Güncellemeler
+1 yıl
biliyorsunuz madde ve zıttı olan antimadde bir araya gelemez. gelirse ikiside yokolur
Güncellemeler
+1 yıl
sanırım bu soru KS ye ağır geldi
bir şeyin zıttı aynı yerde aynı zamanda bulunamaz derler. peki iyi olan birinin içinde kötülük olur mu ya da tam tersi kötü olan birinin içinde iyilik bulunur mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Evet olabilir tabi ki de yani bir kişi mesela ruh hastası ise hem iyi hem de kötü olabilir
"Bir şeyin zıttı aynı yerde aynı zamanda bulunamaz." Bu görüşe katılmıyorum, bence her şey zıttıyla var olur.☯️
Dolayısıyla insanların içinde hem iyilik hem de kötülük vardır.
gece ile gündüz aynı anda aynı yerde olamaz ateş ve su aymı anda aynı yerde olamaz
Mesela gün, gece ve gündüzden oluşur
çözemiyorum yazdığını
Belki bu yazı size yardımcı olabilir 🙂,
Yin yang anlamı açısından bakıldığı zaman, birlikte bütünlüğü tamamlayan iki yarı anlamını taşır. İki yarımdan bir tanesi olan yin karanlık ya da gölge, yang ise aydınlık ya da güneş anlamına gelir. Aynı zamanda iyi ve kötü, negatif ve pozitif olarak da değerlendirilir. Hayatınızda her gün yin yang ile karşılaşıyorsunuz aslında. Örneğin gece ve gündüz, kadın ve erkek gibi. Yin ile yang da değişimin başlangıç noktasıdır. Bir şey bütün olduğu zaman, tanımı gereği değişmez ve eksiksizdir. Yani bu ikiye bölündüğü zaman bütünlüğün dengesi bozulur ve her iki bütün de birbirinin peşinden koşarak yeni bir denge arar. Birbiriyle tamamen zıt olan iki şey yine birbiri olmadan anlamını kaybeder.
Yin Yang Felsefesi ve Dengesi:
Yin yang felsefesi derine inilmediği zaman anlaşılması çok kolay olsa da aslında çok köklü bir anlama sahiptir. Bu Çin teorisine göre, evrende iki kuvvet vardır. Yin pasif, negatif bir güçken yang ise aktif, pozitif bir güçtür. Bu teoriye göre, bu kuvvetler mevsimlerde, yiyeceklerde ve doğadaki ve dünyadaki diğer her şeyde mevcuttur. Bu kavramlar ayrıca geleneksel Çin tıbbında tanı ve tedavi için de yardımcıdır. Örneğin gökyüzüne bakıldığı zaman ay ve güneş, mevsimlere bakıldığı zaman da yaz ve kış dengesi yin yang felsefesini oluşturur.
Bu felsefeye göre, iki zıt şey birlikte olmadığı zaman hayat devam edemez. Örneğin kadın ve erkek olmazsa insan ırkı üreyemez ve sonu gelir. Veyahut hayatın devam edebilmesi için gereken bitkiler, toprağın içine gömülür ve sonra yukarı doğru filizlenerek ağaç olur, meyve olur. Dünyada kadın ve erkek sayısı ortalama olarak eşittir ve bu düzen doğal olmayan sebepler dışında hiç değişmez. İşte bu, “Yin yang dengesi nedir?” sorusunun cevabıdır ve bu dengeyi baktığınız her yerde görebilirsiniz.
iki zıt şey birlikte olmadığı zaman hayat devam edemez. iki zit sey ayni anda ayni zamanda yanyana gelemez bu ikisinide yok eder. hatta evreni yok eder. gece ile günduz ayni anda olamaz ates ve su ayni snda olamaz. ben ve benim zittim anti kurabiyecavari bir araya gelemez gelse evren patlar
Siz de ilk cümlenizde benim söylemek istediğim şeyi söylemişsiniz ✨
Zaten aynı fikirdeyiz sanırım 🙃
yoksa bir ask mi doğuyor 😀
Hayır, bu konuda aynı fikirde değiliz 😄
🙂 hazir konusmusken gel su işide bağlayalim
Spinoza'nın iyi kötü etiği. Okuduğumda pek bir şey anlamamıştım, belki senin sorunu cevaplar.