Dini açıdan değiştim eski günahlarımdan nasıl kurtulabilirim?

ben bu soruyu din ile ilgili alakası ya da bilgisi olanlara soruyorum lütfen herhangi bişeyle dalga geçmeyin. Ben eskiden dini açıdan çok zayıf bir insandım, her zaman inancım vardı ama sözde inanıyordum sadece. İşte ben bu dini açıdan zayıf olduğum zamanlar sevgilimle öyle çok ileri şeyler yapmamış olsamda sarılıyorduk öpüşüyorduk, cinsel konuları çekinmeden konuşuyorduk yani bunlar günahmış harammış gibi bir takıntım yoktu. Şu an hayatımın büyük bir kısmını dinime ayırdım ve Allah izin verirse kapanmayı bile düşünüyorum ama nedense geçmişte yaptığım bu tür şeyleri bi türlü aşamıyorum. Hala tam olarak alışkanlıkları bırakmış değilim erkek arkadaşımla görüştüğümüzde (uzak mesafe olduğumuz için az görüşüyoruz) özlemden dolayı yine o an dayanamayıp sarılıp öpüyorum ama eve gelince sonra pişman oluyorum. İki keredir buluşmadan önce bunlar olmayacak diye kendime söz verdim ama ikisinde de kendime engel olamadım. Bazılarınız sarılmakta öpüşmekte ne var diyecek ama kendinizi dine bağlayınca o öyle olmuyor. O kadar takıntı yaptım ki geçen gün haram sevdaların sonu mutlu bitmez diye bir yazı okudum ve biz harama bulaştık biz kesin ayrılıcaz Allah bizi ayıracak diye korkmaya başladım. Ben vicdan azabımdan ve günahlarımdan nasıl kurtulabilirim veya sürekli kendime ve Allah a söz verip her seferinde sözümde duramayınca Allah beni birdaha affeder mi?
Dini açıdan değiştim eski günahlarımdan nasıl kurtulabilirim?