Hayatını kontrol altında mı tutarsın yoksa akışına bırakarak mı hareket edersin?

Hayatını kontrol altında mı tutarsın yoksa akışına bırakarak mı hareket edersin?

Aşırı kontrolcü biriyim. Plansız bir hayat bana göre değil. Çevremde kendiliğinden gelişen olaylar beni sinir eder. Mesela arkadaşlarım aniden kahve içelim mi dese, kalkıp gitmeyebilirim. İlla bir gün önce söyleyecekler. Gerçi bu özelliğim üzerinde uzun süredir çalışıyorum. Aştım gibi ama genel olarak gelişi güzel gerçekleşen olaylar hoşuma gitmez.
Ben genelde karşımda ki kişiye göre davranırım ya da olaylara göre mesela çok stresli olduğum dönem ise mutlaka bir kuralım olur planım olur yoksa stresin içinden çıkamam ama bunun dışında rahatsam o zaman da spontane takılırım yani kafama göre anlık kararlar veririm. ama hayatı genel olarak rahat yaşarım pek kafaya takmam olayları ya da düşünceleri.
Bazılarımız çok ağır yaşar, o ağırlığın da gün gelir mükâfâtını alırız. Yaşadığımız her şeyin bir sebebi var hayatta
Aynen öyle katılıyorum teşekkür ederim
Kontrolcü olmayı tercih ediyorum fakat bu güvenle alakalı, güvenilir bir dünyada, ortamda spontane yaşarsınız, güvenli olmayan ortamda kontrolcü olursunuz. İşimi sağlama almam gerekiyor ama onun dışında spontane olmak benim hoşuma giden bir şey.
Cevap
10Cevap
Kontrolcu. Hayatim elimden kayıp gidecek gibi geliyor. Mantkkli hareket etmezsem...
İkisinden de birazcık bu aralar spontane takılıyorum
Kontrolcü, programlı genelde. Nadiren spontane de olur
Akışina göre ya sağım solum belli olmaz plan yapmayı sevmem canım nasıl isterse rüzgar nerden eserse
Akışa bırakırım, ufak tefek dokunuşlarla yön veririm.
Kontrolüm altında olmasını severim ama spontane durumlar da oluyor tabi hayat bu.
Kontrolcü olduğumu sanırdım son zamanlarda spontane yaşadığımı farkettim
Kontrol ettim buzamana kadar hep suclandım artık tekim hayat bildiği gibi gelsin,,,
2si de. günümden günüme değişiyo
Yerine göre değişiyor
Kontrolcü biriyimdirn
Kontrollü spontane diyelim
Pandemi ile beraber spontaneye doğru evrildim
Kafama göre yaşıyorum
Genelde kontrolcü biriyim
Yerine göre spontane yerine göre planlı 🙏☕
Kontrolcü yaşıyorum, akışına bırakırsam gerilirim.
Spontane
Yerine göre
Spontaaane
Kontrolcü.
Kontrolcü
Bazen öyle bazne böyle
Kontrolcüyüm
Kontrolcü
Yerine göre değişiyo
Kontrolcü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?