Başkalarının konuşmalarını sürekli kesmek, onlar yeterli zaman ayırmamak ve niceleri. Empati kurup dikkatinizi verip iyi bir dinleyici olabilirsiniz.

Başkalarının konuşmalarını sürekli kesmek, onlar yeterli zaman ayırmamak ve niceleri. Empati kurup dikkatinizi verip iyi bir dinleyici olabilirsiniz.
Empati, karşı tarafın duygularını ve bakış açısını anlamaya ve ona saygı göstermeye dayanan önemli bir iletişim becerisidir. Empati eksikliği, başkalarının duygularını göz ardı etmek veya onları anlamamak anlamına gelir. İletişimde denge önemlidir. Sürekli konuşma veya başkalarını kesme, diğer insanların fikirlerini ifade etmelerini engeller ve iletişimi etkileyebilir.
Ben açıkçası çok dikkat ediyorum ayni karşımda kişiyi önce dinlerim kesinlikle yargılamam ayda bilmediğim konular hakkında yorum da yapmam. veya bir kişiye karşı empati duygumu da kullanırım her zaman. ama genelde insanların bazıları dikkat etmezler İletişimi engelleyen davranışlar, sessiz kalma, iletişimi kesme veya karşıdaki kişinin duygularını görmezden gelme gibi durumları içerebilir. Bu tür davranışlar, iletişimin ilerlemesini ve sorunların çözülmesini zorlaştırır. :)
Bazen bazıları utangaç olduğı için sessiz olabilir kardeşim 😊
Cevap
4Cevap
Ben gayet güzel iletişirim valla karşıdaki insansa ama baska kategoridense o ne kadar zedeliyorsa ben on kat zedelerim😂
Bazı İnsanlara güzelce konuşsan bile anlamadıklarından:))
Teşekkür ederim 😊🌹
Karşı tarafın göz teması kurmaması, başka birşeyle ilgilenmesi, dinlememesi benim de dikkatimi dağıtır ve o anlatacağım şeyden soğutur.
Özellikle mesela cep telefonu kullanıp cep telefonu kullanırken karşısındaki insanı dinlemeyen insan bana göre saygısızdir
Göz teması kesinlikle
Egoist olunması
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?