Selam ✨ Günlük hayatta önemli şeyleri unutmamak için neler yapıyorsunuz? ya da unuttuğunuz bir şey için kendinizi suçlar mısınız

Selam ✨ Günlük hayatta önemli şeyleri unutmamak için neler yapıyorsunuz? ya da unuttuğunuz bir şey için kendinizi suçlar mısınız

Ben pek unutkanlık sorunu yaşamıyorum ama bir şeyleri unuttuğumda da kendimi suçlamıyorum çünkü elimde olan bir şey değil. Unutkanlık sorunu yaşayan biri,
Beslenmesine dikkat etmeli, gerekli vitaminleri yeterli düzeyde almalıdır. Hafızanın güçlenmesine yardımcı olan bazı besinler: bitter çikolata, balık, kırmızı et, ceviz, yaban mersini, tahıl, çay..
Günlük uyku düzenini sabit hale getirmelidir.
Trans yağ tüketimini azaltmalıdır.
Kitap okumak, bulmaca çözmek, satranç oynamak da bu konuda fayda sağlayacaktır. 🙂
Her hangi bir şeyi "unutmamam lazım" diyorsam kesinlikle unutuyorum🤦♀️neyi unutmak istesem bilinçaltıma kadar yerleşiyor 😬o yüzden sanırım çok şey yapmamak lazım 😂
Bende de aynı abla o değil aklıma bir şey geliyor tamam bunu unutmayacağım diyorum 2-3 dakika sürüyor :D :D
😬 :D 🍂
İnsanin anlamı dâhi unutmak demek iken barışçım.. hiç bir yolu Yok iyi ki unutmak var. ama ben insan değilim galiba 😃
Bence benim kadar unutkan değilsindir abla :D sitede soru sormak için soru buldum 1 dk sonra soruyu unuttum :D
Yok ablacım tam tersi ben unutamıyorum yaniii... unutmak isterdim.. insan kelimesinin anlamı arapça kökendir anlamı da unutmaktir onun için ben unutamıyorum insan değilim demek istedim..😃 unutmak bazen büyük nimet bazen tabii.. soruları unutma tabiki seviyoruz sorularıni 😃
Anladım abla teşekkür ederim bunu biliyordum ama unutmuştum :D :D umarım kötü hangi anın varsa unutur yerini sadece güzel anılar alır 🤗🙏🌷
☺️🤗💐
teşekkür ablacım 🤗
Rica ederim abla 🤗🤗
Hicbirsey yapmıyorum bu yüzden unutuyorum kanka🤣🤣😂
Yaa 💔 bende aynı knk 😂
Bugün bir arkadaş bana yaşlanıyor musun dedi düşün unutkanlık işte😂😂😂
Sen yaşlanıyorsan biz ölelim knk :D :D :D
Niye öyle diyorsun 😂😂❤️🎈
Benim ruhum da çok yorgun knk 😂😂🌺🎈
Ohooo biz sana tutunuyoruz tüm site sen ne diyorsun 😂😂❤️🤦
😂😂 <3 🙏
🙏🎈
🌺☺️
Cevap
10Cevap
Alarm kuruyorum veya takvime notlu alarm şeklinde kaydediyorum
Unuturum çünkü ve unuttuğum şeyler için kendime kızarım
Düzenli ve planlı yaşamayı tercih ediyorum. Günlük planıma göre hareket edince genelde unutkanlığım olmuyo. Arada insan olduğumuz içinde unuttuğumuz oluyo tabi.
İnsan arapçada nesiye fiilinden türemiştir ve unutmak demektir.. huyumuz kurusun der güler geçerim herşeyide hatırlayamam yanii😅😅😅
Kafafımız rahat ne güzel :D :D :D
Napalım deli olamam bu yaştan sonra😂😂
Telefonuma not ediyorum valla çok unutkanım 😅 yaşlılık işte
Yoo gençsin abla :D
Alarm kurarım, anneme veya kardeşime bana hatırlatmasını söylerim, elime yazarım, telefona not olarak yazarım ya da sürekli tekrar yaparak aklımda tutmaya çalışırım.
Telefonumda yapılacaklar listesi var ana ekranda telefonu açınca direk gördüğüm için o notları oraya yaziyorum unutmuyorum öyle
Bazen unutmak çok sinir bozucu. Manyakları vardır ki duvara kazırlar. Bana kalsaydı telefonuma yazardım.
Bir şeyleri unutmuyorum ama hatırlamak da istemiyorum zira hatırladığım birçok şey benim psikolojimi bozuyor
Telefonumda olan günlük uygulamasını kullanıyorum
Hiçbir şey yapmıyorum unutan bir insan değilim sadece unutmuş gibi yaparım ve bunu yerler.
En küçük ayrıntıları bile hatırlarım, özel bir çabam yok
Hafızam iyidir, kolay kolay unutkanlık yaşamıyorum
Allah öyle güzel hafıza vermiş ki unutamıyorsun hatırlıyorsun
Unutmaya çalışıyorum.
Tekrar
Sürekli düşünüyorum
Valla şifreleri unutup duruyorum notlara yazıyorum
Pek bir şey yapmıyorum
Bir şey yapmıyorum, hafızam iyidir.
Telefonun alarmını kuruyorum.
Sürekli o şeyi düşünürüm
Not alıyorum unuttuğum zaman biraz tuhaf oluyorum