"insan sosyal bir varlıktır" demenin bir anlamı yok, her türlü sosyaliz azda olsa,
buna değinmek istedim.
İnsan sosyal bir varlıktır, asosyal yaşayamaz diyenlere bir sorum var?
Asosyal olmak, sosyalliği minimumda tutmaktır.
Sosyalliği tamamen kaldırmak değildirki,
sizin asosyal dediğiniz zaten minimumda olsa sosyaldir.
Sosyalliği komple silmek imkansıza yakın birşeydir zaten.
Hiçbiryerin ortasına falan yerleşmek lazımdır.
Niye böyle diyonuz, madem durum böyleyse?
ilk olarak a sosyal antisosyal anlamlına gelir yani sosyalliğe karşıdır yani sosyal olan şeyler onu rahatsız eder bundan da bir insan sosyal şeylerden rahatsızlık duyuyorsa anormaldir sonucu çıkar
anti sosyal değilde, sosyalliği sallamıyorsa, yani düşmanı değil fakat umrundada değil, o ne oluyor
kendini kandırmış oluyor
Dediğin şeyi chatgptye arattım, sonuçları bunlar:
Hayır, asosyal insan ile antisosyal insan arasında fark vardır.
Asosyal insan, genellikle sosyal etkileşimlerden kaçınan, toplum içinde fazla aktif olmayan veya sosyal etkinliklere katılmaktan hoşlanmayan bir kişidir. Asosyal bir kişi, sosyal ilişkileri sınırlı tutabilir veya daha fazla yalnızlık tercih edebilir. Ancak, asosyal olmak, kişinin başkalarına zarar verme veya toplum normlarını ihlal etme eğilimi anlamına gelmez.
Öte yandan, antisosyal kişilik bozukluğu (antisosyal insan), kişinin toplumun kurallarını sürekli olarak ihlal etme, başkalarına zarar verme veya haklarını ihlal etme eğiliminde olduğu bir psikiyatrik bozukluktur. Antisosyal kişilik bozukluğu olan bireyler, empati ve vicdan eksikliği gösterebilirler, başkalarını manipüle edebilirler ve yasa dışı veya zarar verici davranışlar sergileyebilirler.
Yani, asosyal ve antisosyal terimleri farklı anlamlara sahiptir. Asosyal kişi toplumla bağlantı kurmaktan kaçınıp sosyal etkileşimlere sınırlı ilgi duyarken, antisosyal kişi ise toplumsal kurallara uymama ve başkalarına zarar verme eğilimi gösterir.
sende insansın sonuçta, yanılabilirsin tabi
Cevap
2Cevap
Ben kendimi bildim bileli asosyalim hiç sosyalleşemiyorum gençliğimi de hep asosyal yaşadım
asosyallik demek, minimumda olsa sosyal olmak demek :_
"Asosyal" terimi, genellikle sosyal etkileşimlerden kaçınan veya ilgisiz olan kişileri tanımlamak için kullanılır. Ancak, asosyal davranışın nedenleri ve niteliği kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Kimi insanlar doğası gereği daha az sosyal olabilirken, diğerleri geçici bir dönemde sosyal etkileşimlerden uzak durmayı tercih edebilir. Bu yüzden, sosyallikten kaçınanlar ve umursamayanlar olarak iki farklı grup olarak düşünmek mümkündür.
Sosyallikten kaçınanlar genellikle sosyal etkileşimleri minimumda tutarlar. Bu kişiler sosyal ortamlarda kendilerini rahat hissetmezler, diğer insanlarla etkileşime girmekten kaçınırlar ve sosyal etkinliklere katılmaktan hoşlanmazlar. Sosyal kaygı, içe kapanıklık veya başka nedenlerden dolayı sosyal etkileşimlerden kaçınan kişiler asosyal olarak nitelendirilebilir.
Diğer yandan, umursamayanlar asosyal davranışları bilinçli bir şekilde tercih eden kişilerdir. Bu kişiler, sosyal etkileşimlere veya toplumun sosyal normlarına uyum sağlamak konusunda ilgisizdirler. Sosyal etkinliklere katılmak veya sosyal ilişkileri sürdürmek gibi sosyal beklentileri önemsemezler. Umursamayanlar genellikle sosyal normlardan bağımsız davranmayı tercih ederler ve kişisel tercihlerini sosyal etkileşimlerden öncelikli tutarlar.
Sonuç olarak, asosyal davranışın altında farklı nedenler ve tercihler yatabilir. Sosyallikten kaçınanlar genellikle içe dönük veya sosyal kaygıya sahipken, umursamayanlar ise sosyal etkileşimlere karşı ilgisizliklerini tercih ederler. Her iki durumda da, asosyal davranış, sosyal normlardan veya beklentilerden sapmaktadır.
Korkak asosyal olma, s*klemeyen asosyal ol
Ben bu düşünceye katılmıyorum zaten
sosyalliği komple kaldırmak imkansız zaten, şu an bile konuşuyorsak bu sosyallik, minimumda olsa
Geçmişte sosyal olup sonradan içine kapanmış da olabilir. Kişi nasıl mutluysa öyle olmalı
içine kapansada bu sosyallik komple 0 olmuyor, illaki birileriyle iletişim kurmak zorunda kalıyorsun, iş yeri aile için yolda yürüken, bir şey alırken vb...
demek istediğim bu, asosyal az sosyal olandır :D
insan sosyal bir varlıktır diyenler, zaten azda olsa sosyaliz demek istedim
Anlamadım
şu an senle konuşuyorsa bu minimumda olsa sosyallik,
insan sosyal bir varlıktır diyorlar,
bende azda olsa sosyalim işte.
asosyallere bunu söylemeleri çok mantıksız, ona değindim
Hımm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?