Bence anlama kavrama yeteneği çok ileri düzeyde olan, kafası çabuk çalışan ve gördüğünü veyahutta yapılanı, konuşulanı pek kolay unutmayan birisi bana göre zekidir.
Zekiliğin size göre tanımı nedir?
Bence anlama kavrama yeteneği çok ileri düzeyde olan, kafası çabuk çalışan ve gördüğünü veyahutta yapılanı, konuşulanı pek kolay unutmayan birisi bana göre zekidir.
Zekiliğin size göre tanımı nedir?
Olayları daha hızlı kavrayıp sonuca ilerleyebilme yeteneği, öngörü sahibi olmak bence buna ek olarak anlamak, bağlantı kurabilmek, nerede nasıl tepki vereceğini bilmek... gibi çeşitli yönleri de var.
Zekilik, sadece entelektüel yeteneklerle sınırlı değildir. Aynı zamanda yaratıcılık, pratik zeka, sosyal ve duygusal zeka gibi diğer alanları da içerebilir. Bir kişinin zekiliği, akademik başarı, problem çözme yetenekleri, hızlı öğrenme kabiliyeti, yaratıcılık ve pratik yaşamda başarılı olma gibi çeşitli faktörlere dayanabilir. Ancak zekilik sadece IQ testi sonuçlarına dayanmaz. Bir kişinin zekiliği, sadece bilişsel yeteneklerine değil, aynı zamanda sosyal ilişkileri yönetme, duygusal zeka, empati, esneklik ve öğrenme becerilerine de bağlı olabilir. Dolayısıyla, zekilik çok yönlü bir kavramdır ve farklı yetenekleri içeren geniş bir spektrumu ifade edebilir.
Ceviz yiyoruz bizde ne yapalım
İnşallah faydası olur kardeşim; ceviz, badem, fındık vs. gibi besinler beyni güçlendirir derler
Cevap
0Cevap
Çoklu zeka kuramı senin tanımı yıkar gibi
Benim dediğimle alakası yok mu yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?