Dertler , korkular , piskolojik sıkıntılar neden gelir?
ALLAH SEVDİĞİ KULAN NEDEN HASTALIK VE DERT VERİR?
Dertler , korkular , piskolojik sıkıntılar neden gelir?
ALLAH SEVDİĞİ KULAN NEDEN HASTALIK VE DERT VERİR?
İnanç ile alakalı bir şey. Bunun cevabını idrak edebilmen için önce inancının olması gerekiyor. Ölümden sonraki hayata inanman gerekiyor. Zaten ölümden sonraki hayata inanmıyorsan hiçbir şeyin bir anlamı yok. İnsan kıyas yaparak mutlu olan bir canlıdır. Önceki konumunu şu anki konumu ile kıyaslar, eğer önceki konumundan daha iyi bir yerdeyse mutlu olur, yok daha aşağı bir yerde ise mutsuz olur. O yüzden dünyada ne kadar sıkıntı çekersen cennette o kadar mutlu olursun. Tam tersi dünyada ne kadar mutluysan cehennem sana o kadar acı verecektir. Dünyada fazla sıkıntı çekmeyen biri cennetin güzelliğini göremez. Çünkü dünyadaki konumunu cennetteki veya cehennemdeki konumunla ile kıyaslayacaksın. Arada ne kadar uçurum varsa o kadar mutlu veya mutsuz olacaksın. Bu yüzden cennette herkes dünyada çektiği sıkıntı oranında mutlu olacak. Mesela Allah ben onlara azaplarını arttırmak için veriyorum diyor. Onlara verdiklerim şeylerin onlar için hayırlı olduğunu sanmasınlar diyor
Yazın için yorumun için teşekkürler ben asıl bilmeyenler için bir video vardı onu atmak istemiştim sende video bakarsan anlarsın 👍
Çünkü insanlar Allah'tan sabır ister. Kul Ya sabır dediğinde, Allah'ım bana sabır ver der ve rabbimiz de ona türlü sıkıntılsr, imtihanlar gönderir ki sabredecek olaylarla karşılaşsın ve sabrı öğrensin.
Hayal kuran, ümit eden bir gence de hayaline engel olacak şeyler gösterir ki hayali için harekete geçsin ve çabalamaya başlasın. Sabretmeyi, her şeye rağmen şükretmeyi ve Allah'ı öğrensin ~ 𝓜
Çok güzel bir noktada baktın
Bu video izlermisiniz bir de bu yönden bak
Imtihan dünyasindayiz.. Allah hepimizin yardimcisi olsun insallah
Allah hiç bir zaman kulunun kaldıramayacağı bir yükü yüklemez. “Allah hiç kimseye gücünün üstünde bir yükümlülük vermez.” (Bakara: 2/286)
https://m.youtube.com/shorts/HFlVaOE0Ch4
Bu video izlermisiniz
Izledim 👍 daha iyi anlamış olduk bu dunyadaki saglik sorunlarimiz neden var oldunu
Her hastalık ve musibet görevini yapıp gidecek
Dedem rahmetli hep şey derdi..
Kuluna gazap etmez mevlası, kulunun çektiği kendi hatası.
İşlediğimiz günahlardan dolayı sıkıntı çektiğimizi düşünüyorum.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Çok doğru ve mükemmel bir söz cümleye hayran kaldım 👏👏👏👏👏👏👏👏
Amin Allah razı olsun 🌸
Aynen öyle bende çok severim bu sözü.
Amin 🤲Cümlemizden Allah razı olsun bilmukabele
Cevap
1Cevap
Sen daha iyi bilirsin
Estağfurullah ben bir şey bilmem ama şu video izlermisiniz
İmtihan ama bazı insanlar bunu anlamıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?