Sorulması gereken soruların arasından özellikle bu soruyu seçtim. Günün birinde bir cevap bulunduğunda bile insanın doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği gelişim döneminde, birçok canlıdan akılca geride olduğunu daha iyi anlayacaktır. İnsanın en büyük özelliği olan soyutlaştırma yeteneği, insanın sonradan geliştirdiği bir yetenektir. Ellerimizi nasıl kullandığımızı, nasıl yazı yazdığımızı, nasıl koştuğumuzu dahası vücudumuzda eylem olarak gerçekleşen şeylerin birçoğundan habersiz ya da iradesiziz. Tüm bunların ötesinde nasıl düşündüğümüzden de habersiziz aslında.
İnsan yaşadığı bedenle ilgili duyuşuz yaşadığını düşündüğüm bir canlı. İradenin ne kadar sahipsiz ve havada akıllı insanın iradesizliğe daha kolay yenilebileceğinin en iyi örneklerinden biridir belki de.
“İnan ki, akıllılık dedikleri, çoğu zaman,
Önünü göremeyen bir kendini beğenmişliktir.”
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İnsan her zaman değişir bende mesela sürekli öğreniyorum ya da hatalarımdan dersler çıkartıyorum tabi ki de.. İnsan doğumunda tam anlamıyla gelişmiş bir akla sahip değildir. Bebekler doğduklarında bilişsel kapasiteleri sınırlıdır ve zihinsel olarak gelişimlerini tamamlamaları zaman alır. Beyinleri, deneyimler, etkileşimler ve öğrenme süreçleriyle birlikte gelişir. Yeni doğan bebekler, duyu organları aracılığıyla çevreden gelen uyarılara tepki verirler, ancak soyut düşünme, mantık yürütme veya derin düşünce gibi karmaşık bilişsel yeteneklere sahip değillerdir. Bu yetenekler zaman içinde deneyimlerle birlikte gelişir ve büyür. bende mesela hayatımda yaptığım hataları gözden geçiriyorum bazen yaşadığımız şeyler o kadar insanı değiştirir ki önemli olan burada gerçetken de akıllı olup doğru kararlar vermektir ve kendimizi hatalarımızı sorgulamaktır..
Hayır, insan doğumunda tam olarak gelişmiş bir akla sahip değildir. İnsan beyni doğumda birçok potansiyel yeteneğe sahip olsa da, bilişsel fonksiyonlar zamanla gelişir ve deneyimlerle şekillenir. İnsanların akıl yürütme, problem çözme, hafıza, dikkat, dil ve diğer zihinsel becerileri edinmeleri süreç gerektirir. Bebeklik döneminde, çevresel etkileşimler ve deneyimler beynin gelişimini büyük ölçüde etkiler. Beyin sinir hücreleri arasında yeni bağlantılar kurar ve mevcut bağlantıları güçlendirir. Bu süreç, çocuğun duyusal bilgileri işlemesini, dil öğrenmesini, motor becerileri geliştirmesini ve sosyal etkileşimleri anlamasını sağlar. Dolayısıyla, insanlar doğduklarında potansiyel bir zihne sahip olsalar da, akıl ve zihinsel yetenekler zaman içinde gelişir ve deneyimlerle şekillenir.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!