Selam ✨ Geçmişe gitmiş olsaydınız kendi küçüklüğünüzü evlat edinir miydiniz, kendinize daha iyi bakacağınızı düşünüyor musunuz

Selam ✨ Geçmişe gitmiş olsaydınız kendi küçüklüğünüzü evlat edinir miydiniz, kendinize daha iyi bakacağınızı düşünüyor musunuz

İhmalkar, beni görmeyen, nasılsın sorusunu dahi benden esirgeyen, beni kandıran, manipüle edilmeme sessiz kalan, beni ikinci plana atan, halimi merak etmeyen ebeveynlerle büyüdüm. Sancılı bir çocukluk geçirdim. Kendimi ifade edemedim, çok korktum, dünyaya gözlerini yeni açan bir bebekten farkım yoktu. Aslında zor bir çocuk da sayılmazdım, sadece sevgiye açtım, dokunulmadan büyümüş, her zaman suçlanmış bir çocuktum, baskı altında takdir görmeden büyüdüm. Aileme derdimi anlatmak aklımdan bile geçmezdi, kenarlarda ağlardım, anlatsam ne olacak, sanki sarılıp sen çok değerlisin diyecekler, sanki geçecek diyecekler, sanki üzülme diyecekler, sanki beni görmek için çırpınacaklar, beni anlamayacaklarını bildiğim için, kendimi onlara anlatmak aklımın ucundan bile geçmedi. Beni anlamış olsalardı, belki o düğümlerin herbiri o zamanlarda çözülecekti. Öyle bir şansım olsaydı, evet kendimi evlat edinirdim, bence çok da iyi gelirdim o küçük kıza, tüm yaralarını sarardım onun, sevgimle iyileştirirdim onu, onun o çocuk kalbini öperdim, sevmelere doyamazdım onu, saçlarını okşayarak masallar okurdum o temiz kalpli kıza, sımsıkı sarılırdım ona. Üzüldüğünü, yüzünün düştüğünü gördüğüm vakit; üzülme derdim ona şefkatle,"kimse yoksa da ben varım, biz bize yeteriz"derdim. Suçlu hissetmeyi değil de, kendini korumayı, kendini sevmeyi öğretirdim o küçük kıza. Uzun uzun şefkatle bakardım onun yüzüne, asla müsade etmezdim kendisine yazık etmesine, ona kendisini sevmeyi öğretirdim, başkalarının kendisiyle alakalı iğrenç düşüncelerinin onu bağlamaması gerektiğini, kalbi kazuret olanları ciddiye almaması gerektiğini öğretirdim o meleğe. Karanlıklardan çıkartırdım onu aydınlığa. Beni büyütmek kolay olurdu, zira çocukluğumun bir kısmında aşırı yaramaz olsam da, kolay bir çocuktum. İhtiyacım olan; görülmek, anlaşılmak, sevilmek ve iletişimde bulunulmasıydı benimle, sadece duygusal olarak eksik kalmamaktı, sevilerek büyümekti, korkuyla değil de sevgiyle. Geçmişe gitseydim şüphesiz ki, o küçük kıza, o yaralı çocuğa, özgüveni yeşermemişken solan o masuma annelik yapardım, tutardım o kızın ellerinden, kimselere de vermezdim onu, yanaklarından öperek, ağlayarak sımsıkı sarılırdım ona, güvensiz kalbine güven ekerdim, o yaralıya iyi gelirdim.
Ve bu şarkıyı da o küçük kıza ve onun gibi olan tüm çocuklara armağan ediyorum.
https://www.youtube.com/embed/ZGFmWem5rjYŞarkı için teşekkürler 🌸
Ricalar 🌸
Tabikide edinirdim🖤canım kendim 😬😂
😂🤗🍂
Rica ederim abla, seni seçmezsem gece gözüme uyku girmiyor o derece :D 😊🍂
🍂🤗 rica ederim abla
Bu ne kadar ilginç bir soru Barış :)
Teşekkür ederim abla. The adam projet filmi vardı oradan aklıma geldi ama konusu farklı 😊
Cidden zeka istiyor. Benim aklıma gelmezdi mesela
🤗🌺
Bunu galiba 1 sene önce sorsaydınız kabul etmezdim ama şu an kabul ederim.
Çünkü eskiden hep canım bir çocuk olduğumu düşünürdüm.
Çok rezil davranışlarım vardı.
Ama sonra anladım ki bu tamamen aile içi travmaların ve bana doğru yol gösterici kimselerin olmayışından kaynaklanmış.
2 tane abim var ama hiç arkamda durmadılar.
Hep kendim dayak yedim yediğimle oturdum asla onlara şikayet etmedim.
Okulda bi şey olduğunda hep kendim çözmeye çalıştım.
Annem yine ilgiliydi tabi ilgi denirse ama babam şuanda yaşımı bile doğru bilmez belki geçen seneye kadar kaçıncı sınıfa gittiğimi bilmiyordu.
Küçüklüğüme sahip çıkar onu korur kollar doğru yolu gösterir onu eğitirdim.
Her çocuk iyi kalpli ve temizdir.
Onu kirleten ya da temiz tutan şey ebeveynlerdir.
Dönemimiz bilinçsiz ebeveynler kaynıyor.
Cevap
6Cevap
En çokta kendimi evlat edinirdim.. üvey anne elinden çok çektim cok dayak yedim çok aşağilandım. En çok ta kendimi evlat edinirim sarar sarmalardim.
Evet bazıları aile olmayı hak etmiyor haklısınız
Ah Barış.. evet çok isterdim.. o küçük kızın çocuk kalbinden tutardım..
Bende öyle abla.. mutlu olurduk o zaman
Öyle..
Kesinlikle alırdım benim gibi Evkaf bulunmaz. Hiç mütevazı olamicam bu konuda 😃
Haklısın abla :D
Kendini içmeyen de ne bilem 😂
🙈
Kendimizi çok seviyoruz 🙈😂
Biz onemliyiz çünkü ☺️
Yani evet olabilir ama ailem bana gayet iyi baktı ve bakıyor.. daha iyi bakma konusunda bişey diyemem :)
Benim gibi bir kızım olsa mis gibi yaşardık.
Kanka geçmişe gitsem gelecekte olmamam. icin ne gerekiyorsa yapardim
Hayır, geçmişe gitseydim kendimi evlat edinmezdim
Yaramaz bir çocuk değildim ve büyük insanlarlada iyi anlaşırdım. Bu yüzden ben isterdim. 😀
La yok delimisin sen?
Allah sabır vermiş rahmetlilere :D
Ya abii😂😂
@BubiiBubii ciddiyim ben çok haşarıymışım, yaş 4-5 sabah bir kaçarmışım evden akşama kadar kayıp eve dönüşte babaannem alırmış beni bacaklarının arasına kimse hırpalamasın diye ağzım yüzüm kap kara kir pas kara dut lekesi ne ararsan var
😄😄😄Aman olsun bee çocukluğunu doya doya yaşamışsın işte abi
Annengil için biraz zor olmuştir illa ki🤪
@BubiiBubii of hemde ne zor üç tane büyttüm der di rahmetlim sen en zorudun
bir sefer bir kaçtım geldi beni çınarcıkta bulmuştu ah ve vay be
Çocukluğumla şimdiki ben arasında dağlar kadar fark var ve kesinlikle evlatlık alırdım.
Edinirdim çünkü ben değer bilen biriyim
Benden evlat olmaz 😂
İsterdim ama sevgisiz olmazdi..
Kesinlikle evet
Edinirdim tabii ki 😊
Asla 🤣
Niye ya :D
Edinirdim belki bukadar ustumde baskı olmazdı
Bu arada daha önce hesap açmış mıydınız burada
Yok neden
aynı isimli birisi vardı merak ettim.
Evet alırdım