+1 yılGenelde cimri insan şak diye anlaşılır yorumlarda sayılmış işte , bunu zaten zart diye anlıyoruz
Benim değinmek istediğim, Asıl değerlendirilmesi ve irdelenmesi gereken varki
Oda cimri manipülasyonudur
Genelde bunu kadınlar yapar çok nadir erkekler , erkeğe cimri atifinda bulunurlar , erkekte bunu kötü algıladığı için cimri değilim ben diye kanıtlamak için çaba ve harcama içinde olur i bu şekilde erkeği söğüşlerler mesela geçen örneği vardı adam kendine harcama yapıyor ama daha yeni sevgili olmuş kıza niye çok şey almiyormus diye abla burada akıl arıyordu
Bunun aynısı ilgi olayında da vardır , aslında ilgili erkeği ilgisizsin diye manipüle ederler
Bu mesajı erkek kardeşlerim bu kalıbı farketsin bu diye yazıyorum 😁😁😁
Kendinizi bilmeniz ve ona göre hareket etmeniz bu tip manipülasyonlaei görmeniz dileğiyle hepinize başarılar diliyorum 😉😉😉
12 Yorumla- +1 yıl
Herkes yazmış aynı şeyleri yazmak yerine farklı bir şey yazdım , bunun adı paragözlük değil ki manipülasyon :)))
Neresi komik , çekiştirme yok uyarma var , 🤝😏
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 205,2b cevap paylaştı.
u +1 yılCimri insanlar, genellikle parayı paylaşmaktan veya harcamaktan kaçınır. İster arkadaşlarıyla olsun, ister aile üyeleriyle veya diğer insanlarla, para konusunda cimri bir yaklaşım sergilerler. Cimri insanlar, her harcamayı dikkatlice hesaplarlar. İndirimleri takip eder, en küçük masrafları bile sorgular ve mümkün olduğunca tasarruf etmeye çalışırlar. Masraflarını minimize etmek ve para biriktirmek için sürekli olarak hesap yaparlar. Cimri insanlar, genellikle başkalarıyla paylaşmakta veya başkalarına yardım etmekte isteksiz olabilirler. Para veya diğer kaynakları konusunda cimri bir tutum sergileyerek, cömertlik eksikliği gösterirler. Cimri insanlar, genellikle kendi çıkarlarına odaklanır ve başkalarının ihtiyaçlarına veya isteklerine duyarsız kalabilirler. Öncelikle kendi rahatlıklarını ve kazançlarını düşünürler.
35 Yorumla- +1 yıl
Evet en başta bencillik yatıyor işin özünde. İndirimleri takip etmek vs bi insanın bu ekonomide yapması gereken bir şey olabilir, maddi durumuna göre. Mesele o değil de başka insanlara karşı her şeyi esirgemeleri çok itici. Tutumluluk falan değil bunun adı. Ayrıca gerçekten çıkarcı da olur öylelerin çoğu.
- +1 yıl
Yani evet aslında her şeye karşı cimri olması itici. indirim konusu da aklıma gelmişken yazayım dedim, haklısın abla
- +1 yıl
😂👍🏻🤗
- +1 yıl
😅🤗 iyi geceler abla
- +1 yıl
İyi geceler 😊
- Para & Ekonomi konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yıl- Hiçbir şey almazlar
- Hediye nedir bilmezler
- Hesabı sürekli kitlemeye çalışırlar
- Kuruş hesabı yaparlar
- Muhasebecilerden daha iyi vergi kaçırırlar
- Cömert insanlara bayılırlar
- Eli açık insanlara aşık olurlar
- Masrafsız 0 km insan severler
- Mal varlıkları genelde çoktur
- Varyemezlikte yaparlar
- Merkez bankası başkanı olabilecek kapasiteye sahip olurlar ve maaşları kuruşuna kadar hesaplarlar
88 Yorumla- +1 yıl
O kadar iyi özetledin ki 🤩🤣
- +1 yıl
🤣nokta atışı
- +1 yıl
İkimizin de hayatında öyle tipler olunca tecrübe edindik 🤣
- +1 yıl
Tecrübe konuşur klavye yazar bebem 🤣
- +1 yıl
😂🤗
- +1 yıl
😘
- +1 yıl
😘🥰..
- +1 yıl
❤️❤️❤️😍🤩
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
+1 yılBen ortaokuldayken arkadaslarimi eve cagirmistim gecmis dogum gunumu kutlamistik kocaman dilim pasta vermistim hepsine babam 2 tane almisti digeri de ailecek yemek icin. Arkadasimin dogum gunu icin evine gittim arkadasin pastasini siniftan baska bir kız kesmisti dogum gunu olan arkadasim tembihlemis az kesmesini kiz herkese minnacik dilimler kesti hani disinin kovuguna yetmez. Sonra pastayi dagitan kiz kendine kocaman dilim kesti yedi. Ona da ayri sinir olmuştum. Ayrica Dolaplarinda baska bir pasta daha vardi. O gun anladim yani bu benim gozumde cimrilik belirtisi.😂
32 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle.😂
Yemeğe gideriz ya da bi kafede otururuz yiyip içip kafeden çıktıktan sonra sürekli konuyu paraya getirmesi ve boşu boşuna şuna buna para verdik demesi.
Şahsen paradan konuşulması beni rahatsız eder, eğer çevremde böyle biri varsa ondan uzaklaşirim. Hayata bi kere geliyoruz ve para bi araç onu kullanmicaksak niye kazanıyoruz ya da neden cüzdanımızda tutuyoruz oldu olarak bi müzeye bağışlayalımda ordan çıkarılana kadar orada kalsın.21 Yorumla
+1 yılCimriligi sadece cebindekini harcamama olarak görmüyorum. Aksine çevresindeki insanlardan sevgisini esirgeyen insan hepsinden daha cimridir benim gözümde. Sevgisiz, anlayışsız insanları da az çok tanır insan. Ruhu iter.
21 Yorumla
+1 yılGenelde cimri ile tutumlu arasında fark vardır, cimri hastalığından öleceğini de bilse kendine bakmaz mesela bizim böyle bir tanıdığımız vardı adam 50.000 lira atmış bin lira maaş alıyor ama yine de cebinden ekmek çıkarıp başkasının yemeğini yiyordu
216 Yorumla- +1 yıl
Evet mezara götürecekler çünkü parayı 🤣 yemin ederim çok iğrenç ya ölmeyi hak ediyor öyle insanlar. O derece itici geliyor, o derece nefret edilesi mide bulandırıcı bir şey. Kendine bile hayrı olmayan, varlık içinde yokluk çeken, kıyafeti yırtılsa bile para harcayıp yenisini almamak için (durumu olup da almayanlar için diyorum), dikip yama yapıp giyen pespaye tipler bunlar. Zavallılar.
- +1 yıl
Benim bu dediğim insan elçilikte çalışıyor Türkiye şartlarında kat kat para alır ama ağlar, zaten ben şunu gördüm çok parası olan insanlar en çok ağlayan kişiler oluyor
- +1 yıl
Tek maaşlı yetmiyor diye 50 Bin TL maaş alıyor
- +1 yıl
Bilemiyoruz 😂 benim babam emekli oldu ama yaş sınırı kaldırıldı çalışanlar hep isyankar zaten bilirsin Bizim toplumumuzda memnun olmaz
- +1 yıl
Olabilir insanlar artık beni şaşırtmıyor son dönemlerde canım o kadar çok yandı ki insanları akışına bıraktım
- +1 yıl
Son zamanlarda çok yaşadım Eda haksızlık desen kırıklık desen hesabımdan bile oldum bazı zamanlar diyorum ben niye yaşıyorum
- +1 yıl
En azından böyle pisiyoruz sende haklısın
- +1 yıl
Güldürdün beni teşekkür ederim ben seni rahatsız etmeyeyim 😊
- +1 yıl
Ne oldu 😂😂 aman ne yapayım ya her an engelledi uyarısı alabilirim 😃
Para & Ekonomi konusunda 764 cevap paylaştı. Mesela sen ve x kişi yemek yiyor, eğer yemeğini yerken gözü sık sık senin önündeki yemeğe kayiyorsa yiyişine eline çatalına bakıyorsa bil ki o cimridir. Net. Asla şaşmaz.
511 Yorumla- +1 yıl
Evet bak şimdi anladım, bazı insanlar cidden öyle. Bk mu var ne bakıyorsun benim yemeğime dimi. Ben kimseye öyle bakmam, hatta yüzüne de bakmam öyle uzun süre mal mal. Bu bahsettiğim türden cimri bir insanın ben yemek yerken de beni incelediğini fark etmiştim. Ne kadar yediğime kadar. Sonra da bana hava atardı, ay ben ekmek yemem vs vs. Hem cimrilik, hem başkasına eleştirel gözle bakmak. Nefretim kabardı şimdi 🤣
+1 yılHerşeyin en ucuzuna kaçarlar, sürekli biriktirirler ama harcamazlar, alınan herşeyin hesabını tutarlar sürekli dile getirirler
43 Yorumla- +1 yıl
İtici, yaşaması zor tipler Allah muhafaza diyorum
- Para & Ekonomi konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılEtrafımda var. Arkadaşın birine 3 senedir dürüm ısmarlatamadım.
Tam bir b0kunu yiyen yıkılacak yer arayıp duruyor mezarcı 😂15 Yorumla- +1 yıl
Cimri diye arkadaşlığımı kesmem ki. Temiz iyi çocuk varsın cimri olsun.
Beklentim yok. - +1 yıl
Ben kıyamam kız ona görsen nasıl sevımlı. Maymundan 4 dakika önce doğmuş öyle bir tip 😂
Ne olacak arkadaşıma ısmarladım derim böyle şeyler için kesmem arkadaşlığımı
Gizli Üye(18-24)+1 yılCimrilik nedir ya yemek de ısmarlarım istediğimi yer içer giyerim parayı mezara mi götürecez bir tanıdığımız vardı durumu iyi borcu derdi olan bir insan da değil para hesabı yapardı yemekten kısılırdı sağlık önemli adam yemekten bile kısardı ya bir gün pikniğe gittik çocuklarını da götürdük öyle bir yediler ki eti sanki önünden alan var başka yakınlarımız da vardı insanlar kötü kötü baktı abartmıyorum millete bir şey bırakmadılar rezil ettiler bizi yakınlarımız bu aç gözlüler nerden çıktı der gibi tuhaf tuhaf baktı insan görmeyince böyle oluyor demek ki bizde özellikle yeme içme çok önemlidir yemek konusunda özellikle en iyisine bakarız
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBazen belki başlarda anlayamam ama sonrasında fark ederim davranışlarından olsun hal ve hareketlerinden anlaşılır doğum günü gibi özel günleriniz için bir hazırlık yapılmıyorsa hediye alınmıyorsa borç para vermiyorsa tek kuruşun bile hesabını yapıyorsa aranızda para lafı geçiyorsa orada bir sorun var demektir borcunu istemek başka bir şey karıştırmayın
10 YorumlaBir şey alırken fiyatına bakıp satıcı ile pazarlık yapan biri 😄
22 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCimrilik çok farklı bir şey ben mesela benim bir arkadaşın borcu vardı 20.000 liradan fazla yardımım oldu aylarca toplam arka arkaya en sonunda vermedim bana cimri muamelesi yapmaya çalıştı cimrilik böyle oluyorsa si.. rsin gitsin umrumda değil
21 Yorumla
+1 yılMesela bı kafeye gittiniz ama baya gittiniz yani 1 kere değil baya buluştun arkadaşınla işte hep hesabı sen ödersin veya sadece kendi hesabını öder başka bı örnek de bu her şey için geçerli çok fazla alışveriş yapmaz yani evine lazım olan birşeyi bile almaz öyle düşün
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 447 cevap paylaştı. Alışveriş poşetinin ağzını sıkı sıkı bağlıyorsa :))
21 YorumlaHer aldığı ve yaptığı şeyin fiyatını söylüyorsa cimridir. İnsanın başına kakıyorsa yani.
21 Yorumlaaşağıdaki cümleleri duyarsın
kanka benim kart bloke olmuş ya
canım limiti olan kartı evde unutmuşum
aa üzerimde nakit var sanıyordum
hesap kesimden sonra ben sana verim ya
oo dostum sendeniz değil mi helal12 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 499 cevap paylaştı.
+1 yılStarbucksa gitmezler boyle luzumsuz seyleri elestirmeye bayilirlar... ordan anlarsin mesela😂
24 Yorumla- +1 yıl
Bi kahveye o kadar verilir mi derler, her gün değil kırk yılda bir bile farklı bir şey yapmazlar. Arada bir harcanır ya diye düşünmezler bile yani. Dışarda sırf para gidecek diye yemek istemezler, kendimiz şu kadar et alsak yapsak daha avantajlı diye falan konuşurlar mesela hep.
- +1 yıl
Evet aynen😂 var boyle tanidiklarim cimriligin ilk kosulu sıkıcı olmak... cunku eglence biraz para harcamaui gerektirir
- +1 yıl
😅😅😅
Gizli Üye(25-29)+1 yılönceden bende cimriydim kimseye beş kuruş bişey almazdım ısmarlamazdım şimdi değiştim eskisi gibi değilim
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılevet yaptığımın yanlış olduğunu anladım hep birikim yapıyodum şimdi harcıyorum aileme arkadaşlarımla yiyip içip geziyoruz
+1 yılCimrilik ile ekonomisini düşünmek arasında çok ince bir çizgi var, özellikle kadınlar bunu cimrilik olarak yaftalaması kadar iğrenç bir şey yoktur. Hele ki şu ekonomik olarak kötü olduğumuz dönemleri düşününce.
15 Yorumla- +1 yıl
O ikisi arasındaki ince çizgiyi anlayamayan insanlar da var. Fakat bu cimrilik, ekonomi ile alakalı olmayan karakteristik bir özellik. Eline olup da esirgeyenler için söylenir. Durumu olmayıp da alamayan yapamayanlar için cimri demek doğru olmaz. Ama yine de düşünceli ve içinden almak yapmak gelmeli bir insanın. İnsanı insan yapan şeylerden biri de vericilik olmalı bana göre.
- +1 yıl
İnsanı insan yapan vericilik değil, anlayıştır. Bu veren el içinde alan el içinde geçerli. İnsanları kategorize etmeyi bıraksak keşke. Ama nafile, hala insanların davranışları illa bizim isteklerimiz doğrultusunda olması gerektiğini söyleyen sadece bizim toplumumuz, yurtdışında insanlara bu kadar karışılmıyor. Daha yeni seçimler oldu, herkes birbirini linç ediyordu, herkes fikrini söylemekten korkar oldu. Bu sebeple iktidar olacak denilen muhalefet yine muhalefette kaldı.
- +1 yıl
Hala kategorize etme peşindesiniz. Siz sabit fikirlisiniz, konu istediği yere gidebilir, mantıklı düşünmek önemli olan.
Marketen Meyve Sebze Alırken En Ucunuzunu Ve En Kalitesizini Alır Bide Cimri Adamlar Hayvanlarına Mama Almazlar Sokakta Arayıp Buldukları Mamaları Getirirler 💯😂😂
10 Yorumla
+1 yılValla onu bunu bilmem cimri insan sevmem kendimde cimri değilim pakette kalan son sigarayı bile veren birisiyim
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılCimri insanlar başkalarına ha bire bir şey ısmarlatmaya çalışırlar bu arada kendileri de asla ısmarlamaz :D
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 600 cevap paylaştı.
+1 yılDışarı çıkılır kızlı erkekli random bi mekâna gidilir gecenin sonu bro ben yanıma şu kadar almışım demişse o cimridir.
10 Yorumla Cimrilerin sevgiyi vermede cimri, zamanı vermede cimri, hayatı yasamada cimri olduğunu fark ettiniz mi? Uzak durun..
10 Yorumla
+1 yılKendi istekleri dışında 5 dk bile hiçbir konuda size zaman ayıramayan insan en cimri insandır.
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir şeyi Bedavaya getirmeye çalışanlar sanki.
Az veren tutumlu olanlar neyse de. Hiç veremeyenler prensip huy olarak, onlar sanki baya acaip.😄
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 7,1b cevap paylaştı. Yediğini içtiğini gözetler takip eder. Sofraya kıyım kıyım ikram koyar.
10 Yorumla
+1 yılToplu organizasyonlardan sürekli kendilerini soyutlamalari, özellikle yemek konusunda
10 YorumlaAncak senden yerler ama kendileri ellerini cebine atmazlar.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 533 cevap paylaştı.
+1 yılLa topram para konusu gectiginde ne gerek var der sıyrılmaya calısır
10 Yorumla
+1 yılGidilen bir mekanda elini cebine atmıyorsa. Sürekli para hesabı yapıyorsa
10 Yorumla
+1 yılBaşkasından yemeye bayılırlar ama sen onlardan bir sakız bile alsan hesabını yaparlar.
21 YorumlaKonuşmaktan bile aciz olurlar genelde. 😃
33 Yorumla- +1 yıl
Ya ne kadar doğru tespitler cidden tek ben böyle düşünmüyormuşum diyorum şimdi
- +1 yıl
Sadece genelde maddi bakıyorlar ondan görünmüyor. Böyle bakınca zaten maddi olarak da sonra ortaya çıkıyor.
- +1 yıl
İşlerine gelince çenesi durmayan ama işine gelmeyince buz gibi soğuk duran, gülümsemekten bile aciz ve sohbet etmeyen, yanında durmaktan bile suçlu hissettiren türden oluyorlar o tipler.
+1 yılharbiden çok zor soruydu... cevap veriyorum: cimriliğinden:)
03 Yorumla- +1 yıl
yoo aslında kendi gülmem kafi. ama rahatsızlık verdimse affola. sadece cimriler yüz metreden tanınabilir diye düşündüğüm için şeyyettiydim
Gizli Üye(25-29)+1 yılPara mevzusu agzında sakızsa anlarım. Zaten bir iki saat vakit gecirince anlaşılir
10 Yorumla
+1 yılBakışından bile anlarım..
10 Yorumla
+1 yılCebinde nakit taşımaz, kartını evde unutmuştur
19 Yorumla- +1 yıl
Sadece geri dönebilmek için yol paraları olur birde, ha birde kazara sizin için bir iyilik yapmışlarsa bunu kesinlikle en kısa sürede çıkartmak için her yolu denerler, cimriliklerini saklamak için kurnaz olmak zorundadırlar, her cimrilik imasını bile geri püskürtecek güçlere sahip olabilirler, yeri geldiğinde yoksul taklidi, yeri geldiğinde canım veya sağır taklidi yapabilirler
- +1 yıl
Canım değil o
- +1 yıl
Ortamda cömerlikleriyle de övünürler seni konuşturmazlar ama cimriyle yalnız kalmamak önemli, genelde akıl verirler tutarsa kırk yıl anlatırlar, her kez onlar için av dır😅
- +1 yıl
Yeni insanlarla tanışmak icin can atarlar, cimriler cimrileri sevmez bu arada kendilerinden daha cimri biri tarafından oyuna getirilirlerse depresyona girebilirler😅 cimrilerle karşılaştırmasın Allah, profesyonel bir cimri sizi çok rahat hayata küstürebilir.😂
+1 yılHarcadığı küçük bir meblağ için bile söylenirse net cimridir.
10 Yorumla
+1 yılAmbalajlı krem peynirin folyosuna bulaşan peyniri yalayan cimridir. Hahahha
01 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 12,9b cevap paylaştı.
+1 yılparaya çok değer verir
20 Yorumla
+1 yılUcuza kaçmaları
20 Yorumla
+1 yılEtrafımda var, adam her gün dünyanın parasıyla oynuyor ama çocuğuna bir tablet bile almıyor. Yalnız o ne tatlı pp öyle 😍
00 Yorumla
+1 yıl1 lira dahi yedirmez sanırım bu insanlar
10 Yorumla
+1 yılharcadıklarını başa kakma huyları efsanedir
10 Yorumla
+1 yılDirekt kayserili olması yetiyor🤣
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 882 cevap paylaştı. Bir seyleri esirgerlerse
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılPaylasmayi sevmez
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılAsla hesap ödemezler
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPara verirken elinin titremesi yemek ısmarlamaması
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 4,2b cevap paylaştı. Para harcamaslar
00 Yorumla
+1 yılEn ucuza kaçması
10 Yorumla
+1 yılTutumlu olursun anlarım da cimriliğe tahammülüm 0
20 YorumlaHiç cimri insan tanımadım
10 YorumlaNe kadar eşyası varsa hep yanından ayırmaz
10 Yorumla
+1 yılMekana gitmeyisi giyimi konusmasi hepsi belli eder