"Sence ben güzel miyim" diye soran sevgili özgüvensiz midir?

#mutlugünler
"Sence ben güzel miyim" diye soran sevgili özgüvensiz midir?

#mutlugünler
Özgüven, bireyin kendi yeteneklerine, görünümüne veya değerine olan inancıdır. Birisi "Ben güzel miyim?" gibi bir soru sorduğunda, özgüven eksikliği belirtisi olabilir. Bu tür bir soru, kişinin kendisini sorgulaması ve onay araması anlamına gelebilir. Ancak, özgüvensizlik bir kişinin herhangi bir konuda soru sormasından veya onay aramasından daha karmaşık bir durumdur. Özgüvensizlik, genellikle kişinin geçmiş deneyimleri, toplumsal baskılar, düşük özsaygı veya mükemmeliyetçilik gibi birçok faktörden kaynaklanabilir. Bu nedenle, bir kişinin sadece "Ben güzel miyim?" şeklinde bir soru sorması, doğrudan özgüven eksikliği olduğunu göstermez. Bununla birlikte, sürekli onay arama, kendini sürekli sorgulama ve kendi değerini kabul etme konusunda zorluklar yaşama gibi davranışlar özgüvensizlik belirtileri olabilir. Eğer partneriniz bu tür davranışları sık sık sergiliyorsa, özgüven konusunda destek ve anlayış göstermek önemlidir.
Dürüstçe düşünmek gerekirse bu soru tamamen kişiyi tanıyan birisi tarafından cevaplanmam için güzel olur. Çünkü gerçekten özgüven eksikliği yaşıyor da olabilir. İlgi için de yapıyor olabilir. Eğer özgüven eksikliğinin düşük olduğunu düşünüyorsan, ona kaba ve kırıcı bir şey demeden; olabildiğince kibar bir şekilde düşüncelerini söylemelisin. Eğer ilgi için demiyorsa senden dürüst cevap bekleyecektir. Yani sadece güzelsin dersen bunu onu kırmamak için yaptığını düşünecektir. O cümlenin yanına başka düşüncelerinizi ve/veya olumsuz bir davranışını söylerseniz bu onun size karşı olan güvenini de arttıracaktır.
Sevgili kendiliğinden "çok güzelsin" vb. iltifatlar etmiyorsa zorla ağzından "güzelsin" lafını söküp almanın hiçbir anlamı yok. Güzel olduğundan emin olan "sence ben güzel miyim?" vb. a"ptalca bi soruyla sevdiğini sıkboğaz etmez nett.
hiç böyle bir soru ile karşılaşmadım 😀 yakışıklı olan farkında oluyor zaten 😀
ama bak şeyi hatırlıyorum ben çok yakışıklı olup sen beni yanına yakıştırmıyorsun bence diyen olmuştu kavga ediyorduk karşılıklı 😂
Pes yani bunu yapan erkekte ne bilim 😃
sürekli olan bir şeydi bu bir de neymiş efendim dışarıda elini bırakmışım bir aralıkta 😂😂😂 o an söylemez kavga anında çıkarırdı
üstelik ben bu şeyi iki kişi yaşadım ya
diğeri de bi mekana gitmek istedi canım istemiyor gitmek dedim diye vay efendim sen benden utanıyorsun demek ki 😂😂😂
😃😃😃 şaka gibi şu erkolar ya😃😃
anlamak mümkün değil çocuk gibiler aynısı 😂
Cevap
18Cevap
Özgüvensiz demek doğru olmaz. Bazen insanlar sevdiklerinin ağzından güzel şeyler duymak isterler o kadar.
Mümkün, ama güzel olduğunu sevdiğinden duyma isteğinden de olabilir. İkisi bir ara da da olur. Kadınlar işte... İş ki o sormadan ona ne kadar güzel olduğunu söylemek, anlatmak, yoksa sorma aşamasına geldiyse yandın!! sdzdfg 😄😅
İlgi istiyordur. Kadınlar güzel olup olmadığının farkındadır
Uyanıksın 😃
Yakında kitabım bitiyor
Hadi hayırlısı bakalım 😃
Saol 😄
Sevdiği insan tarafından beğenilmek, güzel birşeyler duymak istiyordur. Özgüvensiz diyemeyiz, ilgi eksikliği var diyebiliriz. Azıcık pohpohlasak bişeyciği kalmaz.😆
Ilgisizdir biraz ilgi istiyodur modu düşmüştür sev öv istiyodr gerçek ozguvensizler sevgili yapamaz 😅
Bana soran olursa diyeceğim şey şu olurdu. Dötün kalkacaksa hiç güzel değilsin ama kalkmayacaksa mükemmelsin.
Hayır. İlgi istiyodur.
Bunu doran bi kadın olduğuna göre. kadınlar, cevabını bildikleri soruları sorarlar😀
Özgüvenliler de sorabiliyor bu soruyu. Direkt bağlantılı değil. Objektif yorum arıyordur ya da neden beğenildiğini merak ediyordur.
Hayır, sevdiğinin ağzından güzel olduğunu duymak daha değerli bence.
Sanırım öyle çünkü ben özgüvensizim sormadığım halde güzelsin demelerine rağmen hala inanmıyorum
Hayır bunu duymayı kadınlar sever o yüzden sık sık sorar
Hayır senden güzel olmak istediğini duymak istiyor da olabilir
Bence güvensizlik değil beğenilme arzusu yüksek biridir.
Gözü açılmasın diye "sadece benim yanımda güzelsin" denilir. 😃
Hayır, değildir.
İlgi görmek adına bu ve buna benzer sorular sorabilir.
Yani belki de neden beğenildiğini öğrenmek istiyordur çünkü her insan sevgilisi olduğu kişiyi güzel veya yakışıklı olmaz çünkü dış görünüşünü değil başka bir şeyi sevmiştir
Eskiden olsam sorardım ama şimdi sormam. Kimseye sormam artık. Ozguvensizlik bence de
İlgiye ihtiyacı olabilir
Güzelsin
Teşekkürler 🥹 gördün mü 🥹
Rica ederim, profilini gördüm, gözler yeter👍🏻
🥹🥹😌😌😌❣️
Ben yakışıklı mıyım 🙄
Önce ben sordum 😬
Sen hep bu kediyi koyuyon ama biraz değişime git 😬
Değişimlere denk gelmediysen demem ki 😬
Kendinin farkında değildir..
Sevdiği insandan duymak iyi geliyordur belki
Depresyonda olabilir, ilgi sevgi görmek isteyebilir, test etmek için sormuş olabilir
Aynaların dili olsada konuşsa !
Hayır sadece karşısındaki odun ilgisizdir
Evet ve ilgi istiyordur.
Biraz evet birazda ilgi
Sürekli iltifat almak istiyorda olabilir.
tek özelliğin güzel olmak mı hayata dair?
Hayır elinden her iş gelen bir erkeğe ihtiyaç duymayan biriyim
ev kızı?
🤦♀️🤦♀️
astronot musun?
Olabilir
Yokkk
Yani biraz sanki
ilgi istiyor
Evet.
Değildir
belki ozguvensizdie belki ilgi istiyordur
canım