Çok bıktım bu hayattan şanssızlıklardan yaşamak istemiyorum hiç Herkes benim moralimi bozdu herkes içine etti hayatımın duygularım berbat halde benim duygum kalmadı artık kendime acımaya başladm
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Es-selamu aleyküm.
Konuyla ilgili olabileceğini düşündüğüm ve çok beğendiğim bir betimleme aktarmak istiyorum. Biraz hayal gücünüzü zorlayın lütfen;
Bir güz mevsiminde uzanıyorsunuz öylece. Vakit gecenin yarısı. Ağaç yaprakları buğulu pencerenize uysal bir kedi misali kendini sevdiriyor. Ahşap evin kokusu tütsü gibi yayılıyor evin dört bir yanına. Bir de yağmur toprağı öyle coşturuyor ki, kana kana susayan bitkin çöl bitkisi gibi meyvelerini cam kenarından içeri süzüyor. İçinize çekiyorsunuz doya doya.. Etraf karanlık, korkuyu silip götüren huzur verici damlaların sesi kulağa hoş geliyor. Hava sisli, ama gökyüzü bütün nimetlerini (er-rahman isminin tecellisi) sunarcasına kalbinize rahmetini indiriyor. Usul usul dinliyorsunuz oluklardan akan yağmurun sesini. Uyumak mı? Bu anı kaçırmak istemiyorsunuz..
Bir de bir düğün gecesi, bir kutlama veya mezuniyet töreninde sisli bir hava, bulutlu gökyüzü, bataklığa dönen toprak ve gürül gürül dökülen damlalar.. Sizce de insanlar için bu hava olayı huzur ve mutluluk yerine asık bir surat getirip şanssız bir gece olarak tanımlanmaz mıydı?
Dünyada olaylar böyledir işte. Neye nasıl bakarsanız öyle görünür. Mutluluk ve huzur kişinin baktığı pencereye bağlıdır.
Bu konuyu en güzel anlatan söz ise işte şudur;
“Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır.” (Mektubat, Hakikat Çekirdekleri, 50)
Birçoğumuz yaşadığımız olayları çok kişisel değerlendirir ve çabuk karar verip büyük çerçeveden bakamaz. Oysa Rabbimiz nice hikmetleri ile şer görünen şeyde hayır, hayır görünen şeyde şer saklamış olabilir..
"... Olur ki, hoşunuza gitmeyen bir şeyde sizin için hayır, yine olur ki hoşunuza giden bir şeyde de sizin için şer vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz." (Bakara Suresi, 216. Ayet)
Bir uçurtmayı uçuran da devirebilecek olan da esasen rüzgardan öte bir şey değildir. Ama uçması için sadece rüzgar yetmez. Ona karşı aldığı duruş ve ivmelenme gereklidir.
Biz de yaşadığımız olayları bu minvalden bilip, kendi lehimize çevirmek için Allah hakkında hüsnüzan etmeliyiz. Rabbimiz olup biten her şeyi bilmektedir. Kendimizden bile sakladığımız kırgınlıklarımıza vakıftır. Bu yüzden üzülsek bile sabır gösterip büyük bir güçle karşı koyabiliriz. Çaba ve gayretlerimizle Allah'ın da izniyle her şey yoluna girecektir muhakkak. Yeter ki biz isteyelim..
06 Yorumla
Soran+1 yılAleyküm selam.. Çok güzel bir yazıymış 🌸 okurken huzur verdi gibi belkide öyledir benim benim sevdigim bir şeyde belki bir hayır vardır sevmediğim birşeyde belki de şer.
- +1 yıl
Öyle haklısınız. Herbiri huzur verici. Esasen bizim yazdıklarımız bir iki kelimeden öteye geçmiyor. Ama kalbin aynası ancak ve ancak ayetlerle huzur buluyor.. O yüzden şuraya eklediğimiz ayetler de olmasa cümlelerin bir manası yok. Sizi teskin eden onlardır. İnanın okuduğunuz hangisi olursa olsun kurandan herbir harf kalbe şifa gibi geliyor, denilmez mi ayette;
"Ve bilesiniz ki kalpler ancak Allah'ın zikri ile mutmain olur." (Rad Suresi, 28. Ayet)
Rabbim gönlünüzu ayetleri ile nurlandırsın, dert keder ne varsa sizi ondan emin eylesin..
Soran+1 yılAminnn inşallah teşekkür ederim ne güzel bir dua 🌸 sizide öyle. Haklısınız 🌸Dua okuyunca insan huzur buluyor şifa veriyor ve yazdıklarıniz çok Anlamlı umut verici bu sitede iyi düşünen insanlar olması guzel evet kalpler ancak Allah'ı zikredince huzur bulurmuş
- +1 yıl
Rica ederim. Rabbim sizinle olsun daima. Sizi koruyup gözetsin 🌿🌿
Ama siz yine de herkese güvenmeyin, Dünyada nicelerinin dili tatlı kalbi zehirlidir..
Duayı zikri ve kuran okumayı aksatmayın. Bunlar sizi diri tutacaktır. Sağlam bir kalp, sağlam bir iman, şeytana karşı savunmasız bırakmaz 🙂
Selam ve dua ile 🌿🌿
Soran+1 yılAmin inşallah 🙏🙏🙏 sizinle de olsun sizin gibi iyi niyetli güzel düşünen insanlar olmsi güzel aynen haklısınız herkese guvenilmiyor gerçekten ya ben güvenen biriyidim ve artık güvenmeyi bıraktım gibi iyi sandıklarının bizi yaniltabiliyor dua ve Kur'an okumaya devam edicem inşallah 🙏🙏 inşallah her şey iyi olur dizinde dualarinizi kabul etsin Allah.. ☘️ kendim icin birşeyler yapmak istiyorum bu halden kurtulmak için. aleykümselam..
- +1 yıl
Allah hep iyilerle karşılaştırsın. Geçmiş için bir şey diyemem, geçen her şey tecrübedir.. Ama bundan sonrasında aynı hataya düşmemek gerek. Zira bir müslüman aynı delikten iki defa ısırılmaz.. Birine güvenin ya da güvenmeyin, daima bir kapı açık bırakmalısınız. Cesaretin onda dokuzu temkindir. Atacağınız her adımda başarı da buna bağlıdır. Bu yüzden beklenti Allah'tan, gayret ise bizden.. Dert ve keder ise yalnız O'ndan medet umunca hafifler, geçer... Allah Gayretinizi çabanızı hayırla mükafatlandırsın
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 532 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanları değil kendini önemsediğinde sorun çözülür lütfen kendine odaklan çevrende seni yüceltmek isteyen insanlar olsun aşağı çekenleri de direkt sen çıkar hayatından yıpratma kendini bunun için
111 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın 🙏🙏
Soran+1 yılOnun yorumunu kaldırdım
- +1 yıl
Geç bile kaldın
- +1 yıl
Sinirlerimi hoplattı gece gece ya
Soran+1 yılAynen hiç cevap vermemek en iyisiydi
- +1 yıl
Olsun boş ver
Soran+1 yılGercekten kafasız biri o ya benimde umarım hesabı kapanır ya ya da kafasına taş falan düşer
- +1 yıl
Bu kadar önemseme insanları bir lafıyla eksilecek değilsin sonuçta bazen he deyip geçmek lazım
Soran+1 yılAynen sadece bu aralar ruh halim pek iyi değil ve onun yaziklari umrumda değil ve karşima böyle insanlar çıkıyor ve kendilerini bişe sanarak konuşuyorlar
- +1 yıl
Dediğim gibi kendine odaklan aşırı düşünmemeye çalış düşünürsen de kafanı falan dağıt biliyorum o kalp sıkışıklığını çok yaşıyorum
Soran+1 yılEvet bu ara evdeydim ve aşırı düşünüyorum bazen. Bir çıkmaza giriyorum düşüncelerden bende öyle... Bu aralar kafam çok karışık
+1 yılÜzülmemelisin, evet komik gelecek ama doğru. Üzülmemeyi öğrenmen gerek. Biraz duygusuz olacaksın. Aksi takdirde daha çok üzülürsün.
Bir de hayatına daha fazla insan alma.13 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef uzulmemeyi yapmak zor ve biz insanız bize bu duyguları vermişler
- +1 yıl
Yok şey hani ben çok duygusal bir insanım mesela ama zamanla öyle bir alışıyosun ki ağlamanı kontrol edebiliyosun, ağlama kızım diyosun ve ağlamıyorsun ama çektiğin acının çaresi yok
Soran+1 yılBen bazen kontrol edemiyorum bazen çok doldugum da içim sıkıldığında insanların bazı garip davranışlarından dolayı ağlama isteği geliyor
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
5Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204b cevap paylaştı.
u +1 yılBence herkese hak ettiği gibi davran
13 Yorumla
Soran+1 yılAynen haklisin
- +1 yıl
Teşekkürler iyi geceler
Soran+1 yılRica ederim...
+1 yılBizim orada bir laf vardır çerci uzerindekini satarmiş yani insan kendinde gördüğünü başkasına söylermiş kafaya takma asla
1118 Yorumla
Soran+1 yılAynen haklısınız bu söz çok mantıklı ve biri daha söylemişti
- +1 yıl
Asla kafaya takma İnşirah suresi oku ve hz yunus duası oku Estağfurullah zikrini bol cek duzelirsin kafaya takma asla
Soran+1 yılİnşallah 🙏🙏🙏🌸
- +1 yıl
👍
Soran+1 yılSizin gibi bu siteden iyi düşünen insanlar olması guzel
- +1 yıl
Estağfurullah olması gereken bu
Soran+1 yılHaklısınız herkes sizin gibi düşünse keşke bu sitede çok alakası yorumlar ve insanlar var kendini kötü hissettirmeye çalışan
- +1 yıl
Kimseyi eleştirme aslında kimse kötü değil doğruyu bilmiyorlar dogruyu bilse yapmazlar herkes kendi kalpine bakınca olaylar çözülür
Soran+1 yılAma gerçekten kalbi kötüler var bu sitede özellikle bir soru paylasinda kızları assigilama çabasına giriyorlar bazı densizler gerçekten bu kişilere Allah hesabını sorsun bedelini ödesinler istiyorum
- +1 yıl
Kimsenin ahı kimsede kalmaz ilahi adalet var
- +1 yıl
Yaptığın iyiliği unut allahtan bekle Gördüğün kötülüğü unut Allah a bırak
Soran+1 yılAynen bencede kalmamali herkesin ettiği kötülüğün bedelini çeksin artık
- +1 yıl
Seni bu kadar ofkelendiren nedir?
Eline tesbih al estağfurullah çek
Soran+1 yılher şey beni ofkelensdiriyor çevrem bu sitedeki hadsiz insanlar oynadığım oyundaki kişiler ve benden kin var galiba nefret duyuyorum bazen bu dünyaya hiç gelmeseydim diyorum
- +1 yıl
Kin iyi bir şey değil öfkeden iyi bir şey değil nefsini yen nefsini terbiye et zarar verene zararla gidilmez
Bu aralar dilinde hep zikir bulunsun hem sinirin gider hemde ruhen daha iyi olursun
Soran+1 yılEvet ruhen çok iyi değilim hatta kötüyüm evet biraz fazla ofkeliyimm artık insanlara iyi olasım gelmiyor insanlardan çok nefret etmeye başladım bazen kendi ailemdende ediyorum
- +1 yıl
Sakın ol ne yaşadın bu kadar seni bu hale getirdi noldu geçmişte ne yaşadın bu kadar?
Soran+1 yılHem geçmişte hem şimdi de insanları bana olan davranişlari yüzünden olabilir
- +1 yıl
Söyle bak olaylara Allah seni yaratarak sana değer vermiş sen Allah tarafından degerlisin bir başkası sana değer vermemiş kafaya takma umursama
Soran+1 yılKeşke yaratmasaymiş dünyanın ne kadar iğrenç bir yer olduğunu göstermeye çalıştı
- +1 yıl
Ne yaşadın senin için sorun değilse anlatırmisin
Soran+1 yılYaşadığım değil içinde olduğum durum psikoloji
- +1 yıl
Anlat yardımcı oluruz zamanında benimde sıkıntılar vardı bitti maneviyatla bitiyor
- +1 yıl
Anlatmak istersen yaz
Soran+1 yılSiZ ne güzel kurtulmussunuzz keşke bende herşeyden kurtulsam bu hayatta
- +1 yıl
Bu dünya imtihan dünyası onun için diyiyorum ne sıkıntı varsa anlat sorunlar hepsi manevi kalp ruh ile alakalı ondan dolayı sıkıntı yaşıyorsun yani aklındaki olumsuz düşünceler asla gerçek olmayacak genellikle hepsi vesvese
- +1 yıl
Seni bu hale getiren nedir anlat?
- +1 yıl
Korkma bizden sana zarar gelmez
Soran+1 yılHeryseden çok sıkıldım
Soran+1 yılBazen herkese güvenemiyorum
Soran+1 yılAilemden herkesden nefret ediyorum onlar bile iyi degiller
- +1 yıl
Bu durumda haklısın sadece maneviyat yükselt sadece sorduğum ne etki etti?
Mesela benim psikolojik sıkıntılardan küçükken doktor ve hastane korkum vardı patladı okp takıntı ankisiyetre yaptı sonra bitti bende sana bu nün başlangıcını soruyorum - +1 yıl
Vücudunda tepkime oluyormu kalp çarpıntısı ya da mide sorunu vücut ağrıları mesela bunlar panik atakdan dolayı oluyor o yüzden soruyorum
- +1 yıl
Nefret iyi değil noldu bu hal aldın?
Soran+1 yılBende panik atak vardı evet hala olabilir eskiden vardı kalbim carpintim yok şu an mide sorunu evet oluyor eskid n dışarı çıkma korkusu vardı bide yüksekten bakma sanırım anksiteyede olabilie
- +1 yıl
Bu sıkıntılar yaşadım için yardımcı olmak istiyorum dua et sadece yeterli
- +1 yıl
Bunlara etki eden geçmiş travma vücudun tepkimesi yapamasi gayet normal
- +1 yıl
Stres endişe korku kaygı sürekli olumsuz düşünceler ve o olumsuz düşünceler içinde kalma yapar
Aynısını bende yaşadım o yüzden diyiyorum - +1 yıl
Hepsi manevi kalp ile alakalı
Soran+1 yılEvet bendede olumsuz duygular var kalabalık ortamdan çok bunalıp sıkılıyorum bazen insanlarla konuşasim hiç gelmiyor gerçekte ama burada biriyle konuşmak iyi gelebiliyor siz demi boyleydiniz benim aile hayatım ilişkiler şu an benim için iyi gitmiyor bazı şeylerde kendimi çok şanssız hissediyorum
- +1 yıl
Bunlar vesvese aklındaki olumsuz düşünceler asla gerçek olmayacak umursama
- +1 yıl
Beyin bilene sende olamayi düşündüğü için tepkime yapiyor sende gerçek zannediyorsun
- +1 yıl
O olumsuz duygular başıma geldiği için yardımcı oluyorum bana bunları anlatan yoktu çünkü dediklerimi yap kurtulacaksın
Soran+1 yılBeynimi bir oyunu olabilir gerçekten bazen okadar kötü düşüncelere kapılıyorum kii bazen kendimi dünyadan bezmiş hissediyorum peki ne yapmayaliyim bu ruhi bunalımdan kurtulmak için teşekkür ederim 🙏 yardımcı olduğunuz içinde ve siz iyi birisiniz bu sitede sizin gibiler kalmadı gibi hatta hiç kalmadı herkes görüş yazarken çok alakasız yanlış şeyler yaşıyorlar yardımcı olmak yerine amaçları sadece insanı mutsuz etmek
Soran+1 yılSiz bu konuda bilgilisinizz baya
- +1 yıl
Yotupede mehmet yıldız vesvese video izlermisiniz daha iyi anlarsınız konuyu
- +1 yıl
Onları izle maneviyat yükselterek biter
İnşirah suresi oku
Hz yunus duası oku
İnşirah suresi oku
Ya baki entel baki zikri çek
Estağfurullah zikrini çek
Çabuk atlatırsın
Soran+1 yılİnşallah bunları cekicem🌸🙏 bana iyi gelirrr umarimm
Soran+1 yılEvet ben onun videolarını izliyordum bir ara güzel anlatimlari var ve çok anlamli şeyler söylüyor bilgilendirici vesvese olanı izlemedimm ve böyle bilinçli insanların olması güzel ben kuran okuyan biriyim ama bazen dinden uzaklastigim oluyor bazende yakinlaştigim zamnlanlar su aralar uzağım ve ondan iyi hissetmiyorum
- +1 yıl
Allah yaklaşarak biter belli zaten vesvese desin yotupede mehmet yıldız vesvese video izlermisiniz 1 den başlayarak daha iyi anlarsın kafana takılan sor biliyorum o duyguyu benim de başıma geldi ilaç kullandım tam bitiremedim maneviyat tamamen bitti sana etki eden yaşadıkların geçmiş travma
Derdine sevin hem günahın dökülüyor hemde Allah kendini hatirlatiyor
Şeytanda sen doğru yola girme diye seni vesvese uğraşıyor vücudun tepkime yapınca sende gerçek zannediyorsun
Bilimsel olarakta bunların olması iyi geçmiş travmalar patlıyor Pink evresinde sonra hepsi sönecek düşünceler asla mücadele etme sadece umursama boş kalma dilinde estağfurullah zikri bulunsun - +1 yıl
Kul kulun duasıyla kurtulurmuş bir başkasına ettiğin dua meleklerde sana misli sana diye dua edermiş bize dua et yeterlidir
- +1 yıl
Allah yaklaş gecer Allah kabul etsin
Soran+1 yılAz önce izledim o vesve olan gerçekten anlamlı ama ben bu düşünceleri kontrol edemiyorum bide benim ruhum çok sıkılıyor şu an da da hatta bazen intihar düşünceleri bile geliyor benim mutsuz ooma sebebimde aile yüzünden de oluyor hatta aile bile olamadık gibi bide içinde bulunduğum ailede çok ayrimciliklar var gibi ben buna sinirleniyorum neyse ben bu şehirde uzaklaşmak istiyorum buradan gitmek bazen hiç bilmediğim bir yerlere her şey beni çok yoruyor gibi yaşadığım şanssızlıklar bide şu Hayatta istediğim hiç birşeyi yapamıyorum iş konusindada sanssizim
- +1 yıl
İmtihan dünyası sapret ve dua et düşünceler kontrol edemezsin. Şeytan senin en zayıf noktadan olumsuz düşünceler veriyor bu düşünceler umursama
- +1 yıl
Bu geçici dünyada hiçbir şey kalıcı değil en mutlu animizda geçecek en kötü animizda gececek sapret ne yaşadın bunkadar bilmiyorum ama bugünlerde geçecek
- +1 yıl
İzlerken ruh daralması oldu
Soran+1 yılAynen başka bir videosunu izledim ordada içimde daralma oldu
- +1 yıl
Bunu yapan şeytan doğru yola girme diye seni oyalıyor
- +1 yıl
Hadis: «Bismillâhillezi lâ yedurru ma'asmihi şey'ün fil'-ardi ve'lâ fi's-Semâi ve Huve's-Semî'u'l-Alîm/Ne yerde, ne gökte adı (nın anılması) yla hiç bir şeyin zarar veremeyeceği Allah'ın ismiyle ki, O Semî ve Alîm'dir.» duasını her günün sabahında ve akşamında üç defa okuyana hiç bir sıkıntı gelmez.
Sabah3 aksam3 defa oku
Soran+1 yılİnşallah bu duayı biliyorum
- +1 yıl
Bak bu duayida biliyorsun inançlı insansın daha ne kendini üzüyorsunuz imtihan dünyası bu yalan dünyada Peygamber efendimiz üzmüşler biz kimizki uzulmeyecez
Soran+1 yılHakkiisn ve sundada kendimi iyi hissetmiyorum aglayasim geliyor ve çok bunaliyorum herşeyden bazen intihar etsem ne olur diye düşünüyorum
- +1 yıl
Sakin ol lütfen abla böyle düşünme neyin var artık anlatırmisin?
Soran+1 yılÇünkü peygamber efendimiz çok sabırlı biri bizle o aynı özellikleri taşimiyoruz çünkü o peygamber ve şanslı
- +1 yıl
Bunları sana sağlayan seytan intiharı düşündüren artık anlat ne oldu ne geldi başına
- +1 yıl
Peygamber hüzün yılı yaşadı bizim gibi insan ne olursa olsun Allah tan razı oldu ona dayandı
Soran+1 yılBir ilginç bulduğumda İdris peygamberin hayatiyis ve her saniye si ibadetle geçiyordu ve birgün azrail alyehisselam onun yanına gitti normal insan suretinde onun azrail olduğunu bilmiyordu azrail aleyhisellam insan gibi davranıyordu ama İdris aleyhisselam bir şey farkemisti sen hiç açikmiyor ve yorulmuyorsun çünkü ben azraili melegiyim dedi ve oda ona ölüm nasıl birşeydir diye sordu asraile benim canımı bir kereliğine alırmsin dedi tekrar ruhunu ona geri gerideki İdris aleyihiselemin ruhunu aldı ve tekrar geri verdi can vermenin ne kadar zor olduğunu söyledi ve buna tabikide Allah izin veriyordu sonra galiba idiris aleyhisellam azrail ile arşa ciktilar
- +1 yıl
Büyü mü var Çinli olaymı var ne var derdin bu kadar
- +1 yıl
Ölümden mi korkuyosun
Soran+1 yılBaşıma bir şey gelmedi ben çok mutsuz biriyim evet şeytan benimle uğraşıyor çünkü iradem zayıf olduğu için nefsime yenik düşüyorum güçlü biri değilim o yüzden herkes üzmeye çalışıyor kendini bişe saniyoe
Soran+1 yılBelkide büyü olabilir bazen evet korkuyorum
- +1 yıl
Hasas insan olabilirmisin çabuk kırılan üzülen maneviyat güçlendirerek bitir aşbu duygunu kendi zincirini kır tam ne yaşadın bilmiyorum anlayamadım da ama aslan ümidini yitirme güzel günleri düşünerek dua et
- +1 yıl
Güzel olan herseyi allahtan iste
- +1 yıl
Büyü herkese kolay kolay yapılmaz her insana da kolay kolay işlemez
- +1 yıl
Neyin var bilmiyorum ama aklındaki olumsuz düşünceler asla gerçek olmayacak
Soran+1 yılEvet bende bilmiyorum ama bir hocaya görünmek istiyorum çünkü iyi durumda değilim
- +1 yıl
Kına var mı vücudunda
- +1 yıl
Panoramal olayın var mı?
- +1 yıl
Bu işlere bakan hocalar var biliyorum ilim bilgili
Soran+1 yılHayır yok
Soran+1 yılHayır yok iksiide yok cinlerle ilgili bişe yasamadim
- +1 yıl
Tamam ozaman bak büyü falan yokmuş boş yere korkma
Soran+1 yılHala iyi değilim ya ben kendimi şu an olduresim falan geliyor
- +1 yıl
Sakın ol beni korkutma neyin var diyiyorum bir çözüm illaki vardır noldu sana Allah aşkına artık nedir derdin?
- +1 yıl
Maddi ve manevi ne sıkıntın var?
- +1 yıl
Sosyal fobi mi var sende?
- +1 yıl
Abla iyimisin?
Soran+1 yılDeğilim ve ağlıyorum kendime zarar veresimm geliyor böyle yaşanmaz ve yaşamak istemiyorum
- +1 yıl
Sakın kendine zarar verme ne başına geldi noldu insanı korkutma demek yaşaman hayirlisiymis yasiyorsun
- +1 yıl
Yazık günah dünden beli böylesin noldu bukadar dert sadece sende yok herkeste var?
Soran+1 yılBir haftadır böyle gibiyim ama 2 gündür daha kötüyüm evet yaşıyorum
- +1 yıl
Abla son 2 gün sana ne etki etti nolduda bu hal aldın bişemi oldu noldu abla noldu?
Soran+1 yılBelkide olabilir sosyal fobi bu arada 24 yasindayim gerçekten halim kötümü Gözukuyor oradan benim kafam çok karışık allak bullak insanlarla aram iyi değil gibi herkes çok garip davranıyor ve karşima saçma kişiler çıkıyor benim
- +1 yıl
Öncelikle Allah seni yaratarak sana değer vermiş sen Allah tarafından degerlisin insan sana değer vermemiş kafaya takma
Bir söz okumuştum insanlar tarafından yalnız kalmak Allah seni kollamak istiyordur
- +1 yıl
Aklındaki olumsuz düşünceler asla gerçek olmayacak vesvese yapıyorsun umursama soner gider olumsuz düşünceler sapret ve dua et geçer
- +1 yıl
Hadis: "Müslümana, vücûduna batacak bir dikene varıncaya kadar yorgunluk, hastalık, gelecekten kederlenme, geçmişten hüzünlenme, (başkalarından gelen) eza ve iç sıkıntısı isabet ederse, Allah muhakkak bu musibetleri sebebiyle o müslümanın günahlarından bir kısmına bunları kefaret kılar."
- +1 yıl
Hadisin anlamı: Müslümana isabet eden, hastalık, endişe, hüzün, üzüntü, korku ve kaygı onun günahlarına ve hatalarına kefaret olur. Eğer insan, bunlara karşı sabreder ve ecir beklerse ona ecir vardır. Musibetler iki çeşittir: -Bazen İnsan, kendisine musibet isabet ettiğinde o, ecri düşünür ve bu musibetin karşılığının ecrini Allah’tan bekler. Böylece onun için iki fayda gerçekleşir. Günahlara kefaret ve sevapların artması. - Bazen de ecir hususunda gaflette olur, göğsü daralır ve ona sıkıntı türünden şeyler isabet eder. Böylece ecri elde etme ve sevabını Allah’tan bekleme hususunu göz ardı etmiş olur. Bu durumda onun için (isabet eden sıkıntı karşılığında sadece) günahlara kefaret olma hususu gerçekleşir. Her durumda o, kazançtadır.
Soran+1 yılEvet beni yaratmış haklısınız ben çok takıyorum ve insanlari haddinden fazla önemsiyorum ve bazı bunu haketmiyorlar ya da beni saf görüyorlar ben iyi niyetliyim keşke iyi niyetli olmasam evet şeytan bana çok vesvese veriyor bazen kendini at kurtul diyor bu hayattan bazen Allah'a bile düşman oluyorum neden böyle bi hayat verdiki diyorum böyle düşünceler var kafamda yazdıklarıniz çok faydalı ve bilgilendirici ben bu kadar üzüldükce belki günahlarından ariniyorum göğüs daralması çok oluyor bazen karanlıkta otururken okadar içim sıkılıyor ki anlatamam herşeyden bunaliyorum ben bence bu. Dünyaya en zararlı kişiler kötü niyetli insanlar
- +1 yıl
Etrafımızda vardır öyle kibar insanlardır ince hasas insanlardır. Birilerini inçitmemek için elinden geleni yaparlar. Ama yırçın ve yabani Dünya mutlaka onlara ilişir ve onların kalplerini yorarlar Öyle insanlarda kendini anlamaz insanların elinde boğulup durur. Ve Geceleri Rabbi ne nice dualar ederler Rabbim derler beni şu köşede kırdılar beni paramparça ettiler beni anlamadılar. yüreğimi ezdiler kaldım şurada nice güvendiklerim yine terk etti sıtımda onların
Hançerleri kaldı onun acısını da üstümde çektim sana geldim Ağladım durdum boğuldum Rabbim derler
Ne güzel anlatmış Mehmet yıldız= kırıldım ezildim yoruldum Rabbim
Yaranın içinde "YARADANI " görmenin adıdır; Sabr. sen bittim dersin.; " O " yettim der
Selam ve dua ile - +1 yıl
Sen saf değilsin uyanıksın çünkü kötülük ne kadar kötü bir şey olduğunu biliyorsun
Asıl saf olanlar körü körüne kötülük yapanlardir - +1 yıl
İçindeki iyi niyetle mutlu ol kendinle gururduy
Soran+1 yılEvet saf değilim aynen biliyorum gerçekten öyle asıl saf olanlarla karşısındakini Kandirdigini sananlardir
Soran+1 yılÇok güzel yazmissiniz bende öyle ince hasas ruhlu biriyim ve alinganimm bir küçük cocukdan daha çok alıngan biriyim evet o videoyu da izlemiştim bende tam olarak öyle gibiyim kırıldım mutsuz edildimm bu dünyada benim herkesden uzak durasim geliyor keşke uzak bir yere gitsem huzur veren bahçeli bir ev.
- +1 yıl
İçindeki iyi niyet insanı dünyanın en iyi insanı yapar belki insanlar iyilikten anlamaz ama sen sana yakışanı yap boş ver kafaya hiçbir şey takma
- +1 yıl
İşte imtihan dünyası sapret ve dua et bugünlerinde geçecektir ne kadar zorluk olursa okadar kolaylık olur , kafaya takma boş insanlar için kendini yıpratma gerek yok
Soran+1 yılAynen takmicam bosveriyorum artık herkesi
- +1 yıl
Bu geçici dünyada için kafaya hiçbir şey takılmaz toparlan... kendine gel ibadetlerini artır hayatına devam et
- +1 yıl
Birde ne olursa olsun umutlarını taze tut ümidini asla yitirme
- +1 yıl
Asla yitirme
Soran+1 yıl@İsimsizakc insallah insanlar çok sinir etmeye çalışıyor beni
- +1 yıl
Ne oldu başına ne yaşadın?
- +1 yıl
@kaybomuşzabit2 kapandı aynı kişiyim
Soran+1 yıl@İsimsizakc neden ne oldu heaabiniza
- +1 yıl
İsimsizakc açtirmacak için diğer hesaptan açtırmak için yazı yazdım onlarda 2 hesap vardiya kaybolmuşzabit2 iptal ettiler eski hesap mı actilar
Soran+1 yıl@İsimsizakc himmm senin ayni kişi olduğunu anlayıp kapatmış olabililer dshs once bende yeni hesap açtım o hesabım kapandı ve mesaj geldi hesap kapanmasını istemiyorsan hesabını iptal et diye üzüldüm senin için zaten site yöneticileri çok anlayışsız gibi
- +1 yıl
Aynen öyle
Soran+1 yıl@isimsizakc öyle işte dün baya kötüydüm ben ya kendimi baya kötü hissediyordumm bu arada size mesaj olarak yazsam
- +1 yıl
Tamam yazabilirsiniz
- Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılyanlış yaşıyorsun sorun bu
11 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yaşamam lazim
Sakin ol knk
15 Yorumla
Soran+1 yılBilmem
Soran+1 yılSen psikolokmusun
+1 yılMoralini bozan herkesi çıkart hayatından
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı