Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
Hayır sevmem normal foto bile çekinmiyorum çünkü artık sıkıldım. zaten bir kaç beğeni alacak diye fotoğraf çekilmek de yorucu :D bir kere sırf foto çekilmek için bir yere gitmiştim
😊👍 bankta oturan yaşlı bir çift heykeli vardı.. erkek olanın kucağına oturup cekinmisligim var.. eski adama gönderdim.. orta yerde milletin içinde böyle foto mu çekinilir demişti.. düşün yani bizde ki kafa yapısını..
Bayılırımm yurtdışında staja gittiğimizde çok yapmıştık hatta bütün fotoğraflarım böyle yanında kafa dengi birisi olduğunda yapılıyor ama yani en azından benim için öyle 😄
İki kullanım da oluyormuş. TDK'de iki kavrama da yer verilmemiş. Halkın kullanımından türeyen bir kelime olduğu için ikisi de doğruy kabul ediliyormuş.
Kelime kökeni fotoğraf çekmek. Ben fotoğraf çektim diye kullanıyoruz. Aslında kendi trol fotoğrafımı çektim şeklinde kullanılmalı ama dil evrilebilen bir öğedir. O yüzden kullanıma tdk karışmamış bu kelime için
Roma dönemi eserleri bunlar. Her heykelin yanında yazan bilgi notlarını da okuyorum elbet. Neticede bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Bu fotoğraflar eğlence amaçlı çekilmiş. İnancın olsun ilber ortaylı kadar tarih bilgim olsa yine böyle renkli biri olmaya devam ederdim. Hayat kısa, ufak şeylerle mutlu olmalı insan.