Erkek arkadaşım sigaranın filtresini çıkarıp içiyor ne yapmalıyım?

yaklaşık 1 senedir sevgiliyiz size çocuğu tanıtıyım:

20 yaşında

aşırı fazla sigara içiyor (1.5 pakete yakın günde)

9 saat çalışıyor

sessiz sakin birisi ama konuştuğunda muhabbeti çok sarar

aşırı zeki birisi

küçüklükten kalan ciddi travmaları olduğunu söylemişti biraz kurcalamaya çalıştığımda önemi kalmadı diyip geçiştiriyor

günde 3 4 saat civarı uyuyor gözlerinin altı genelde mosmor fakat normal hayatında bakımlı birisi

kısacası böyle birisi fakat bazı davranışlarına anlam yükleyemiyorum ve bu tarz derin konularda onunla konuşmaya çalıştığımda aşırı mantıklı konuşup beni susturmayı başarıyor

genelde sigaranın filtresini çıkarıp içiyor aynı şekilde bir kere denedim fakat tadında bir değişiklik yok ilk kez nedenini sorduğumda sabırlı olmak bana göre değil sanırım diyip gülüyor sonrasında sorduğumda alışkanlık diyip geçiştiriyor tanıdığı arkadaşım falan olsa sormak isterdim ama çocuğun bir arkadaşı da yok. bu haliyle bırakmak istemiyorum zararlı bir şey olduğunu duydum ve farkettiğim bir şey daha var geceleri veya müzik dinlerken bu olayı çok abartarak yapıyor

ilişkimize gelirsek:

bu zamana kadar haksız olduğum konuların hepsini alttan aldı

özel günleri asla unutmaz

ne zaman ararsam açar

özellikle modum düşük olduğu zaman çoğu psikologtan daha iyi akıl veriyor ve modumu toparlamama yardımcı oluyor

beni gerçekten mutlu etmesini biliyor ve dünyadaki tek kızmışım gibi davranıyor

bunları söylememin sebebi böyle alışkanlığı olan birisinin ilişkiye kötü yansıtabiliceğini düşünürsünüz diye söylemiştim lütfen yardımcı olun psikoloğa mı gitsek?

Erkek arkadaşım sigaranın filtresini çıkarıp içiyor ne yapmalıyım?