Her sabah bugün tatlıyı bırakıcam diye söz verip akşam bu sözümü bozuyorum😀

Her sabah bugün tatlıyı bırakıcam diye söz verip akşam bu sözümü bozuyorum😀
Benim alışkanlığım genelde sevdiğim ve beni mutlu eden şeyler oluyor mesela sigara içmeyi seviyorum maalesef ki çok zararlı farkındayım ama yine de bana iyi gelidiği için vaz geçmek istemiyorum. bunun dışında mesela sürekli şarkı dinlemeyi de seviyorum. aslında bir şeyi sevmiyorsam zaten alışkanlığım değildir alışkanlık ise zaten seviyorumdur bu yüzden de vaz geçmek istemem. ama insanlar bazen sorlanır onlara tavsiyem. değiştirmek istediğiniz alışkanlığın farkında olmaktır. Alışkanlığınızın size nasıl etki ettiğini, neden değiştirmek istediğinizi ve değişimin size nasıl fayda sağlayacağını anlayın. Alışkanlığı değiştirmek için alternatif davranışlar geliştirin. Sağlıklı ve olumlu bir davranışı alışkanlık haline getirmek için ne gibi adımlar atabilirsiniz? Örneğin, sağlıksız atıştırmalıkları bırakmak istiyorsanız, sağlıklı atıştırmalık seçeneklerini hazır bulundurmak veya düzenli egzersiz yapmak gibi alternatifleri düşünebilirsiniz.
Cevap
14Cevap
Bazılarını sallamıyorum, bazılarına sadığım özellikle zararlı olanlara :D ahah Keyifli geceler..
Kararlı ve idealist insan tüm düzeltmek istediği kötü tercihlerden kurtulabilir. Başaramıyorsa gerçekten istemediği içindir✔️
10 sene bir paket sigara içip sonunda bıraktım 2 yıldır içmiyorum. Ama yaşlanınca tekrar içerim diye düşünüyorum yani vazgeçmemiş oluyorum.
Çok zorlansam da bazen insan mecbur kalıyor
Bide sütlü ve soğuk bi tatlıysa şu sıcak havalarda efsane 😂
Ben sigarayı bıraktım sen ne diyosun ya? 😂 Bu ara çok içesim var kendimi tutuyorum
Sigarayı bırakamadım hiç. Bak yine aklıma geldi kederlendim bi sigara yakayım bari 😂😂
Düzenli olmak vaz geçemiyorum düzenli olmayan dağınık olan yerlerde 5 dakika duramam hemen temizler süpürür öyle otururum mesela kitap okumak istiyorum eğer etraf dağınıksa toplar öyle kitap okur ya da başka bir şey yaparım
Sadece sigaradan vazgeçemem
İnsan alışkanlıklarının çocuğudur. İbn-i Haldun
Hayır çok zorlanıyorum..
Hayir pek kolay vazgeçemiyorum.
kolay kolay vazgeçmem
Vazgeçemiyorum 🤦🏻♀️
İstersem vazgeçerim.
Evett
Sigara zor
Zor da olsa evet vazgeçerim istersem.
Geçemiyorum
Zor oluyor.