksiyonlar doğal olabilir ve birçok insan bunları deneyimleyebilir. Ancak, yaş kompleksi yaşam kalitesini etkilemeye başlarsa veya kişinin yaşamında ciddi bir stres kaynağı haline gelirse, bu durumda bir uzmana başvurmak veya destek almak faydalı olabilir.
Ben
30larda öyle oluyor. Geçici bir ruh hali... Sonra gittikçe alışıyorsun. Ruhum genç diye polyannacılık oynuyorsun. Arkadaş çevren akranlarından oluşursa takmazsın. Hatta keyif bile alırsın. Bence durumdan zevk al ve tecrübesiz ruhlara pis ergen demenin tadını çıkar.
Arkadaşlarım yok oldu
Ben 30 değilim daha var :D ama yani 30 da çok geç sayılmaz bence bir insan kendine sağlıklı bakarsa ve spor yaparsa 80 yaşında bile olsa dünyayı gezecek potansiyeli olduğunu düşünüyorum.
bence her yaşın ayrı bir güzelliği vardır illaki. 30dan sonrası aslında bakarsan en güzel dönemi. hani yıl geçtikçe şarap gibisindir misali. o yüzden yaşa takılma hiç bir zaman 😉
Cevap
59Cevap
Ben 34 yaşındayım 10'lu 20'li yaşlarımı hiç yaşayamadım 30'lu yaşlarımı da hiç yaşayamadım yaşayamıyorum maalesef gençliğimi hiç yaşayamadım hayatı hep kaçırdım gençliğime dair yaşanmış hiç güzel bir günüm olmadı 30'u geçince gençliğimi kaybettiğimi hayata geç kaldığımı hissettim
Aynısı
Yaşım 43. Ama geçmişe döneyim gibi bir derdim yok. Hatta Şu an ki halimi daha çok seviyorum.
Kendime güvenim daha yüksek. Karşı cinsle cekinmeden konusabiliyorum. Sporumu yapıyorum. 18 yaşındaki kızlardan hala teklif alabiliyorum. Bu sonuncusu gercekten iyi hissettiriyor
O da çocuk be
Her yaşın kıymetini bilmek lazım. Hayatta ve sağlıklı olduğuna şükret. Saçma sapan depresyonlara girme.
Tadını çıkar.
Nasılsa eski yaşlarına dönemezsin.
Çık dışarı
Gez
Eğlen
Yeni yerler gör
Yeni mekanlar ve tatlar keşfet
Konuş ve dinle.
Hele ki bunları yaparken hesap vereceğin biri yoksa kısa zamanda geçer şu anki mutsuzluğun
Bilmiyorum
Bilmemeye devam edip olduğun yerde durarak etrafı izlemeye devam edersen kala kalırsın öyle.
😀
Seçim senin
Ne yapsakta donulmuyor sonucu belli olan bir duruma karşın üzülmek ve mutsuz olmaya gerek var mı sence hayatinin tadini çıkar ve her gelen yaşın gereği gibi yaşa
Olmuyir
E guzelim hayat böyle geçermi peki
Niye yas bunalimina giriyorsun ki, 30 yas cok genc. Defne Samyeli 51, Mine Tugay 44 yasinda. Ikisi de tas gibi. Ayrica cok estetik de yok. Kendine iyi bakarsan gercekten hic farki yok. Yaslanmaktan korkmuyorum tek korkum yaslandikca sevdiklerimi kaybetmek.
Zaman tüm olaylardan biçim kazanmış bir ırmak ve azışık bir akıntı gibidir. Gerçekte bir şey görünür olur olmaz sürüklenmektedir, bir başkasımı getirdi o da kapılıp sürüklenecektir.
Yapcak bişi yok yılar geldi geçti gitti önemli olan yer yaşın ayrı bı guzelgi var oguzelikleri yasaya bilmek bende mutsuzum ama en azından mutluk için bı cabam var seninde olmali
Ortalama yaş grubuna dahil oluyorsun. Artık tercihlerin ve alışkanlıkların değişecek. Bu dönemi depresif geçirmemek için seni mutlu edecek hobi ve uğraşlar edinmelisin...
Eskiye dönmek istiyorsan bu güzel bir şey. Demekki güzel bir hayat geçirmişsin. Ben asla dönmek istemem mesela. İyi tarafından bak
O zamanlar da mutsuzdum. aslinda. sadece bireyleri değiştirmek için
Yok ya böyle bsy hayat 30 dan sonra başlar bence asıl o yaştan sonra varirsin bı çok şeyin farkına
Maalesef öyle çok güzel sözcükler kuramiyorim gittikçe yaşlanıyoruz ben 23 yaşındaym komplese girdim mutsuzum
Beni hala 24/25 zannediyorlsr 😄 30 olduğumu pek anlamadım 😄 biraz da metabolizma meselesi olsa gerek.
30’da o komplex olur çünkü bünye kabullenemiyor ilk etapta 30 rakamını lâkin 30’u geçince her şey stabil oluyor yine
Birçok kadin 30lu yaslarinda cok güzel duruyorlar oysa ki
Evet belki de öyle ama yine de yaşlı hissediyorum
teşekkür
30 yaşlar en güzel dönemin bunun kıymetini bil
Niye
30 lar en güzel yıllar. Tadını çıkarmaya çalış lütfen
Nesi guzel
Dur yolcu daha 40 var. Haziran dan beri komaya girmemek icin zor tutuyorum kendimi
Of deme
Pöf
Ciddi mi
5 yıl daha mutsuz devam edip sonra en mutlu yaşlara devam ediyorsun.
5 yıla ölmezsem iyi
Bir süre sonra geçer kabulleneceksin, geri dönüş yok
30'u devirmemiş insanların yorumlarını gülerek okudum :)
Bende böyle bir durum olmadı. Yaşla alakalı değil
Ben girmedim bilmiyorum hiç 32 gibi de hissetmiyorum
Ne sandın ki, her geçen gün yaşlandığın hayatta her geçen gün daha iyiye gidecek mi sandın
Depresyona girmiştim nedense. Ama geçiyor sonra.
O bende de var bilhassa evlendikten sonra
Nasil
E bu dunyaya kazik cakmaya gelmedigimize gore yas ilerleyecek tabi komplekese girmek gereksiz ve vakit kaybi birsey
Hani o gençlik var ya güldü geçti tutamadim denilen zamana girdik:)
yaş kompleksine girmekte son derece haklısın ne guzel zamanlar yaşamışım ve hepsı gerıde kalmış dıyorsun
Yetişkinlik yaşı 20den sonra sayılıyormuş. Yani 30 yaşındaysan 10 yetişkin yaşındasın diye düşünebilirsin o yüzden hala çok gençsin mutsuz olacak hiç bir şey yok tadını çıkar :)
Bir kadın için normal bu senin içinden geliyor. 20 26 yaş arası neler neler yaptın acaba
Evlen bence teyze, evde kalmis binalimi var sende ayrica 20 lik kizlarla yarisamassin
30 yaş sendromu diye bir gerçek var
Doğrudur ama bazıları halen çok genç gösteriyor 🙃💐
Teşekkür ederim
Genç göstermek çözüm değil
Rica ederim can
İlişki konusunda mı?
Evet
Neden olmuyor sence?
Utangacjm
Ne burcusun
Normal geçer ilerde sevgili yaptinda
yapmayın tam kendinizi keşfetme dönemindesiniz