Yalnızlık hissi herkes için aynı derecede bir problem değil. Kimisi bundan hiç rahatsız olmaz, kimisi de düşünüp düşünüp kafayı yer. Sizde durumlar nasıl?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yalnızlık hissi herkes için aynı derecede bir problem değil. Kimisi bundan hiç rahatsız olmaz, kimisi de düşünüp düşünüp kafayı yer. Sizde durumlar nasıl?

Evet benim için çok büyük bir problem aslında bu şekilde de yaşıyorum yani yalnız da iyiyim ama insan çok zorlanıyor özellikle sevgisizlik ya da istediği zaman birisi ile konuşamamak derdini anlatamamak bunlar bana oldukça zor gelen şeyler. insan sevgiye ihtiyaç duyduğu için de yanında sevgilisi olsun istiyordu. ben de zaman zaman geceleri mesela daha çok zorlanıyorum o an yalnızlık düşünceleri daha çok aklıma geliyor benim ama işin güzel yanı çok uzun süre yalnız kaldığım için artık alıştım diyebilirim yalnızlığa bir yerden sonra beni etkilemiyor hiç. insan duygularını kaybetmeye başlıyor çünkü alıştığı için.
"Yalnızlık... Okunması kolay, yaşanması güç bir durumdur. Yalnız kalmakla, yalnız kalmayı istemek aynı şey değildir. Biri mecburiyet, diğeri tercihdir."
Peki, bir insan onca kalabalığın arasında kendini neden yalnız hisseder veya onca kalabalıktan sıyrılıp neden yalnız kalmayı tercih eder?
Bu hisse kapılmaya neden olan yalnızlık çeşitleri;
1. Tek başına yaşayan insanlar yalnızlık hissedebilir.
2. Kendi toplum grubuna yabancılaşarak yalnızlaşabilir.
3. Çevre tarafından dışlanma nedeniyle yalnızlık meydana gelebilir.
4. Bir insan çevresiyle ilişkilerini en aza indirerek kendi seçimi ile yalnızlaşabilir.
5.Gerçek yalnızlık; insanın kendisini anlaşılmamış ve kimsesiz hissetmesi
6.Geçiçi yalnızlık; Bireyin kendi seçimiyle çoğunlukla yapıcı ve yaratıcı sonuçlar doğuran yalnızlık..
Günümüz şartlarına bakıldığında yalnızlık oranları giderek artıyor..
Peki, neden bu insanlar kendilerini yalnızlığa mahkum etmek istiyorlar?
Bunun sebebi bence..
İnsanlara karşı giderek güvensizleşiyoruz ve bu güvensizlik hissi her geçen gün bizi biraz daha yalnızlaştırıyor.
Peki bu iyi bir şey mi?
Bence iyi bir şey değil.
Bir insanın kendini toplumdan soyutlaması zaman içinde kişiyi asosyal olmaya iter.
Ve uzun süreli yalnızlık kişide psikolojik travmalara sebeb olabilir.
Bu kadar uzun yazdığıma göre yanlızlık hissi benim içimde de oluşmuş bir his olmalı 🙂
yalnız yaşıyorum.. ilk başlarda korkuyordum ilk boşandığım zaman.. ama yalnızlığınla düşman olmazsan sıkıntı yok.(anladım).
-kendi hayatımdaki yalnızlık noktası şu.. bir aile akraba VS yok full tekim..(vefat görüşmeme gibi gibi)
-yalnız yaşamanın bana kattiklari-
*spora başladım hem salon hem evde (ekipmanlarım var) karışan yok..
*alto enstrüman çalmayı öğrendim (kursuna gittim) evde de çalışıyorum karışan yok..
*arkadaşlarımla evde bazen takılıyorum karışan yok..
*sevgilim olduğunda yalnız yaşadığımdan istediğim ölçüde hareket ediyorum..
*tertip düzen konusunu yalnız yaşayarak öğrendim..
yemek yapmayı hayatta bilmezdim onuda öğrendim...
*eskiden kitap açmazdim, şimdi her gün okuyorum.
-kısacası kendi kendinin çobanı olursan (hedefler idealler zorunluluklar gibi VS) yalnızlık bazen kaliteye dönebilir..
uzun oldu ama benim için bir bütün..
Neden bosandin abi
Bende evlenecem de korktum sen bosandim deyince mutlu olma hayalim var
Bence sen severek evlenmemişsin yoksa boşanmazdn bence? Severek evlenip de ayrılanlara inanmıyorum inanmak istemiyorum
@falanfilan2334 inan
Bazen yalnızlık gereklidir hiç rahatsız olmam bazı durumlarda birilerine ihtiyaç duyduğum için hepten yalnız değilim ama şu ihtiyaçları aşabilirsem harika olur benim için
Cevap
45Cevap
Alıştım artık genelde yalnızım, yalnız olmak iyidir kafa rahat mis gibi.
Yalnızlık hissini hiç yaşamadım. Birbirine sıkı sıkı bağlı bir ailem var. Ve çok iyi dostlar biriktirdim. Şanslıyım...
Süper hayat sana güzel 😁
Asla bir bahane değil yazacaklarım!!! Yalnız dünyaya geliyoruz ve yine yalnız göçüp gidiyoruz, sınavlara giriyoruz, kararlar alıyoruz, duygularımızı yaşıyoruz uzar gider bu liste ancak!!!
son 4 yıldır o kadar alıştım ki yalnızlığa, artık kalabalığa tahammül edemez haldeyim, iyi mi? değil elbette ama kafa dinlemek için bire bir :D.
Aksini yaşamadığın bir durum seni rahatsız edemez. Yalnızlığın benim için problem olabilmesi için kalabalık sevmem gerekirdi. Arkadaşlarım dostlarım olması gerekirdi ya da beni çok seven huzur veren bir ailem olması gerekirdi. Doğduğunuzdan beri yalnızsanız yalnızlık sizi için asla bir problem olmaz
yalniz olmak problem degil severim hatta ama yalniz hissetmek cok kotu. cunku yalniz hissediyorsan anlasilmadigini, hayatta bir yer edinemedigini, umursanmadigini, senin problemlerini yasayan baskalarinin olmadigini veya sorunlarinin bir cozumu olmadigini da hissedebiliyorsun. bir seylerle tek basima nasil bas edebilirim ki ben diyorsun. yalniz hissetmek gercekten kotu. ama yalniz olmak, yalniz kalmak bunlar olumlu yoneldigim seyler
Bazen insan birine ihtiyaç duyar. Yalnız kalmamak için, onunla güçlenmek için. İçi dolup taştığında omuzunu ona yaslamak için. Bazen insan birine ihtiyaç duyar sadece sevilmek için değil, onu sevdiği için onun yanında ağlayıp onun varlığıyla güçlenip onunla gülmek istediği için benim için şu aralar cidden probleme dönüştü 🤕🥺
Yalnızlık paylaşılırsa adı yalnızlık olmaz demiş usta şair Özdemir Asaf... Her yanlızlık yanlızlık değildir aslında bu yüzden göreceli bir duygu ve kavram yanlızlık ben bazen çok seviyorum yanlızlığı kendimi dinliyorum sakinleştirici bir etkiye sahip bazende berbat bir his boğuyor beni en dibe çekiyor işte o an nefret ediyorum...
yalnızlık benim için problem değil
Aksine Benim için
keyifli vakit geçirmek
anlamına geliyor
yoook. Efekti atmaya üşendim ghost rider şeyi 😃 zaten okuyunca otomatik kafada canlanıyor bilenlerin
Ara sıra yalnız kalmak güzel oluyor ama sürekli yalnızlık hissi kötü.
aha geldiler 2-3 saat kafamı sqtiler çocukluk arkadaşlarım kiminin pirimi öbürünün ek işi mutlu köleler istifa etseler bilmem ne kadar pirim aslında köleler farkında değiller basit para birimleriyle kafa ütülediler ben rahatım sabah 9-11 spor randevuynan iş s. a dediğimde 500 lira 4 işe git yeter 2.000 aslında alayına küssem huzurluyum bazende yalana hasret kalıp arıyorum yeşillik iyi oluyor
Fiziksel ortam olarak yalnız kalmaksa eğer yalnızlığı severim. Ama duygusal olarak yalnız kalmayı hiç sevmem. (Duygusaldan kastım yanımda beni anlayan, duygusal ve manevi olarak yanımda olan insanların olması)
Kimi zaman problem oluyor bazen yanında biri olsun istiyor sun derdini de mutluluğunu da paylaşmayı istiyor insan doğal olarak sosyal bir türüz bazen de güzel olabiliyor ana göre duruma göre değişiyor mod değişikliği bir nevi
İş nedeniyle farklı bir şehirde iki arkadaş kalıyoruz bezen uzun süre tek kalıyorum çok sıkılıyorum ev arkadaşımin eksikliğini hissediyorum ama konu karşı cinsimin eksikligi olunca hiç aramıyorum.
Ben çok sık yalnızlık hissine kapılırım. Ben insanların normal algıladığı gibi bir normal değilim. Benim kafam farklı çalışıyor. O yüzden anlaşılma problemleri yaşıyorum. Hepte yalnızlık hissi yaşıyorum.
Tam kişisine sordun çünkü ben hep yalnızım benim için problem değil çünkü alıştım artık ama bazen keşke yanımda beni seven biri olsaydı diyorum hatta kıskanıyorum herkesi
Hayır değil bilakis yalnızlık bana daha iyi geliyor, artık insanlara kendimi açıklama gereği duymaktan bazı şeyleri bekleyip sabretmekten yoruldum kendi kabuğuma çekikme kararı aldım.
Evet insanlar ile konuşurken mutsuzluk asla hissetmiyorum ama yalnızken iğrenç bir boşluk duygusu içindeyim insanlara bişry anlatmadan sadece dertlerini dinleyip çözüm aramak bile benim için bir zevk
Hayır yalnızlık hissi benim için bir problem değil. Yalnızlık bana huzur veriyor ve yalnızlıktan hiç korkmuyorum. Sahte, kuru bir kalabalıktan çok daha iyidir yalnızlık.
Bu benim için problem değil. İnsan, kalabalıklar içinde bile yalnızdır çünkü onu anlayan olmadıkça.
Hayır değil.
Hatta çok seviyorum.
Az insan çok huzurmuş anlayalı iki yıl oldu.
Gençleştim resmen.
Hayır ben bu problemi aştım sanırım yalnızlık benim için bir seçenek oldu ve ben bu hayatı isteyerek seçtim. Bunu problem olarak görmüyorum
Kendimle başbaşa keyfi bir yanlızlıksa asla rahatsız olmam hatta özledim bile. Ama herkes'in varken yanlız olmak çok kötü hissettir
Yalnız kalmaktan hoşlanan biriyim ama bazen mesafeyi çok açtığımda ulaşılamıyor o kişi veya kişilere.
Yanlızlık hissi yaşamıyorum diyebilirim. Sadece bir kişinin beni onsuz bırakmasına kızıyorum..
Yalnızlık hissi yaşamadığım için.. Huzurlu oluyorum dolayısıyla varlığını belli eden güzel yürekler sayesinde vs
Bazen canım çok sıkılır fakat bazen de eğlenceli olur
Ben hiç sevmezdim yalnızlığı meğerse çok yalnızmışım.
Doğarken yalnızdım, ölürken de yalnız olacağım. O halde yalnızlık benim sadık dostum.
Yeni yeni tanışıyorum kendisiyle umarım aşarım ve alışırım
Yalnızlık hissi bazen kötü hissettiriyor tabii ki ama her zaman bunu düşünmüyorum
Yalnızlığı değerlendirmeye bağlı olarak güzeldir ♥️
Bazen yalnız olduğum için şanslı hissediyorum kendimi
Fiziksel değilde zihinsel yalnızlık arada rahatsız edici olabiliyor
Bu sıralar en çok istediğim şey. Çevremden çok yoruldum
Aslında değil ama bir uerden sonra sıkıcı oluyor
Yalnız bırakılmışsam evet ama kendi tercihimse elbette hayır.
İvet problem yalnızlığı hiç sevmiyorum seven varsa da normal değildir.
Yok ya alıştım. Biri girince kırılıyorum genelde. En iyisi yalnızlık.
@Olympe ağlama tamam beni de ağlatacaksın
Yok be değil insanları tanıdıkça yalnızlıga aşık oluyorsun sal gitsin
Hayır değil. Pamuğu eninde sonunda büzzüğümüze tıkayacaklar, mezara yalnız gireceğiz
Problem olduğunu düşünmüyorum alışkınım zaten..
Yalnızlıktan hem şikayet edip hemde sevmek bu ikilem yoruyor beni.
Problem değil, yalnızlığı severim ama bazen bunalabiliyor insan.
Tabii ki
Ben metrobüse bile yalnız hisseden bir insanım 😅
Arada zorlansam da problem olsada güzel bir durum seviyorum o hissi yanlızlik güzel şey
Sahte insanlarla çevrili olmaktansa öylesi daha iyi, yani değil.
Az insan, çok huzur… Sahte kalabalıklar içinde olmaktansa yalnızlık daha iyi.
Bazen rahatsız oluyorum ama alışkın olduğum için bu rahatsızlık durumu çok sürmemekte
%70 huzur yalnızlık. Ama bazende fazlası bayıyor😀
Yalnız kalmayı seviyorum bunun bir problem olduğunu değil ihtiyaç olduğunu düşünüyorum ama fazla yalnızlıkta iyi değildir
Şahsen kendisiyle keyif sürüyoruz.. Problemden ziyade yalnızlık lütuftur..
Problem oluşturmuyor hatta bazen kendi iç sesimi duymam için iyi de oluyor insanın yanımda arkadaşı dostu sevgilisi ailesi olmasında ayrı mutluluk her şeyin dozunda olması gerektiğini düşünüyorum
Hayır iyi ki yalnızlığım var.
Hayır aksine kendimi bulabilmemin ve kendimle başbaşa olabilmemin tek yolu yalnız olmak.
Tuhaf bir ironi. Biri olunca problemler bitmiyor olmayınca yalnızlık çekilmiyor ne bilim🤷🏻♂️
Bro ben iplemem. Yalnız kalınca kendimle ilgilenirim. Bişeler izlerim, bişeler öğrenirim vs. Hatta bazen yalnız kalmak daha iyi oluyor bence.
Çok huzurlu karışan yok ayrı evde çok güzel istediğini giyiyon adam yok aile yok karışan istediğin saate geliyon eve.
Evet maalesef benim çok büyük problem bir türlü yalnızlıĝi kabullenemiyorum
Bazen yalnızlaşmak lazım iyi geliyor kafa dingin oluyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?